animuss 18.05.2016 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Pyatnie padło dlatego że jak czytam, to widzę że piszą " Wybrałem ceramike bo beton komórkowy jest szkodliwy " itp. I komu tu wierzyć ? A jak ściany z betonu komórkowego a ceramika na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.05.2016 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 No i dobra i c..................w..................w.................dupe:) Jak ktoś nie wie to mogę wyjaśnić to co znaczy pod kropkami Dobranoc. Aha, a czy jak zje się beton komórkowy to może być szkodliwy :):)? Uważam,że ceramika nie jest dobrym materiałem konstrukcyjnym,BK jest lepszym w twardych odmianach ale nie jest najlepszym bo najlepszym jest silikat pozbawiony wad ceramiki i BK a nie mający wad wogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 19.05.2016 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 (edytowane) No ok , ktoś normalny odpowiedział, ale rozumiem że nie jestem głupi że wybrałem BK ?A jakie wady ma BK jeżeli można wiedzieć ? Edytowane 19 Maja 2016 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 19.05.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 (edytowane) silikat pozbawiony wad ceramiki i BK a nie mający wad wogole Silikaty - produkty wapienno-piaskowe. W ścianie z Silikatu jest o wiele więcej kwarcu, niż w w takiej samej ścianie z bloczka z betonu komórkowego. Edytowane 19 Maja 2016 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.05.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Silikaty - produkty wapienno-piaskowe. Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 19.05.2016 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 I z tego mam rozumieć że co ?Że źle wybrałem czy dobrze wybrałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 19.05.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 I z tego mam rozumieć że co ? Że źle wybrałem czy dobrze wybrałem ? Że masz dużo mniejszą ilość kwarcu w ścianach czyli "cukru w cukrze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.05.2016 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 A jakie wady ma BK jeżeli można wiedzieć ? Że jest mietki jak kupa,nawet 600 no i cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 20.05.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 (edytowane) Uważam,że ceramika nie jest dobrym materiałem konstrukcyjnym,BK jest lepszym w twardych odmianach ale nie jest najlepszym bo najlepszym jest silikat pozbawiony wad ceramiki i BK a nie mający wad wogole Ma jedną wadę podstawową. Cena. Sorry nie wydam 3,5 tyś zł więcej na ściany nośne i to względem Wienerbergera ( o cenie Leier nie wspomnę ). BK odpada, bo chłonie wodę, a nie wiem ile budowa będzie trwała. Więc wybieram ten średniawy porotherm tak jak 90 % budowniczych w okolicy (Górny Śląsk ) Do tego na zwykła zaprawę (nie na klej czy dryfix ) bo jeden wykonawca mnie uświadomił, że tam potrzeba bardzo dokładnych pustaków. Choć widziałem dryfixa i było spasowane świetnie. Edytowane 20 Maja 2016 przez Darkat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.05.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 A wiesz ile w porotherm wejdzie wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.05.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Więc wybieram ten średniawy porotherm tak jak 90 % budowniczych w okolicy (Górny Śląsk ) Całe szczęście,że jestem w tej 10% mniejszości a biorąc pod uwagę z czego budowałem to sądzę,że jestem w 1% mniejszości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 20.05.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Ale tu się ostatnio głupoty wypisuje:jawdrop:. A to szkodliwy, a to chłonie wodę, a to miękki jak kupa i.t.p. Mnie tam nie zaszkodził, dom suchy nic nie pływa, i nic się nie sprasowało jak kupa, przy budowaniu bloczki idealnie pasowały do siebie a budowlańcy byli zachwyceni. Co do ceny to wystarczy trochę poszukać a nie opierać się na cenach katalogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.05.2016 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Ale autorowi wątku nie chodzi o to, czy miękki, czy twardy, czy chłonie wilgoć ,czy nie, nie interesuje go akustyka, tylko to, czy go nie otruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 20.05.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Każdy materiał ma wady silikaty - ciężar i trudności z prowadzeniem instalacji itp.Ale o szkodliwości BK pierwsze słyszę, znaczy co ma być w nim szkodliwe? kwarc? Proszę przestać jeździć nad morze natychmiast w takim razie...Powietrze? proszę przestać oddychać... zart taki ale jestem nieświadomy może ktoś mądry mnie uświadomi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.05.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Każdy materiał ma wady silikaty - ciężar i trudności z prowadzeniem instalacji Ciężar to zaleta a nie wada,no chyba,że piszesz z punktu widzenia budowlańca a nie inwestora Nie zauważyłem trudnosci z prowadzeniem instalacji,to tak,żeby wyprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 20.05.2016 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Ok kończymy te pierdoły. Dzięki za pomoc Dowidzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamirek1719513701 21.05.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 fobia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 20.06.2016 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Aha panowie, rozumiem że ta reakcja która daje beton nie jest jakaś szkodliwa, ostatnie pytanie i nie męcze was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.06.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Szkodliwa? Mało powiedziane. Ph mieszanki cementowej w okolicach 13 może przeżreć skórę. Wysoka temperatura podczas procesu autklawizacji może zabić. Jakieś pytania jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 20.06.2016 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 A w użytkowaniu BK też tak samo ? czy inaczej ?Już to widze, pewnie powiedzie że też. A tak poważnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts