serwkomp 14.08.2015 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Ale nie dostałem normalnie odpowiedzi, chyba można napisać, tak jest rakotwórczy , lub nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 14.08.2015 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 No panowie budowniczy, napiszcie odpowiedź, tylko konkretnie, proszę o ładną konkretną odpowiedź, tak jest , albo nie nie jest i moge w nim mieszkać.Dziękuje, dajcie odpowiedź, i więcej już nic nie napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 14.08.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Proszę bardzo: tak, jest rakotwórczy. Zadowolony? PS: powietrze też jest rakotwórcze. Woda na upartego również. Tak w ogóle to samo życie jest rakotwórcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.08.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Proszę bardzo: tak, jest rakotwórczy. Zadowolony? PS: powietrze też jest rakotwórcze. Woda na upartego również. Tak w ogóle to samo życie jest rakotwórcze. No i radon... Życie generalnie jest bardzo niezdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.08.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 No panowie budowniczy, napiszcie odpowiedź, tylko konkretnie, proszę o ładną konkretną odpowiedź, tak jest , albo nie nie jest i moge w nim mieszkać. Dziękuje, dajcie odpowiedź, i więcej już nic nie napisze. Nie możesz w nim mieszkać, bo będziesz do końca życia gryzł się, czy ktoś Cię nie nabrał pisząc ze nie jest rakotwórczy. Szkoda nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.08.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) No panowie budowniczy, napiszcie odpowiedź, tylko konkretnie, proszę o ładną konkretną odpowiedź, tak jest , albo nie nie jest i moge w nim mieszkać. Dziękuje, dajcie odpowiedź, i więcej już nic nie napisze. Ale jaja,czyli typowy krawaciarz Jestem ciekawy w czym Ty obecnie mieszkasz a sądzę,że już masz raka mieszkając tyle czasu w obecnym miejscu zamieszkania także nie stresuj się,prędzej czy później i tak zejdziesz i nie ma różnicy gdzie i w czym Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.08.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Gazobeton - NIE JEST RAKOTWÓRCZY !!! jako materiał budowlany. Nikt nie prowadził badań czy wpływ na zachorowanie na którykolwiek z nowotworów złośliwych czy też nie jest uwarunkowany z domu lub mieszkania w jakim się mieszka, a szczególnie w kwestii z czego jest zbudowany. W Twoim przypadku bardziej obawiałbym się Radonu w Twoim nowo budowanym domu i tym czym się odżywiasz bo to może być bardziej rakotwórcze niż sam rak(skorupiak)Jeśli faktycznie mieszkasz i pracujesz w stolicy to codziennie jesteś bardziej narażony na ulicy czy w pracy na czynniki związane z zachorowaniem na raka niż przebywając w domu wybudowanym z gazobetonu gdzieś na podmiejskiej działce.I uwierz bo wielu może Ci to napisać !00 lat mieszkania w gazobetonie jest mniej szkodliwe niż siedzenie przed komputerem i trzymanie ręki na CRL myszce, czy kontakt z telefonem komórkowym przez 4-8 h dziennie - tego nikt nie zbadał jak bardzo jest szkodliwe na nasze zdrowie i jak wpływa na pojawienie się czynnika chorobotwórczego w naszym organizmie - Ja sam mam tyle lat, że komórkę mam dopiero połowę życia(wtedy pojawiły się w Polsce). Nad tym się zastanówPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 15.08.2015 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) To więc czego mam się obawiać w swoim domu ? Że co że jak już postawie poddasze z bk i będe w min mieszkał to że co ? a może lepiej by było gdybym budował z maxa ? Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.08.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Gazobeton - NIE JEST RAKOTWÓRCZY !!! jako materiał budowlany. Nikt nie prowadził badań czy wpływ na zachorowanie na którykolwiek z nowotworów złośliwych czy też nie jest uwarunkowany z domu lub mieszkania w jakim się mieszka, a szczególnie w kwestii z czego jest zbudowany. Gazobeton - JEST RAKOTWÓRCZY!!! skoro nikt nie prowadził badań, to udowodnij, że jest odwrotnie. najbardziej jest rakotwórczy beton komórkowy szary i H+H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.08.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 a może lepiej by było gdybym budował z maxa ? Nie, "max" jak sama nazwa wskazuje jest max promieniotwórczy, max rakotwórczy i max mieszający w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 15.08.2015 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Kurcze ludzie mi chodziło tylko o to czy można mieszkać w mieszkaniu z BK, a wy dajecie kosmiczne wywody, wiem że wszystko jest rakotwórcze, tylko chodzi mi o to że jak będe mieszkał w bk to czy mi nie zaszkodzi i tyle. Proste pytanie , prosta odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.08.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Tobie zaszkodzi, nam nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.08.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Kilka razy dostałeś prostą odpowiedź a Ty dalej swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 15.08.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Proste odpowiedzi , chciałbym dostać taką , teraz nie wiem czy mam zrezygnować z BK i pójść w coś innego. To zaszkodzi mi czy nie ? teraz widze że h+h jest rakotwórczy.Rakotwórczy to chodzi o to promieniowanie tak ? Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.08.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 W poprzednim wątku który założyłeś dostałeś tabelkę gdzie miałeś ładnie wszystko opisane.Wróć do niej i sam zdecyduj z czego chcesz budować.Czasami się zastanawiam czy chcesz zareklamować BK czy też mu zaszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 15.08.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Z tabelki wychodzi na to że BK ma wsumie najmniejsze promieniowanie nic ceramika , więc wychodzi na to że BK jest zdrowsze, ale widzę że h+h rakotwórczy tak jak szary bk. Tabelki mam się trzymać i budować z BK ? Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.08.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 To se weź .... i spij spokojnie.I tak to otynkujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.08.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 I tak to otynkujesz. A to dopiero jest rakotwórcze, zwłaszcza cementowo-wapienny. Ja taki zrobiłem w garażu i kotłowni, mam oszczędności na prądzie i elektryce, zawsze widno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 15.08.2015 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 A Wy w czym mieszkacie ? I z tego co już wiem to BK jest zdrowsze od ceramiki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.08.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Skoro wiesz to po co ten "?" na końcu?Z twoim czepialstwem się wszystkiego lepiej nie buduj. A poza tym jak ktoś powie z czego budować to za kilka lat po sadach będziesz go ciągał jak nie daj Boże raka sie nabawisz w jakiś sposób.Właściwie to nie siadaj na kibel bo to ceramika i jeszcze raka prostaty się nabawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts