nolag 04.08.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Cześć, Pierwszy raz stanąłem przed zadaniem urządzenia mieszkania na nowo. Znajduje się ono na 1 piętrze, bloku 10-piętrowego i ma 38 m2. Zbudowane jest z łazienki, kuchni, przedpokoju, pokoju dużego i małego. Niestety nie posiadam planu, ale liczne zdjęcia, które tutaj wstawiam. Chciałbym postawić na minimalizm i jak najwięcej przestrzeni. Zmiany mają dotyczyć wszystkiego - od podłóg, ścian po meble i sprzęt. Przeglądałem wiele tematów na forum i artykułów w sieci, ale trudno mi wycelować (jako laikowi) w coś ciekawego. Prosiłbym Was o sugestie i pomoc. Poniżej realne zdjęcia mieszkania: Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.08.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 ale co ci się podoba? Jakie kolory. Wybierz jakąs inspirację, wg której można sie kierować:https://www.google.pl/search?q=małe+mieszkanie&client=opera&hs=NM6&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI3qX61q2QxwIVBavbCh105AED&biw=1920&bih=984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nolag 05.08.2015 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedź. Myślę nad usunięciem ściany, która znajduje się na drugim zdjęciu z prawej strony, z kanapą i połączeniu kuchni z dużym pokojem. Ta sama ściana widoczna jest na ost zdjęciu po lewej. Myślałem o czymś podobnym do tego: http://bi.gazeta.pl/im/5e/ad/e7/z15183198Q,Mieszkanie-w-Arad---40-m2--proj--Cristina-Bordoiu.jpg Ogólnie chcę wszystko usunąć z mieszkania. Na podłogę założyć panele do pokoi. Odmalować je na biały kolor (lub podobny). Większość mebli, które wybrałem jest w kolorze "wenge". W dużym pokoju widziałbym: kanapę narożnikową, dywan pluszowy, meblościankę pod telewizor, stolik kawowy i lampę podłogową. W małym pokoju, który spełniałby rolę sypialni: łóżko 200x140 cm z materacem, stolik nocny z lampą. W kuchni zmieniłbym całą meblościankę. Zastanawiam się jeszcze nad jakimś systemem oświetlenia ledowego dla całego mieszkania. Proszę o sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.08.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 myślę, że spokojnie możesz pomierzyć to mieszkanie i wrysować w paincie albo na papierze w kratkę (i potem zdjęcie rysunku wkleić tutaj).Bo jak kompletnie nie orientuję sie we wnetrzu mieszkania na podstawie kilku zdjęć. Meble wenge - ciemny kolor pomniejsza. Może jeden taki mebel jako akcent a reszta pod kolor ścian by się wtopiły wizualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nolag 09.08.2015 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Tak mniej więcej wygląda to mieszkanie: od lewej góry: kuchnia, przepokój, łazienka duży pokój, mały pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nolag 12.08.2015 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parabola 20.08.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Moja propozycja: Usunęłabym całkowicie ścianę między kuchnią a salonem, a w jej miejscu ustawiłabym stół jadalny (2 krzesła od strony kuchni, 2 od salonu). Zamurowałabym wejście do kuchni płytą k/g, a na jej plecach zrobiłabym szafę wnękową w przedpokoju. Zabudowa kuchni w literę U. W sypialni duże łóżko i wysoka szafa. Mieszkanie ma mały metraż, więc nie udziwniałabym kolorystycznie - ściany, drzwi i meble białe. Mocniejsze akcenty jedynie przy pomocy dobrze dobranych dodatków - np. bieżnika na stole w wybranym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 gdyby przestawic drzwi do sypialni na salon, to weszłaby dłuższa szafa w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts