Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 256
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
No i dobra i c..................w..................w.................dupe:)

Jak ktoś nie wie to mogę wyjaśnić to co znaczy pod kropkami :)

Dobranoc.

Aha, a czy jak zje się beton komórkowy to może być szkodliwy :) :):):)?

Uważam,że ceramika nie jest dobrym materiałem konstrukcyjnym,BK jest lepszym w twardych odmianach ale nie jest najlepszym bo najlepszym jest silikat pozbawiony wad ceramiki i BK a nie mający wad wogole :)

Uważam,że ceramika nie jest dobrym materiałem konstrukcyjnym,BK jest lepszym w twardych odmianach ale nie jest najlepszym bo najlepszym jest silikat pozbawiony wad ceramiki i BK a nie mający wad wogole

Ma jedną wadę podstawową. Cena. Sorry nie wydam 3,5 tyś zł więcej na ściany nośne i to względem Wienerbergera ( o cenie Leier nie wspomnę ). BK odpada, bo chłonie wodę, a nie wiem ile budowa będzie trwała. Więc wybieram ten średniawy porotherm tak jak 90 % budowniczych w okolicy (Górny Śląsk ) Do tego na zwykła zaprawę (nie na klej czy dryfix ) bo jeden wykonawca mnie uświadomił, że tam potrzeba bardzo dokładnych pustaków. Choć widziałem dryfixa i było spasowane świetnie.

Edytowane przez Darkat

Gość Arturo72
Więc wybieram ten średniawy porotherm tak jak 90 % budowniczych w okolicy (Górny Śląsk )

Całe szczęście,że jestem w tej 10% mniejszości a biorąc pod uwagę z czego budowałem to sądzę,że jestem w 1% mniejszości :D

Ale tu się ostatnio głupoty wypisuje:jawdrop:. A to szkodliwy, a to chłonie wodę, a to miękki jak kupa i.t.p. Mnie tam nie zaszkodził, dom suchy nic nie pływa, i nic się nie sprasowało jak kupa, przy budowaniu bloczki idealnie pasowały do siebie a budowlańcy byli zachwyceni. Co do ceny to wystarczy trochę poszukać a nie opierać się na cenach katalogowych.:o

Każdy materiał ma wady silikaty - ciężar i trudności z prowadzeniem instalacji itp.

Ale o szkodliwości BK pierwsze słyszę, znaczy co ma być w nim szkodliwe?

kwarc? Proszę przestać jeździć nad morze natychmiast w takim razie...

Powietrze? proszę przestać oddychać...

zart taki ale jestem nieświadomy może ktoś mądry mnie uświadomi?

Gość Arturo72
Każdy materiał ma wady silikaty - ciężar i trudności z prowadzeniem instalacji

Ciężar to zaleta a nie wada,no chyba,że piszesz z punktu widzenia budowlańca a nie inwestora ;)

Nie zauważyłem trudnosci z prowadzeniem instalacji,to tak,żeby wyprostować :)

• 5 weeks później...