dpo 12.05.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 A nie latwiej by bylo zamiast kabli, zrobic buforek (tymi recami) i grzac woda podloge. W tym wypadku zrobic druga petelke podlogowki i latem puszczac przez nia wode z sieci (zanim poleci do kranow)?Taka woda bedzie miala max10-15 stopni wiec podloge schlodzi dosc mocno. Z kablami moze i mniej roboty ale chlodzic sie nimi nie da:)Ja tez sie zasadzam na okolo-pasywniaka z tym ze nie mam warunkow na okna od poludnia (bede mial od wschodu), ale z tego co piszecie to moze wcale nie taka tragedia jesli brac pod uwage przegrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 13.05.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 A jakie kolega ma zużycie zimnej wody latem ? Bo żeby to cokolwiek zauważalne było to trochę tej wody musiałoby polecieć - sensu ekonomicznego nie ma to żadnego -ale jak woda i kanalizacja za darmo to próbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 13.05.2017 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Szczerze mowiac nie liczylem (myslalem o wodzie ogrodowej), na 800m2 dzialki to troche zejdzie. W takim wypadku to tylko koszt rurek bo podlac i tak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 13.05.2017 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 A jakie kolega ma zużycie zimnej wody latem ? Bo żeby to cokolwiek zauważalne było to trochę tej wody musiałoby polecieć - sensu ekonomicznego nie ma to żadnego -ale jak woda i kanalizacja za darmo to próbuj. Ale to nie tylko zimna, bo ciepła zanim jest ciepłą, jest zimną (cóż za oczywistość), czyli zanim coś będzie ją grzać, może przejść tą dodatkową pętlą. W sumie to dodatkowy koszt rurki i paru zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 13.05.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 tylko że takie ciągłe dopuszczanie wody do systemu grzewczego może zakończyć jakimiś problemami, np. rury zarosną, korozja, kamień itd. nie ryzykowałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 14.05.2017 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 tylko że takie ciągłe dopuszczanie wody do systemu grzewczego może zakończyć jakimiś problemami, np. rury zarosną, korozja, kamień itd. nie ryzykowałbym.W zimnej wodzie wiele kamienia nie powstaje, a tym bardziej takiej w ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d.i.m. 01.06.2017 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Tymczasem u nas taka sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d.i.m. 14.06.2017 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 I już powoli zaczyna to wyglądać jak DOM :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 19.06.2017 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Nadproza betonowe? Ja myslalem nad U-ksztaltkami i ich zalaniem. Znalazles moze ta plyte CD zeby mi ciut przeslac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 27.06.2017 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Nadproza betonowe? Ja myslalem nad U-ksztaltkami i ich zalaniem. Znalazles moze ta plyte CD zeby mi ciut przeslac? A czemu nadproża nie mogą być betonowe skoro ściany są akumulacyjne? Takie chyba też są tańsze niż typowe systemowe. d.i.m. coś tak dziennik zapuszczony. Pewnie dużo roboty z domkiem ale jakieś fotki od czasu do czasu by się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 01.07.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 hej,podaję linka do tego szkła co nie byłem pewien 66kubików za 17 tys to daje 257za kubik, to bez transportu. Więc co brać? W moim przypadku pewnie z 2x tyle trzeba by liczyć ale. Transport jakis przed Bożym Narodzeniem też bym tanio miał.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?239058-nowe-może-nie-znaczy-gorsze_-płyta-fundamentowa-na-szkle-piankowym-i-prefabrykat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo911 02.07.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 hej, podaję linka do tego szkła co nie byłem pewien 66kubików za 17 tys to daje 257za kubik, to bez transportu. Więc co brać? W moim przypadku pewnie z 2x tyle trzeba by liczyć ale. Transport jakis przed Bożym Narodzeniem też bym tanio miał. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?239058-nowe-może-nie-znaczy-gorsze_-płyta-fundamentowa-na-szkle-piankowym-i-prefabrykat Zapytaj o ofertę tutaj: https://www.hogerszklospienione.pl/ całkiem korzystnie to wygląda i produkcja w Polsce, wiec transport tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d.i.m. 17.07.2017 03:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 d.i.m. coś tak dziennik zapuszczony. Pewnie dużo roboty z domkiem ale jakieś fotki od czasu do czasu by się przydały. dzięki za wywołanie, aktualnie robota stoi w miejscu. Żona wróciła do pracy i coraz mniej wolnego czasu, ale na dniach zaczynam urlop to myślę że coś ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 15.04.2018 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 d.i.m. coś tak dziennik zapuszczony. Pewnie dużo roboty z domkiem ale jakieś fotki od czasu do czasu by się przydały. dzięki za wywołanie, aktualnie robota stoi w miejscu. Żona wróciła do pracy i coraz mniej wolnego czasu, ale na dniach zaczynam urlop to myślę że coś ruszy I ruszyło? Z dziennika zrobił się rocznik:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 15.04.2018 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 A nie latwiej by bylo zamiast kabli, zrobic buforek (tymi recami) i grzac woda podloge. W tym wypadku zrobic druga petelke podlogowki i latem puszczac przez nia wode z sieci (zanim poleci do kranow)? Taka woda bedzie miala max10-15 stopni wiec podloge schlodzi dosc mocno. Z kablami moze i mniej roboty ale chlodzic sie nimi nie da:) Ja tez sie zasadzam na okolo-pasywniaka z tym ze nie mam warunkow na okna od poludnia (bede mial od wschodu), ale z tego co piszecie to moze wcale nie taka tragedia jesli brac pod uwage przegrzewanie. Mogłem wpaść na ten pomysł i puścić wodę z studni w obiegu tylko ja lubię "ciepłą" podłogę nawet w upały. U mnie okna są od południa zgadnij jaką mam temperaturę powietrza jak podniosę rolety?? W zimie jak słonce jest to grzeje pomieszczenia, a teraz? Dla mnie to temperatura komfortowa:) poza podłogą Do pasywowania mi brakuje. W tym roku na strop dokładam 15 cm wełny 0,032 bo mi została a szkoda mi ją puścić komuś. Zysków z tego nie oczekuje. Muszę zrobić regułkę w domoticzu aby załączało klimę powyżej 25 st Celsjusza. Piec od 2 tygodni tylko cykle startu 3 razy dziennie na CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts