grzeniu666 16.07.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 (edytowane) Czy można do wody użytkowej podpiąć zwykłą (tanią) pompę obiegową, taką którą daje się do CO? Mam dwa zasobniki po ca 150L (drugi "w kolejce" podłączony do kotła kondensacyjnego, pierwszy "przelotowy" może kiedyś do solarów, a może nigdy). Chcę (trochę eksperymentalnie) umieścić pompę między zasobnikami do ich "wymieszania" (na nitce z trójnika przy wyjściu CWU kotła nr2 do wejścia cyrkulacji kotła nr1), również na wypadek gdy np. pojemność zasobnika nr2 będzie zbyt mała. Pracowała będzie b.mało, sądzę że na rok coś rzędu 400 razy po 15 minut (więc jej energooszczędność mnie nie interesuje, choćby to miałoby być i 4x częściej). Najchętniej wstawiłbym tam jakąś Omnigenę 25/40 za stówkę. Są jakieś przeciwskazania? Edytowane 16 Lipca 2015 przez grzeniu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts