JAM 06.07.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Czy możecie służyćnam swoją radą, czy w domku z bala (letniskowym) wymagana jest instalacja odgromowa? Dzięki za radę PS. W poniedziałek pierwsze bale ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 06.07.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Nie ma takich wymagań. Chociaż jeśli ten domek stoi w górach gdzieś blisko szczytu to może warto.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 06.07.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 A ja uważam, że koniecznie powinieneś zadbać o instalację odgromową - pomyśl o ubezpieczeniu domu w przyszłości, na pewno otrzymasz zniżkę z tyt. posiadania instalacji odgromowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.07.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Tak! Instalacja odgromowa przede wszystkim zapobiega pożaromPoczytaj tu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=25722&sid=2dc1a2cbdcb5eb0df33814fe41179d5e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 06.07.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 W mój budynek uderzył piorun jakieś 15 lat temu. Spalił się silnik od pompy w studni oraz zabezpieczenie silnika. Ale dzięki odgromówce na tych szkodach skończyło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.07.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 moim zdaniem w kazdym domu powinna byc instalacja niezaleznie czy jest letniskowy czy nie zawsze sie jakos przyjkamniej siedzi jak na dworze jesz burza a koszty nie takie znow straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literad 08.07.2004 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 CZeść,u mnie to było tak: uważałem że odgromówka jest zbędna do momentu gdy w pobliżu przeszła silna burza. W trakcie burzy stałem się taki malutki i jednoznacznie zdecydowałem się na odgromówkę i myślę że słusznie.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts