Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Mam takie pytanie.

Mam beton komórkowy o wartości 600 , czy wartości BK czyli 300 , 500 , 600 itd to czy te wartości to są te podane w wielkości promieniowania ?

Tzn czy jak mam BK 600 to jest większe promieniowanie ? czy dla każdego bloczka o danej wartości czyli 300 , 500 , 600 promieniowanie jest takie same ?

• Odpowiedzi 256
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Mam takie pytanie.

Mam beton komórkowy o wartości 600 , czy wartości BK czyli 300 , 500 , 600 itd to czy te wartości to są te podane w wielkości promieniowania ?

Tzn czy jak mam BK 600 to jest większe promieniowanie ? czy dla każdego bloczka o danej wartości czyli 300 , 500 , 600 promieniowanie jest takie same ?

To wartości gęstości im większa tym beton komórkowy twardszy=bardziej wytrzymały .

:) Pozdrawiam

Do tej części pytania - masz tabelkę, jeśli chodzi o promieniowanie to wyobraź sobie jak promieniotwórcze są obecnie budowane samochody?......tego warto się raczej obawiać a nie promieniotwórczości naturalnych składników materiałów budowlanych.

Pozdrawiam

więcej :http://www.izolacje.com.pl/artykul/id571,czy-beton-komorkowy-jest-promieniotworczy

66020129fa0c0c808352a8d2ccfd9c0f.jpg

Ok , czyli bloczek BK o różnej wartości czyli 300 , 500 , 600 jest najmniej promietwórczy ?

Chodzi mi o to czy BK 300

A BK 600 jest bardziej promieniotwórczy niż BK 300 ?

Panowie czy mieszkając w BK moge zachorować na coś rak itd ? naczytałem się w internecie,

bardzo proszę o odpowiedz.

Dziękuje.

Jestem zielony w budowlance, proszę o wyrozumiałość.

Edytowane przez serwkomp

m2 ? tzn metr kwadratowy ?

Tak zauważyłem że ma najmniejszą siłę promieniowania niż cekła , ale naczytałem się w internecie , jedni twierdzą że jest rakotwórczy , inni że nie.

Mogę żyć z rodziną bezpiecznie w domu z betonu komórkowego ?

Nie znam się na tym, jestem zwykłym .......

Wszystkie materiały są rakotwórcze, nawet ziemia, więc nie wiem gdzie możesz żyć bezpiecznie z rodziną, bo nawet ziemianka będzie promieniotwórcza, nie wspomnę, że cały czas jesteś atakowany promieniowaniem słonecznym i kosmicznym co tez jest rakotwórcze.

Postaw sobie dom z ołowiu, będzie Cie chronił od promieniowania i raka, ale dostaniesz ołowicy, więc zastanów się czy lepszy rak, czy ołowica.

Ok, chodziło mi tylko o ty czy BK jest bezpieczny, czy można w nim mieszkać.

Ostatnie pytanie i zamykamy BK 600 jest bardziej promieniotwórczy niż BK 300 ? i czy moge w nim mieszkać ?

Jeśli za promieniotwórczość odpowiada materiał, z którego zrobiony jest bloczek, to jest logiczne, ze w tym bloczku, w którym tego materiału jest więcej (BK 600) radiacja bedzie większa, niż taka, gdzie jest go mniej (BK 300)

Tylko weż w rękę bloczek BK 300 i oceń, czy CHCESZ w tym mieszkać ;)

Mieszkać można we wszystkim, co ma atest.