TSparrow 11.07.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Siema! Wykonuje własnie remont w łazience, i główny majster - mistrz ze spółdzielni, powiedział że nie mogę zakryć rur którymi doprowadzono gaz płytami, nie mogą być w zabudowie z uwagi na to, że co roku są prowadzone pomiary szczelności itp. itd i po prostu nie mogę, chyba, ze zrobie tak że będzie bezproblemowy dostęp do wszystkich rur właśnie w postaci zdejmowanych dekielek. Narazie pomyślałem, że po prostu zrobie zabudowę rur z płyk GK jednak w taki sposób, np. na magnesy że będzie dało się ściągnąć płyty już z płytkami bez problemu np. za pomocą jakiegoś uchwytu. Kolejna sprawa że rury idą przez prawie cały sufit wzdłuż jednej ściany. Tam pomyślałem że z profili którymi robi się szkielet do podwieszanego sufitu, wykonam tak konstrukcję, że od ściany kolejna szyna przez całą ścianę będzie oddalona o 10cm. W przestrzeń tą, zamontuję jakąś kratkę na zaczepy... tyle że nie wiem jaką, musze pojechać do sklepu budowlanego i pokukać Może wy mieliście podobny problem i macie jakieś super pomysły? Pozdro złote rączki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 11.07.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Straszny służbista ten mistrz, no ale to są uroki mieszkania w bloku. A nie możesz okragłych kratek porobić co jakiś czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beny_hil 11.07.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Możesz zrobic taka zabudowe ale musisz zrobic do tego jeszcze 2 otwory żeby gaz był wyczuwalny w razie nieszczelnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 12.07.2015 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Majster to nie służbista ale rozsądny człowiek, poza tym istnieją na to przepisy. Moja sugestia: przy suficie podwieszanym można przy ścianie pozostawić "kanał" i w nim zainstalować podświetlenie LED wyjdzie takie "dwa w jednym" - ładna podświetlona ściana i dostępna rura instalacji gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSparrow 13.07.2015 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Siema, dzieki za odpowiedzi Pomyślę, już mam koncept, a te diodowe no, może być spoko. Jak zrobie postaram sie wpiąć jakies foty do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 19.10.2015 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 obiecane foty gdzie ? ulotniły się z gazem:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 08.07.2018 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 Znaczy się że wentylacja jest sprawna W gazetach nic nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts