k.nowacka 28.07.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Cześć, wczoraj sprzątałam w domu i użyłam nowego środka czyszczącego do mebli. Okazał się chyba zbyt mocny, bo starł mi cały lakier z frontów Czy mogę coś na to poradzić, może jakiś nabłyszczacz albo lakier, a może jakiś wosk? Tutaj zdarty front tu dla porównania front z normalnym lakierem, bez uszkodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 ponowne lakierowanie. To się myje wodą z mydłem, z płynem do mycia naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.nowacka 28.07.2015 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Fakt, mój błąd. A czym mam to polakierować? Są jakieś lakiery do prostego użytku, z którymi obejdę się sama czy muszę oddać fronty do lakiernika? I ile w każdym przypadku by mnie to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolbryski 28.07.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 najlepiej bedzie zetrzeć całkiem stary lakier i polakierować na nowo. chyba innej rady nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 29.07.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Jeżeli warstwa lakieru jest gruba, można spróbować spolerować tą zmatowioną warstwę. Papier 2000 na mokro i potem pasty polerskie. Zdemontuj ten front i zapytaj u lakiernika samochodowego albo w zakładach typu Car Spa / Car detailing. Jeżeli nie pomoże, trzeba przelakierować. Niestety obawiam się że ciężko będzie trafić idealnie z odcieniem lakieru i przelakierowanie tylko jednego frontu będzie skutkować wizualną różnicą w odcieniu. Dlatego opcja 1 była by lepsze, o ile wykonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 29.07.2015 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Najtaniej ratować to czymś s stylu pasty tempo lekkościernej do lakieru samochodowego. Może uda się to spolerowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.07.2015 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Zastosuj coś takiego To do polerowania szyb i plastików w autach(reflektor) powinno pomóc jeśli lakier ma swoją grubość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts