masłoprojekt 14.04.2015 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Kuchnię można oddzielić jeszcze w taki sposób. Pozornie zmniejszysz mieszkanie, ale jeśli oddzielenie kuchni jest kluczowe to podobne do tego rozwiązanie pozwoli lepiej zaaranżować salon. Można też dodać suwane drzwi aby zupełnie zamknąć kuchnie. Co do szafy to spokojnie można powiększyć ją do takiej długości jaką ma ściana na przeciwko. Jeśli w grę wchodzi większa ingerencja, ściankę oddzielającą przedpokój od salonu można uformować w "zygzak" i zrobić też szafę w salonie. Trzeba tylko pamiętać, że optymalna głębokość funkcjonalnej szafy z drzwiami suwanymi to ok 70 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewooo 14.04.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Dziękuje za pomysł, bardzo mi się podoba. A gdzie umieścić drzwi przesuwane? Chciałabym aby pokój mógł być czasem zamknięty a czasem otwarty. Wcześniej miałam pomysł taki pomysł tylko wtedy salon wychodzi 10m2:( a to raczej już kącik wypoczynkowy a nie salon;) Myślałam o takich drzwiach chowanych w ścianę albo takich całych ze szła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewooo 14.04.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 I takie drzwi znalazłam:) Proszę o podpowiedź czy to będzie dobre rozwiązanie albo jeszcze jakieś pomysły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertM 15.04.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Bardzo eleganckie te drzwi przesuwne. Jeśli masz możliwość zrobienia to nie wahaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masłoprojekt 15.04.2015 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Jak sama zauważyłaś zamykanie kuchni sprawi, że przestrzeń salonu się zmniejszy. Rozwiązanie z przesłonięciem kuchni a jednocześnie pozostawienie ściany z oknami niepodzielonej, optycznie i wrażeniowo powiększa salon. Jeśli jednak chcesz zamykać tą przestrzeń to są dwie opcje. Zamknięcie kuchni może działać tylko jako przesłona, albo jako zamknięcie bardziej szczelne. Opcja pierwsza to materiał w formie zasłony / rolet rzymskich podciąganych do góry / rolet zwykłych / żaluzji - moim zdaniem najciekawsze i najbardziej funkcjonalne to zasłony. Druga opcja to drzwi mogą być w takiej formie jak przestawiłaś, albo szklane. Przy czym przy zaproponowanym przeze mnie układzie jedne mogłyby być suwane a drugie standardowe. Pozdrawia M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewooo 04.08.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Witajcie, już niebawem odbieram kluczę do swojego nowego mieszkania, od dnia zakupu dużo się zmieniło z mieszkania dla jednej osoby będzie konieczne przerobienie go dla trzech. Mieszkanie jest małe i mało ustawne (aneks w pokoju). Potrzebuję pomocy w aranżacji ponieważ nie potrafię zaprojektować odpowiednio wnętrza do swoich (naszych) potrzeb, mam bardzo dużo książek (3 wolnostojące biblioteczki) i rzeczy a nie chcę zagracać tej małej przestrzeni. Zależy mi na zamykaniu pokoju z aneksem myślę o drzwiach przesuwanych chowanych w ścianie, która mogłaby powstać po powiększeniu wnęki na szafę. Zobaczcie jak ja to widzę i proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.08.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 zmniejszanie mebli do rozmiarów mebli dla lalek tobie nie pomoże. Narysuj mieszkanie w skali 1:10. Wytnij z kartonu meble, jakie chcesz tam wstawić (rozmiary weź np. ze strony IKEA) i zacznij ustawiać. IMHO lepiej kuchnię zrobić zamykaną w szafie niż jako osobne pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizabethh 17.08.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Mając na uwadze ergonomię w mieszkaniu, warto zwrócić się o pomoc w aranżacji wnętrz do specjalistów. Rozwiązania, które ocierają się o prowizorkę, są czasami rozwiązaniami tymczasowymi. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 masło maślane. prowizorka to tymczasowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts