deejaydave 05.08.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Prosze o wycene instalacji elektrycznej . Montaz:- 4x puszka 2 mod.- 2x puszka 3 mod.- 1x puszka 4 mod.- 2x puszka pojedyncza- 38m kabla w scianie 2.5x3 (polaczenie wszystkich gniazdek)- 15x halogeny led w plycie k-g zapalane z dwoch wlacznikow podwojnych- 28 metrow kabla do przepchania pomiedzy plyta a welna w suficie (polaczenie oswietlenia)- montaz rozdzielni z czterema mod. Prosze o konkretne odpowiedzi ile by ktos wziol za robote bez materialu. Wojewodztwo slaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deejaydave 05.08.2015 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Moze inaczej. Czy 900 zl z montazem bialym to odpowiednia cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.08.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Montaż "rozdzielni" z czterema modułami, dla gniazd wtykowych i przewodów 3x2,5 mm2 ?To jaka tam jest różnicówka, bo nie kojarzę (?) Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deejaydave 06.08.2015 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Roznicowki tam nie bedzi. Bedzie tylko skrzynka i dwie eski B16 i dwie B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 06.08.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Roznicowki tam nie bedzi. A mogę zapytać dlaczego nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 06.08.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 I jeszcze drugie pytanie - co będzie zasilane przez te B20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.08.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Moze inaczej. Czy 900 zl z montazem bialym to odpowiednia cena? Pewnie jeśli będzie to robił Pan od tynków, murowania itp to powinno starczyć i nie będzie zadawał pytań dlaczego to ma być tak sp...ne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.08.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Prosze o konkretne odpowiedzi ile by ktos wziol za robote bez materialu. Wojewodztwo slaskie Wrzuć zlecenie na http://oferia.pl, po 2-3 godzinach otrzymasz kilka ofert, które mogą się różnić nawet o 100%. Na pewno będziesz miał w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deejaydave 06.08.2015 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 A mogę zapytać dlaczego nie będzie? Z tego co mi wiadomo na TN-C nie wolno tego robic I jeszcze drugie pytanie - co będzie zasilane przez te B20? Klimatyzacja i nagrzewnica Pewnie jeśli będzie to robił Pan od tynków, murowania itp to powinno starczyć i nie będzie zadawał pytań dlaczego to ma być tak sp...ne. Dlaczego ma to byc sp...ne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 06.08.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Z tego co mi wiadomo na TN-C nie wolno tego robic Rozumiem. Żyły żółto-zielone przewodów 3x2,5 mm2 będą obcięte. Przy samej d.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.08.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Z tego co mi wiadomo na TN-C nie wolno tego robic Klimatyzacja i nagrzewnica Dlaczego ma to byc sp...ne? Przepraszam za szczerość ale wygląda na to że nie wiesz o czym piszesz i jaszcze chcesz żeby elektryk tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deejaydave 06.08.2015 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 A mogę zapytać dlaczego nie będzie? Z tego co mi wiadomo na TN-C nie wolno tego robic I jeszcze drugie pytanie - co będzie zasilane przez te B20? Klimatyzacja i nagrzewnica Pewnie jeśli będzie to robił Pan od tynków, murowania itp to powinno starczyć i nie będzie zadawał pytań dlaczego to ma być tak sp...ne. Dlaczego ma to byc sp...ne wedlug Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deejaydave 06.08.2015 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Rozumiem. Żyły żółto-zielone przewodów 3x2,5 mm2 będą obcięte. Przy samej d.... To moze napisal by Pan jak to ma wygladac skoro tak jest zle? Nie ma mozliwosci zrobienia dodadkowego uziemienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deejaydave 06.08.2015 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Przepraszam za szczerość ale wygląda na to że nie wiesz o czym piszesz i jaszcze chcesz żeby elektryk tak zrobił. Doskonale wiem o czym pisze, jedyne "ale" moge miec do roznicowki ale jak wspomnialem wyzej ,wedlug przepisow nie wolno tak robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 06.08.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Z tego co mi wiadomo na TN-C nie wolno tego robic? Zgadza się - w TN-C nie wolno. Tylko że w TN-C minimalne przekroje przewodów to 10mm2 Cu i 16mm2 Al - a Kolega pisze o 2,5mm2. Więc nie jest to TN-C... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 06.08.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 To moze napisal by Pan jak to ma wygladac skoro tak jest zle? Nie ma mozliwosci zrobienia dodadkowego uziemienia Ja też nie mam na 7 piętrze, a różnicówki posiadam. Dziwne, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.08.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Doskonale wiem o czym pisze, jedyne "ale" moge miec do roznicowki ale jak wspomnialem wyzej ,wedlug przepisow nie wolno tak robic Dalej doskonale wiesz? A jaki przekrój przewodu do rozdzielnicy? Ja mam kilka ale, ale skoro wszystko wiesz to powodzenia. O TN-C-S też wiesz. A po jakiego przewody 3x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deejaydave 06.08.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Dalej doskonale wiesz? A jaki przekrój przewodu do rozdzielnicy? Ja mam kilka ale, ale skoro wszystko wiesz to powodzenia. O TN-C-S też wiesz. A po jakiego przewody 3x? Do rozdzielni idzie 5x6mm2 ale podpiete sa tylko dwie zyly L i N Jezeli moge spytac to w takim razie jaki inny moze byc typ sieci skoro ida tylko dwie zyly. Pytam bo nie wiem ,a WYDAWALO mi sie ze moze to byc tylko tnc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deejaydave 06.08.2015 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Dobra Panowie nie chce sie tu spierac i klocic niech jest ta roznicowka i to co ma byc. Ale jezeli chodzi o zrobienie tej insalacji + rozdzielnia i elektryk sobie zazyczyl 900 zl za to to duzo? Oczywiscie bez materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 06.08.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Za taką robotę, to ... za dużo, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts