eryk77 17.07.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 (edytowane) ZE przysłał mi projekt umowy o przyłącz, ale nie bardzo wiem jak to ugryźć, od czego zacząć, co leży w mojej gestii a co w gestii ZE. Czy ja mam pierwszy postawić jakąś skrzyneczkę, potem to zgłosić i oni zrobią resztę czy najpierw oni zrobią przyłącz a ja nic nie muszę robić dopóki nie będzie mi wystawał kabel z ziemi na działce? Wnioskowałem o przyłącze do celów budowy domu i chciałbym wykonać od razu przyłącz docelowy, żeby nie bawić się 2x. Zamieszczam skany z warunków przyłączenia i umowy. Może to coś pomoże Warunki skan 1 Warunki skan 2 Umowa skan 1 Umowa skan 2 Harmonogram edit: Proszę o przeniesienie tematu do działu - Przyłącza. Tam chyba pasuje bardziej Edytowane 17 Lipca 2015 przez eryk77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 17.07.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 ZE przysłał mi projekt umowy o przyłącz, ale nie bardzo wiem jak to ugryźć, od czego zacząć, co leży w mojej gestii a co w gestii ZE. Czy ja mam pierwszy postawić jakąś skrzyneczkę, potem to zgłosić i oni zrobią resztę czy najpierw oni zrobią przyłącz a ja nic nie muszę robić dopóki nie będzie mi wystawał kabel z ziemi na działce? Wnioskowałem o przyłącze do celów budowy domu i chciałbym wykonać od razu przyłącz docelowy, żeby nie bawić się 2x. Zamieszczam skany z warunków przyłączenia i umowy. Może to coś pomoże Warunki skan 1 Warunki skan 2 Umowa skan 1 Umowa skan 2 Harmonogram edit: Proszę o przeniesienie tematu do działu - Przyłącza. Tam chyba pasuje bardziej ZE wykona przyłącze do Twojej działki, w granicy działki postawi skrzynkę i zainstaluje licznik oraz zabezpieczenie zalicznikowe a Ty (Twój elektryk) musi w tym miejscu wpiąć instalację odbiorczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk77 18.07.2015 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 A jak się mają do tego terminy z harmonogramu? Konkretnie chodzi mi o pozwolenie na budowę. Bo rozumiem, że bez tego ZE nic nie zrobi? PnB najwcześniej uzyskam w styczniu. Wg harmonogramu mam je donieść do 6 miesięcy przed terminem przyłączenia czyli przed 09.2016. Rozumiem, że mam czas do końca marca 2016 by je donieść. Dobrze to rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 18.07.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 A jak się mają do tego terminy z harmonogramu? Konkretnie chodzi mi o pozwolenie na budowę. Bo rozumiem, że bez tego ZE nic nie zrobi? PnB najwcześniej uzyskam w styczniu. Wg harmonogramu mam je donieść do 6 miesięcy przed terminem przyłączenia czyli przed 09.2016. Rozumiem, że mam czas do końca marca 2016 by je donieść. Dobrze to rozumiem? Przeczytaj dokładnie tzn. ze zrozumieniem pkt. 8 umowy tam wszystko wyjaśniono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek4 18.07.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Przeczytaj dokładnie tzn. ze zrozumieniem pkt. 8 umowy tam wszystko wyjaśniono. Na ale Eryk pyta i sprzecza się na każdym forum, bo chciałby mieć prąd już. Eryku, te 6 miesięcy, to jest górna granica, jaką zostawia sobie ZE, bo w tym terminie na pewno się zmieści z realizacją. W praktyce jest to prędzej, czasem znacznie. W ciągu tego pół roku ZE musi zlecić wykonanie projektu przyłącza, projektant, prócz roboty na desce, musi wystąpić o mapy do celów projektowych i czekać na nie itd. Możesz to wszystko przyspieszyć. Podstawa, to rozmowa w ZE. Na forum tego nie rozstrzygniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts