Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powielanie wątków

Rafter

Recommended Posts

mdziubek!

Nie bierz tak bardzo do siebie zdania

"Nie pytaj bez potrzeby, raczej szukaj odpowiedzi".

Inni też otrzymali taką radę. Napewno zmieni się, kiedy będzieszmiał na liczniku więcej wypowiedzi. Warto wypróbować inne możliwości, jakie przewidział moderator.

Na przykład kiedy zauważysz błąd w swojej wypowiedzi istnieje możliwość wprowadzenia korekty wykorzystując funcję edycja. Warto również wykorzystywać do korespondencji funkcję prywatne wiwdomości

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: sanipro dnia 2002-11-09 21:38 ]

• 1 month później...

Z tej naszej dyskusji można by wysnóć wniosek, że dobra wyszókiwarka załatwi wszystko. Jest to jednak rozwiązanie połowiczne. Bo i tak znajdą się tacy którzy będą tworzyć nowe wątki i tak jak pisze nasza szanowna Redakcja "Forum to żywioł". Niemniej jednak wydaje mi się że dobra opcja szukania brakuje opcji zaawansowanego wyszukiwania. Wiem że stworzenie dobrej wyszukiwarki nie jest sprawą prostą ale nie niemożliwą. Pewnym rozwiązaniem były np. ograniczone prawa dostępu dla nowo rejestrujących się . Powyżej padło kilka propozycji i tu prośba do Redakcji aby to przeanalizować.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

To i ja się dopiszę.

"Wyszókiwarka" byłaby fajna, gdyby trochę lepiej działała. Konkretnie, mam do niej pretensje o niemożliwość wycofania sią z powrotem ze znalezionego wątku do wyszukanych (za krótki termin ważności!! poprawcie - choć na pół godziny - nie chce mi się czekać za każdym razem od nowa na wyszukanie) - i jeszcze jedną pretensję - wypisywanie jednego wątku tyle razy, ile jest znalezionych słów. Uważam, że raz wypisać topic ze znalezionym tekstem starczy.

Taka "wyszókiwarka", jeszcze z dużym widocznym linkiem z głównej strony byłaby pewnie bardziej wykorzystywana - zwłaszcza przez początkujących (no tak, ja sobie poradzę, ale mam z 10000 postów na różnych forach + 3 lata doświadczeń administratora takiego wynalazku...) W sumie zdaję sobie sprawę że w wielu wypadkach "ten typ tak ma" - nie znam phpBB od strony administracyjnej...

------------------------------------------------------------

Apropos powtarzanych tematów:

Uważam, że jeśli jakiś temat ma kilkaset wypowiedzi, na ogół dawno już "odjechał" od tytułowego pytania... w tej sytuacji zupełnie uzasadnione jest stworzenie nowego. tematu i danie sobie spokoju ze starym, wyeksploatowanym.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: pik33 dnia 2003-03-01 09:27 ]