przywa 03.08.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam, Zasilający YKY 5x10, czy dobrze zaznaczyłem podłączenie żyły N do bloku listew rozdzielczych ? Dodatkowo zaznaczyłem podłączenie do obw. nr 1. 3 RCD, do każdej osobna szyna N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 20.08.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 sprecyzuj pytanie, bo trudno zrozumiec o co właściwie pytasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 22.08.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Witam, Zasilający YKY 5x10, czy dobrze zaznaczyłem podłączenie żyły N do bloku listew rozdzielczych ? Dodatkowo zaznaczyłem podłączenie do obw. nr 1. 3 RCD, do każdej osobna szyna N. [ATTACH=CONFIG]326374[/ATTACH] Chyba elektryk tego nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 22.08.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Dać różnicówki trójfazowe na obwody jednofazowe=porażka. czy dobrze zaznaczyłem podłączenie żyły N do bloku listew rozdzielczych ?tak Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 24.08.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Dać różnicówki trójfazowe na obwody jednofazowe=porażka. Potwierdzam stwierdzenie przedmówcy. Teoretycznie mozna je stosować ,ale w szczególnym przypadku, gdy podczas załączania nie załączy się tor N będzie do wymiany sporo sprzętu w domu. Miałem w ciągu ostatnich 10 lat 3 takie przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.08.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Potwierdzam stwierdzenie przedmówcy. Teoretycznie mozna je stosować ,ale w szczególnym przypadku, gdy podczas załączania nie załączy się tor N będzie do wymiany sporo sprzętu w domu. Miałem w ciągu ostatnich 10 lat 3 takie przypadki. Teoretycznie w szczególnym przypadku tak a praktycznie nie? np. ppoż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 25.08.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Teoretycznie w szczególnym przypadku tak a praktycznie nie? np. ppoż?dla ppoż stosujemy rozłączniki, odpowiednio dobrane przewody oraz wyłączniki nadmiarowe. Wyłączniki różnicowo-prądowe, a jeszcze lepiej różnicowo-nadprądowe typu P312 stosujemy nie dla ppoż tylko dla ochrony przed porażeniem(różnicowo-nadprądowe także dla ppoż ale tylko dlatego, ze zawiera w sobie i wyłącznik różnicowo-prądowy i nadmiarowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 25.08.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 A te "ppoż" to jakieś pożarowe, czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.08.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 dla ppoż stosujemy rozłączniki, odpowiednio dobrane przewody oraz wyłączniki nadmiarowe. Wyłączniki różnicowo-prądowe, a jeszcze lepiej różnicowo-nadprądowe typu P312 stosujemy nie dla ppoż tylko dla ochrony przed porażeniem(różnicowo-nadprądowe także dla ppoż ale tylko dlatego, ze zawiera w sobie i wyłącznik różnicowo-prądowy i nadmiarowy). Kolega zapomniał dopisać że dla ochrony przed porażeniem stosujemy wyłączniki RCCB lub RCBO tylko te ze znamionowym prądem różnicowym 30mA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 25.08.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Kolega zapomniał dopisać że dla ochrony przed porażeniem stosujemy wyłączniki RCCB lub RCBO tylko te ze znamionowym prądem różnicowym 30mA. naprawdę? a powiedz mi czym się różni RCCB od P302DX3? (oprócz producenta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 27.08.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 naprawdę? a powiedz mi czym się różni RCCB od P302DX3? (oprócz producenta) A kto jest producentem tego RCCB? Kluczowe było 30mA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts