Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziękuję za uwagi

Jeżeli chodzi o drewniany dywanik to wymysł męża ponieważ nie lubi trzymać nóg na zimnej podłodze.

Układ sof jest taki ponieważ na tej dużej ścianie ma być wysuwany ekran i tam ma działać rzutnik ale rzeczywiście spróbuję odwrócić sofy.

A co jest nie tak z oświetleniem?

Drewniany dywanik nie będzie zimny? Nie rozumiem... Zwykły nowoczesny dywan kupcie.

W pierwszym poście napisałaś, że nie masz pomysłu na dużą ścianę, a teraz piszesz, że tam ma być wysuwany ekran. To jak w końcu jest - masz pomysł czy szukasz pomysłu? Skoro ma być i ekran, i rzutnik, i tv, to warto zaprojektować je na jednej ścianie. Przecież ekran może przykrywać tv - nie będzie chyba sytuacji, że z jednej kanapy ktoś ogląda tv, a z drugiej w tym samym czasie ktoś inny coś rzuca.

Oświetlenie reflektorowe na takiej powierzchni to pomyłka, można je wykorzystać pomocniczo, ale nie budować całość. Pomieszczenie wygląda bardzo "technicznie", jak przestrzeń pubiczna, a nie domowa.

• 4 weeks później...

pamiętaj, ze beton narzuca określoną stylistykę - minimalizm i loft. Czy resztę wnętrza chcesz mieć w tym stylu?

Mnie się nie podoba układ kanap, który wyklucza patrzenie na ogród.

W ogóle te kanapy tyłem do środka wnętrza tworzą jakiś taki zamknięty kącik, który pomniejsza optycznie wnętrze.

Ja tez zastanawiam się nad ścianka TV z betonu architektonicznego.

Myśle że u Ciebie tez bedzie pasował. Masz sporo drewna, szarości, industrialna lampa w jadalni.

To co mi tu zupełnie nie pasuje to oświetlenie podwieszanego sufitu (zastanów się też czy na pewno chcesz tego podwieszenia).

Myslę że oswietlenie delikatne, podtynkowe nie obciążyło by tak swoim widokiem, a nad stolikiem kawowym powtórzyłabym lampę z jadalni.

I tak jak wyzej - brak widoku na kominek z kanapy.