loko5 28.07.2015 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Jak zabiezpieczyć dom z drewna przed pożarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.07.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Jak zabiezpieczyć dom z drewna przed pożarem? 1.Bardzo uważać 2.Zbudować murowany... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 28.07.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Nijak ... ...niby istnieją środki do impregnacji drewna, niby zabudowa z płyt g-k + wełna mineralna opóźnia rozprzestrzenianie się pożaru, niby grube przekroje heblowanego drewna są trudno zapalne, ale i tak wolałbym dom murowany z materiałów niepalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 28.07.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 1. Wykonać cały budynek, a zwłaszcza komin (jeśli jest ), instalację elektryczną i grzewczą zgodnie ze sztuką2. Regularnie robić przeglądy i konserwację komina i instalacji3. Uważać4. Obraz św. Floriana na ścianę W normalnie urządzonym domu murowanym też ma co się palić - np. meble, tkaniny, spirytus w spiżarni, samochód w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojern36 28.07.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Cięzko przed tym się przestrzec. Dom drewniany to ryzyko. Przede wszystkim wynajmij dobrych fachowców od elektryki, zbuduj dobry komin, bezpieczny system ogrzewania. Mozna też kupić drewno zaimpregnowane, ale nie wiem czy faktycznie warto na to wydawać pieniądze. Pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 28.07.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Jak zabiezpieczyć dom z drewna przed pożarem? Czujki dymu w każdym pomieszczeniu nawet na poddaszu nieużytkowym ! Podłączone do alarmu z powiadamianiem telefonicznym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Czujki dymu w każdym pomieszczeniu nawet na poddaszu nieużytkowym ! Podłączone do alarmu z powiadamianiem telefonicznym . To ochroni przed pożarem?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 29.07.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Pozwoli w szybkim czasie zareagować i zaryzykuję twierdzenie ,że w pewnych sytuacjach tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 W "pewnych" na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telewidz 30.07.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Mimo wszystko wydaje mi się że dom drewniany to niezłe rozwiązanie, owszem ryzyko zawsze istnieje ale powiedzmy sobie szczerze, jak dużego pecha trzeba mieć żeby z niczego zapalił nam się dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amanda_ 04.08.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Wraz z mężem od zawsze marzymy o drewnianym domku z kominkiem. Dlatego dołączam się do zapytania. Wszystkie rady będą bardzo przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 04.08.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Przykładowo: Fire Smart bio (żel) na więźbę i elementy nośne. Burnblock (spray) na wystrój wnętrza. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salvada 04.08.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Generalnie nie ma 100% odpowiedzi jak to poprawnie zrobić. Zawsze czegoś zrobisz za mało:) Ale obraz św Floriana wydaje się być dobrym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.08.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Zdecydowanie Św.Florian i odrobina wyobraźni. Impregnacja musi być powtarzana. Po zbudowaniu domu, do wielu elementów nie ma później dostępu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 07.08.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Przed uderzeniem pioruna skuteczna jest zapalona gromnica i Matka Boska w oknie . Babcia tak stawiała kiedyś ..... a w miejscowej kapliczce dzwoniono dzwonkiem i chmury przechodziły ! Dałbym się pociąć ,że to pomagało ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_81 18.08.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) ja mam dom drewniany u siebie na działce i jedna z pierwszych rzeczy o których pomyślałem to instalacja odgromowa . grunt to dobra firma żeby nie zrobiła jakiejś chały mi akurat robił fhu partner. jakiś czas temu jak były te ogromne burze i akurat mnie tam złapały to dziękowałem że nie chciałem na tym kiedyś przyoszczędzić Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez piotrek_81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.08.2015 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 ja mam dom drewniany u siebie na działce i jedna z pierwszych rzeczy o których pomyślałem to instalacja odgromowa . grunt to dobra firma żeby nie zrobiła jakiejś chały mi akurat robił fhu partner. jakiś czas temu jak były te ogromne burze i akurat mnie tam złapały to dziękowałem że nie chciałem na tym kiedyś przyoszczędzić Czyli co? Twoja instalacja była w użyciu podczas burzy. Walnęło w nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 29.08.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Ja jednak nie ejstem za domem drewnianych mieszkając w nim przez cały rok. Natomiast na wakacje można sobie jakis fajny z kominkiem sprawić, tylko teraz tacy fachowcy po cenie mogą się trafić, że nie tylko dom ale i my zdążymy się spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 29.08.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Ja jednak nie ejstem za domem drewnianych mieszkając w nim przez cały rok. Natomiast na wakacje można sobie jakis fajny z kominkiem sprawić, tylko teraz tacy fachowcy po cenie mogą się trafić, że nie tylko dom ale i my zdążymy się spalić. A ja jednak jestem za, mieszkając cały rok w drewnianym. Domek na wakacje z kominkiem to chyba te zimowe bo po co kominek latem. A pożary chyba częściej zdarzają się w domach murowanych niż drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts