piotrek_81 07.08.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Słuchajcie czy okap w kuchni to rzecz niezbędna ?. Chciałbym zaoszczędzić trochę pieniędzy bo i tak sporo włożyłem w remont mieszkania. Kuchnię mam otwartą na salon. Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez piotrek_81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.08.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Jaka kuchnia, gazowa czy elektryczna ? Jak elektryczna a najlepiej indukcyjna to można sobie tymczasowo darować. Oczywiście pojawi się "problem" zapachu gotowanych potraw. Czasami może to być przyjemne, ale czasami może drażnić. Z drugiej strony okap majątku nie kosztuje, jakiś taki prosty do zabudowy znajdziesz za 250-350 PLN, więc pytanie jak ostry nóż masz na gardle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_81 07.08.2015 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Właśnie najbardziej obawiam się tego zapachu, który będzie przedostawał się bezpośrednio do salonu. A kuchnia indukcyjna. 250 - 350 zł to faktycznie jeszcze nie jest sporo. Rozejrzę się i może coś wykombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
generalnie 11.08.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 nie kombinuj rób okap, eentualnie są specjalnie kuchnie które rzekomo zasysają "spaliny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_81 12.08.2015 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Nie no faktycznie nie będę kombinował, znalazłam chyba nawet niezły okap w rozsądniej cenie, nie chcę ryzykować że będą jakieś zbędne zapachy w salonie a już się coś przypali to nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 12.08.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Okap bardzo się przydaje. Jako dodatkowe punktowe oświetlenie kuchenki. Silników praktycznie nie włączamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_81 13.08.2015 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Własnie tak też myślałem że albo zrobić w okapie albo w podwieszanym suficie. Ale naprawdę w sumie jest spory wybór tych okapów na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pobudowane 13.08.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Zdecydowanie warto tak jak wyżej wszyscy wspomnieli, tym bardziej że nie kosztuje to aż tak dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikserina 19.08.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ja bym nie rezygnowała z okapu, szczególnie przy otwartej kuchni, bo jak inaczej będziesz pochłaniać zapachy? dodatkowo okap będzie Ci pochłaniał wilgoć, jak dla mnie to rzecz niezbędna w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 28.09.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Ja również sądzę, że okap w kuchni to podstawa! Jak go nie miałem to po pewnym czasie na meblach zaczęły pojawiać się zabrudzenia. W końcu zdecydowaliśmy wspólnie z żoną ze kupujemy okap, wybraliśmy okap marki Kernau i problem się rozwiązał. Jest cichy więc nawet nie wiadomo, że chodzi. Już nie ma żadnych problemów i teraz możemy śmiało gotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenovo65 03.11.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Czy okap jednak musi byc podlaczony do kanału wentylacyjnego czy wystarczy polegac na filtrach wbudowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.11.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Ja sobie nie wyobrażam kuchni bez okapu swój kupowałam od [moderowano] Bardzo dobra firma, polski producent. Takze duzy plusik dla nich tu nikt nie pytał gdzie kupić, tylko czy zainstalować. Chamska reklama i tyle. Edytowane 29 Listopada 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.11.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Właśnie najbardziej obawiam się tego zapachu, który będzie przedostawał się bezpośrednio do salonu. A kuchnia indukcyjna. 250 - 350 zł to faktycznie jeszcze nie jest sporo. Rozejrzę się i może coś wykombinuję.To masz problem. Aby w miarę skutecznie wyciąg usuwał zapachy, to musisz kupić taki o wydajności od 650m3/h w górę, a te mało nie kosztują. Wtedy dojdzie Ci problem z dostarczeniem takiej ilości powietrza, trzeba otwierać okno. W lato nie ma problemu, gorzej w zimę. Ja miałem taki 850m3/h i w małym mieszkaniu dawał radę, zapachów nie było prawie wcale. Oczywiście nie zawsze trzeba używać pełnej mocy. Najgorzej przy gotowaniu kapusty, albo smażenia ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 29.11.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Czy okap jednak musi byc podlaczony do kanału wentylacyjnego czy wystarczy polegac na filtrach wbudowanych?Wbudowane filtry to mydlenie oczu naiwnego klienta. Bez kanału będzie nieskuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina32 03.12.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 oczywiście, ze tak. Gdzie bez okapu te wszystkie opary będa szły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkos 10.12.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Ja np. okap traktuję zazwyczaj jako doświetlenie, bo czasami samo światło w kuchni nie wystarcza Tak jak ktoś wyżej napisał, okap najlepiej likwiduje zapachy jak jest droższy, te tańsze uważam, że słabo niestety sobie z tym radzą, nam się zawsze dostaje zapach do innych pomieszczeń :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kartoczub 14.12.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 jak chcesz mieć meble w kuchni w jednym kawałku to lepiej wyposaż się w okap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 14.12.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Zapachy gotowania mi jakoś szczególnie nie przeszkadzają, ale mam szafki blisko kuchenki - bez włączania okapu cała para na nich osiada... Wg mnie okap jest niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silecki21 21.12.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 moim zdaniem też. nie jest to sprzet drogi, nie zajmuje duzo miejsca wiec nie wiem czmeu go nie miec w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devanska 01.02.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Ja szczerze mówiąc mam okap i prawie w ogóle go nie używam. jak dla mnie rzecz zbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts