Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Ja też myśle nad tym domem. Ma pare minusów - mostki cieplne, duża powierzchnie dachu nad garażem, nieregularna bryła ... ale plusów w moim przypadku jest więcej.

Też nie jestem pewny co do tego kominka na zewnątrz . . .. jaki to ma sens ... ale łądnie wygłada.

Ktoś ma jakies bliższe doświadczenia z tym projektem?

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 9 months później...
  • 2 months później...

Super ! :) przewidzieliscie rolety zewnętrzne, my niestety to przegapiliśmy ;)

Ale nadbitke macie chyba dokładnie w tym samym kolorze. ja tak sie starałam aby wyszedł kolor z wizualizacji ale nie trafiłam ;) dachówka creaton domino? I czy macie już wybrany kolor okien? My antracyt albo antracyt quartz z oknoplastu.

Pozdrawiam :)

Właśnie będziemy zbierać oferty okien :) kolor chcemy coś podobny do podbitki ale jak wyjdzie zobaczymy :) też próbowaliśmy różne impregnaty aby kolor wyszedł podobny do wizualizacji lecz nie ma takich na rynku są tylko w Photoshopie :):)

Na oknie skośnym odpuszczamy sobie roletę :) Będzie wyjście ewakuacyjne w razie co :)

Dachówka to domino :)

Jak zabezpieczacie płaski dach nad garażem :)?

Płaski dach będzie jako dach odwrócony. Czyli na strop robimy wylewkę spadkową potem na to kilka warst papy bitumicznej na to styrodur (docieplenie) oraz trochę kamyków na styrodur (dociążenie styroduru Zeby nie odleciał ) po bokach jeszcze opieżenia z blachy ale jeszcze do końca nie wiemy jak opieżenia bedą wyglądały.

"Budujemy dom" chetnie zobacze rozwiazanie z pokryciem stropu nad garazem. Bo my strasznie sie boimy ze ten niekryty strop to porazka. My juz okna zamowilismy. Ruszymy jak zrobi sie cieplej(po doprowadzeniu wody do budynku i wylewkach). Zmiam mamy troche. Powiekszona kuchnia kosztem spizarki, dodatkowa scianka zaslaniajaca czesc kuchni, brak okien dachowych, trojkatnego, a salonowe na rogu zmienione na okna normalne nie balkonowe. Ogrzewanie CO pewnie+pompa cieplna,bo gazowe nie wchodzi w gre ze wzgledu na koszty. Teraz mamy w mieszkaniu ogrzewanie gazowe wiec mam porownanie jak cenowo to wyglada. Faktycznie wygodnie+czysto ale jest wiecej argumentow przemawiajacych za CO (w naszym przypadku oczywiscie).

A czy mysleliscie juz o elewacji? Jakie kolory, jakie dodatki itd?