zianek 19.07.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Cześć, czy ktoś z Was buduje dom według projektu Artemis z Pracowni Dobre Domy. http://www.dobredomy.pl/projekt/artemis/ Jest to w miarę nowy projekt i ciekaw jestem waszej opinii na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zianek 05.09.2015 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Podbijam wątek... może ktoś w ciągu ostatniego miesiaca zainteresował sie tym projektem?? A tak z innej beczki... sprawdza się grill/kominek na tarasie jako element komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 nie podoba mi się ten betonowy nawis nad wejściem z powodów utraty ciepła i problemów z wykonawstwem, aby nie bylo zacieków na elewacji.Balkon i murowane słupy - kolejne problemy i mostki cieplne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boogabear 17.11.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Ja też myśle nad tym domem. Ma pare minusów - mostki cieplne, duża powierzchnie dachu nad garażem, nieregularna bryła ... ale plusów w moim przypadku jest więcej. Też nie jestem pewny co do tego kominka na zewnątrz . . .. jaki to ma sens ... ale łądnie wygłada. Ktoś ma jakies bliższe doświadczenia z tym projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HBanger 30.11.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Witam, również będę chciał na wiosnę ruszyć z Artemisem (lustrzane odbicie), wszelkie uwagi do tego projektu mile widziane.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalina 07.01.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Witam wszystkich(fanów i nie fanów artemisa). My również planujemy budowę artemisa więc wszystkich którzy są w trakcie bądź planują w najbliższym czasie budowę proszę o rady i sugestie przydatne przy budowie. I oczywiście mile widziany rzeczywisty kosztorys prac... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustiB 23.01.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Witam. My również planujemy ruszyć z budową wiosną, lustrzane odbicie tego projektu. Jesteśmy na etapie drobnych zmian w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustiB 23.01.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Jakie macie pomysły na ogrzewanie tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 27.10.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Witam. Buduje te dom. Czy ktoś jeszcze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalina 02.01.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 My już postawiliśmy w surowym stanie otwartym. Skoro wiosny ruszamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalina 02.01.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Na jakim jesteście etapie? Może przed nami to pochwyce kilka pomysłów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 05.01.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Mamy stan otwarty z dachem. Jestesmy w trakcie zamawiania okien, maja byc wstawiane w marcu. Cos zmieniliście?My powiększone pomieszczenie gospodarcze i 2 dodatkowe okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klapek00 07.01.2017 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Witam wszystkich My także budujemy Artemis z lekkimi zmianami z istotnych to poszerzenie garażu o 1,5 m oraz wyrównaniem kotłowni do obrysu ściany salonu, Dom już stoi w stanie surowym otwartym jak przedmówca wiosną działamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 07.01.2017 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Super ! przewidzieliscie rolety zewnętrzne, my niestety to przegapiliśmy Ale nadbitke macie chyba dokładnie w tym samym kolorze. ja tak sie starałam aby wyszedł kolor z wizualizacji ale nie trafiłam dachówka creaton domino? I czy macie już wybrany kolor okien? My antracyt albo antracyt quartz z oknoplastu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 07.01.2017 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 I jeszcze jedno pytanie- co robicie z oknem trójkątnym w salonie? Dajecie tam rolete czy nie? Macie jakieś rozwiazanie? Nam zależało na roletach wszędzie ale dostaliśmy takie wyceny ze... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klapek00 07.01.2017 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Właśnie będziemy zbierać oferty okien kolor chcemy coś podobny do podbitki ale jak wyjdzie zobaczymy też próbowaliśmy różne impregnaty aby kolor wyszedł podobny do wizualizacji lecz nie ma takich na rynku są tylko w Photoshopie :) Na oknie skośnym odpuszczamy sobie roletę Będzie wyjście ewakuacyjne w razie co Dachówka to domino Jak zabezpieczacie płaski dach nad garażem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 08.01.2017 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Płaski dach będzie jako dach odwrócony. Czyli na strop robimy wylewkę spadkową potem na to kilka warst papy bitumicznej na to styrodur (docieplenie) oraz trochę kamyków na styrodur (dociążenie styroduru Zeby nie odleciał ) po bokach jeszcze opieżenia z blachy ale jeszcze do końca nie wiemy jak opieżenia bedą wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 08.01.2017 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 A wy jak planujecie robić ten dach? I macie albo robicie projekt wnetrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klapek00 08.01.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Projektu wnętrz jeszcze nie mamy i nie wiem czy będziemy robić zobaczymy na razie żyjemy wcześniejszymi fazami hihi Co do tego dachu to ciągle mam wątpliwości jak to zrobić aby później tego nie poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalina 12.01.2017 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 "Budujemy dom" chetnie zobacze rozwiazanie z pokryciem stropu nad garazem. Bo my strasznie sie boimy ze ten niekryty strop to porazka. My juz okna zamowilismy. Ruszymy jak zrobi sie cieplej(po doprowadzeniu wody do budynku i wylewkach). Zmiam mamy troche. Powiekszona kuchnia kosztem spizarki, dodatkowa scianka zaslaniajaca czesc kuchni, brak okien dachowych, trojkatnego, a salonowe na rogu zmienione na okna normalne nie balkonowe. Ogrzewanie CO pewnie+pompa cieplna,bo gazowe nie wchodzi w gre ze wzgledu na koszty. Teraz mamy w mieszkaniu ogrzewanie gazowe wiec mam porownanie jak cenowo to wyglada. Faktycznie wygodnie+czysto ale jest wiecej argumentow przemawiajacych za CO (w naszym przypadku oczywiscie). A czy mysleliscie juz o elewacji? Jakie kolory, jakie dodatki itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts