wojtekweb 21.07.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Kupiłem działkę bez prądu i gazu, ,ale jest plan zagospodarowania przestrzennego. Chciałbym wystąpić o przyłączenie do sieci energetycznej (TAURON). W wydziale geodezji w urzędzie gminy dowiedziałem się, że potrzebna będzie kopia mapy zasadniczej. Mapę już mam teraz chciałbym rozpocząć procedurę (zasilanie placu budowy i jednocześnie docelowe). 1) Rozmawiałem z panią TAURONu i powinienem zacząć od złożenia wniosku o określenie warunków przyłączenia (wniosek WP) http://www.tauron-dystrybucja.pl/przylaczenia-do-sieci/dom-jednorodzinny/zasilanie-placu-budowy/Strony/plac-budowy.aspx 2) Dowiedziałem się również, że: Do wypełnionego wniosku WP należy dołączyć następujące dokumenty: Plan zabudowy lub szkic określający usytuowanie (lokalizację) przyłączanego obiektu – mapa do celów projektowych obejmująca działkę wraz z usytuowaniem sąsiednich obiektów oraz z uwzględnieniem istniejącej sieci 3) Pani z infolinii twierdzi, że konieczna jest mapa do celów projektowych - w geodezji, tak jak pisałem twierdzą, że wystarczy kopia mapy zasadniczej, którą już mam. Czy ktoś składał wniosek z kopią mapy zasadniczej, czy też NIEZBĘDNA jest mapa do celów projektowych? 4) Jeśli konieczna jest mapa do celów projektowych, to w jaki sposób to najlepiej załatwić i gdzie? 5) Analogiczne pytanie odnośnie przyłącza gazowego - czy kopia mapy zasadniczej wystarczy? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sergiejt 14.08.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 ad1. Tak od tego trzeba zacząć. Ja robiłem to 2 tygodnie temu w Tauron Będzinad2. Ja dałem mapę zasadniczą oraz ewidencyjną z zaznaczoną działką oraz wpisem że mają zrobić przyłącze kablowe z skrzynką w linii ogrodzeniaad3. j.w.ad4. Mapa do celów projektowych załatwisz u Geodety za 800-1000zł. Potrzebna do adaptacji i zgłoszenia o pozwolenie na budowę itpad5. Dokładnie tak samo jak w pkt 2. postąpiłem z PGNiG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 14.08.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Tauron punkt MI Zabrze bez mapy do celów projektowych,do gazu też wystarczyła zasadnicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.08.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Wystarczy mapa zasadnicza (muszą być na niej zaznaczone media), koszt ok. 30zł w Starostwie. Na mapce tej rysujesz szkic planowanego budynku. Jak będą od Ciebie żądać mapy do celów projektowych to poproś o podstawę prawną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekweb 25.08.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Dziękuję wszystkim! Dziś złożyłem wniosek i wystarczyła mapa zasadnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly123 02.10.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 nie chce otwierac nowego tematu wiec zapytam tu, prosze o pomoc jak zrobic szkic sytuacyjny potrzebny do zalaczenia do wniosku o przylacze w pge ? chodzi o to ze chcialbym aby zrobili przylacze kablowe ze skrzynka w ogrodzeniu (bo chyba w innym miejscu juz nie mozna np. na scianie domu?) i jak im to narysowac ?w pozniejszym terminie zrobie polaczenie od skrzynki do domu. obecnie sprawa wyglada tak ze mam dzialke na ktorej tylach przechodzi kabel a planowany dom bedzie na srodku dzialki a front ogrodzenia i dojazd bedzie z przodu dzialki czyli jakies jakies 40 m od isniejacego kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.10.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 chodzi o to ze chcialbym aby zrobili przylacze kablowe ze skrzynka w ogrodzeniu (bo chyba w innym miejscu juz nie mozna np. na scianie domu?) i jak im to narysowac ? w pozniejszym terminie zrobie polaczenie od skrzynki do domu. Obecnie wszystkie przyłącza tak wyglądają, że ZE robi skrzynkę w linii ogrodzenia. Z tego co wiem na ścianie domu już się nie praktykuje. Jak jak składałem wniosek o wydanie warunków po prostu narysowałem na mapie planowane usytuowanie budynku (kwadrat na mapie symbolizujący budynek). I to wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 14.01.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 mam pytanie musze zlozyc ponownie wniosek o warunki przylaczenia pradu czy musze miec znowu nowa aktualna kopie mapy zasadniczej czy wystarczy ta ktora posiadam jest z 2011 roku ?wtedy poraz pierwszy skladalem o warunki przylaczenia pradu i byly wazne 2 lata pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_ta 05.02.2016 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Mam pytanie, na mojej działce postawiona jest skrzynka z prądem. Miała być jedynie na czas budowy. Od 6 lat sąsiad ma wybudowany dom i tam mieszka. Niestety nie chce zlikwidować teraz tej skrzynki. Nie ma mojej zgody na użytkowanie. Co można zrobić by chciał skrzynkę z prądem przenieś na swoją działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.02.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Mam pytanie, na mojej działce postawiona jest skrzynka z prądem. Miała być jedynie na czas budowy. Od 6 lat sąsiad ma wybudowany dom i tam mieszka. Niestety nie chce zlikwidować teraz tej skrzynki. Nie ma mojej zgody na użytkowanie. Co można zrobić by chciał skrzynkę z prądem przenieś na swoją działkę? Jeśli jest to skrzynka budowlana sąsiada taka tymczasowa to zainteresuj ją energetykę. Jeśli sąsiad mieszka od 6 lat to chyba ma już pozwolenie na zamieszkanie i z oszczędności nie jechał by na taryfie budowlanej więc może skrzynka nie jest sąsiada a energetyki. Jednym słowem napisz pismo do rejonu energetycznego z mapką sytuacyjną i aktem własności działki i zobaczysz co odpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 11.04.2016 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Hej.Widzę że tu ludzie też z moich terenów.Jak juz mam zgodę z kim z Tauron mam się skontaktować żeby mi wykonali to przylacze ? Ma ktoś namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts