2013arch 23.07.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 (edytowane) Najlepiej zrezygnować z kabiny na rzecz parawanu nad wanną - będzie klarownie i najbardziej przestrzennie. Jeśli musisz mieć kabinę - masz szeroki wybór moich (np 02 i 07) i forumowych propozycji. Z dzielonych wariantów najlepszy jest 08 (to pochodna 07). 08b będzie niewygodne: miejsce w łazience to tylko 80cm pas wzdłuż wanny, umywalka ucieka do wanny, pralka stoi przy kancie, wc ma 1x1m (da się, ale będzie ciasno). 08 bb (poniżej) to korekta ustawienia kabiny z 08b. Będziesz spokojny o rurę kanal. fi 110mm (w 08b musiałbyś mieć wysoki brodzik, żeby przeszła dołem). Wc w zasięgu metra od pionu nie powinno byc problematyczne. Umywalka o którą pytałeś to fi 40cm wpuszczona w blat. Jeśli chodzi o sypialnię to możesz zrobić wejście w tej ukośnej ściance. Edytowane 23 Lipca 2015 przez 2013arch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ban350d 28.07.2015 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Witajcie, Jest to kuchnia w mieszkaniu w bloku. Chciałbym ja jakoś mądrze zagospodarować. Chciałbym jak najwięcej blatu roboczego i jakiś kawałek blatu do spożywania szybkich posiłków dla dwóch osób. Coś ala bar. Jakieś propozycje ? Z góry dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 29.07.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Na jakiej wysokości jest okno............?Kuchnia ma idealny układ 'kwadrat" jest wiele możliwości,można też wstawić normalny stół,dać wysoką zabudowę,napisz coś więcej. przykładhttp://images68.fotosik.pl/1076/28bb2e936a6a5a46med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ban350d 29.07.2015 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Okno jest na wysokosci 90 cm. Chciałbym miec w kuchni zmywarkę, piekarnik elektryczny powyżej blatu, standardową lodowke (czyli nie dwudrzwiową), szafki chciałbym pod sufit, nie chciałbym raczej normalnego stołu. Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ban350d 03.08.2015 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Ponawiam prośbę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ban350d 04.08.2015 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Czy może ktoś pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ban350d 25.01.2016 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Witam, Prosze o pomoc w urzadzeniu kuchni. Gdzie woda, gdzie piekarnik, gdzie lodowka, zmywarka itd. Tysiac wizji, żadna nie wydaje się odpowiednia. Prosze o pomoc na tym forum gdyż wiem ze sa tu osoby ktore swietnie sie na tym znają: Tak wyglada kuchnia: Okno jest na wschod, na wysokosci 90 cm. W kuchni chciałbym miec piekarnik w wysokiej zabudowie, zmywarke, lodowka standardowa jednodrzwiowa, plyta indukcyjna, miejsce do siedzenia ( zdaje sobie sprawe ze nie bedzie go wiele) Wszelkie sugestie mile widziane bo mam totalny mętlik w głowie i nie wiem gdzie co powinno się znaleźć. Z góry dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 na ścianie od łazienki wysoka zabudowa. Tam gdzie wentylacja na środku płyta i zlew pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ban350d 25.01.2016 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Juz po raz 3 admin albo mod mi łaczy temat. Kto powiedział ze jest to to samo mieszanie ? A moze mam 2 takie same ? Czy to jest taki problem zebym mial osobny temat na kuchnie skoro od lipca NIKT mi nie odpisal jak pytalem bo tez mi zlaczono temat !! W ten sposob nikt nie wchodzi w temat.... Mi chodzi teraz tylko o kuchnie! Rozumiem ze sa zasady, rozumiem ze dbałość o porzadek, ale skoro moderatorowi, czy Tobie Elfir bo byc może to Ty, chciało się patrzec na to czy przypadkiem ja jako uzytkownik nie mam innego tematu na tym forum po tym jak zalozylem nowy, to mogles popatrzec ze w tym temacie starym nikt nie odpowiedział na pytanie o kuchnie od lipca pomimo moich prosb. Powod jest tylko jeden. Temat jest nieczytelny i nie wiadomo o co chodzi. Dlatego po pol roku zalozylem nowy temat. Czy forum padnie od nowego tematu ? Czy cos sie z serwerem stanie ? Nie rozumiem. Czy musze zarejestrować sie pod inna nazwa uzytkownika i zalozyc temat tak samo i wtedy nie bedzie to złączone ??? ... Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Ban350d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.01.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Masz JEDNO mieszkanie i masz JEDEN wątek. Nie musisz tego pisać, wkleiłeś te same rysunki Zobacz do sąsiednich - dużych! - wątków: jeden temat dotyczy jednego mieszkania, bez względu, czy to pokój z kuchnią, czy 10-pokojowa willa. I nikt się nie pieni - skoro nikt Ci nie odpisuje, to może jest inny powód niż połączony temat, z którego można się zorientować 1) jaki masz stosunek do reguł, 2) jak ma się kuchnia/łazienka/pokój do reszty mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ban350d 25.01.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 (edytowane) 2) jak ma się kuchnia/łazienka/pokój do reszty mieszkania No jak sie ma ? Bo nie rozumiem ? I skad ta pewność ze mam jedno mieszkanie ? Mam dwa takie same. Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Ban350d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Nie wymyślaj, i tak nikt nie uwierzy. Za to chociaż raz ustosunkuj się do tego, co zostało zaproponowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ban350d 25.01.2016 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 (edytowane) na ścianie od łazienki wysoka zabudowa. Tam gdzie wentylacja na środku płyta i zlew pod oknem. Gdzie wygospodarowac miejsce do siedzenia dla dwóch osob ? // I dlaczego nie moge miec dwóch mieszkań ? Ciezka praca mozna dojsc do wszystkiego, a nie dostając za darmo działke matki, mieszkanie za darmo od rodziców albo połowe działki partnera i branie slubu bo uzbrojenie bedzie w prezencie ... Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Ban350d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2016 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 (edytowane) zmiana nicku nie spowoduje, że opuści cię ból tyłka http://images75.fotosik.pl/266/d8a0447be839d25cgen.jpg Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ban350d 26.01.2016 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 a co jest pomiedzy lodowka a piekarnikiem ? (to czerwone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.01.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 izolacja termiczna - żeby bliskość piekarnika nie wpływała negatywnie na lodówkę. To może być pas wełny mineralnej lub styropianu zamaskowany od frontu blendą pod kolor szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts