domkama 18.08.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Witam serdecznie Wymyśliłam sobie, że w miejscu wyburzonej ściany między korytarzem a salonem postawimy 5 okorowanych sosen. Czy ktoś z Was już może robił coś takiego? Zastanawiam się, jak ugryźć temat, żeby podczas parapetówki - odurzeni trunkami na zdrowie domostwa goście - nie zostali powaleni sosnami albo sami ich nie powalili. Jak zamontować taki słup, żeby się trzymał i był bezpieczny? Dół - posadzka betonowa, góra - płyta gk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.08.2015 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Wkleił/wkręcił bym w końce pnia szpilki z pręta fi10, potem otwór w posadzce i nadprożu i walka aby to wcisnąć (wystarczy jak pręt będzie wystawał z pnia na jakieś 2-3 cm, ale w pniu to z 10 cm). Jak pnie będą cienkie to uda się je wygiąć i wskoczą, jak grube to nie da rady. W taki wypadku widzę dwa rozwiązania, zamiast górnego pręta można dać dług wkręt, wkręcany oczywiście jakoś po skosie pnia już po jego zamontowaniu. Łeb można schować w lekko rozwierconym otworze albo go poprostu zeszlifować / uciąć. Druga opcja, w nadprożu zrobić jakieś "korytko" które od góry będzie stabilizowało pnie, a na dole wspomniana wcześniej szpilka. BTW, zamiast okorowanej sosny ja chyba bym wolał nie okorowaną brzozę, ale to kwestia gustu oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_81 19.08.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Też mi się wydaje że nieokorowana brzoza będzie wyglądała lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prowne 19.08.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Szczerze mówiąc nie widziałem nigdy czegoś takiego chętnie zobaczyłbym efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 19.08.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) W poprzednim mieszkaniu kumpel miał własnie takie cienkie brzózki za mlecznym szkłem i wyglądało zacnie. Jego mieszkanie było publikowane w jakimś czasopiśmie wnętrzarskim, podpytam może pamięta w którym i kiedy. Edit : http://www.lazaro.iportfolio.pl/pictures/6420/7_385x480.jpg Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez joliska tak jest regulaminowo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domkama 19.08.2015 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 BTW, zamiast okorowanej sosny ja chyba bym wolał nie okorowaną brzozę, ale to kwestia gustu oczywiście. Najpierw chciałam brzozę właśnie ale znajomy leśnik odradził - zbyt wilgotne drzewo, więc polecił sosenki jako dużo trwalsze, których to wizja spodobała się mężowi nawet bardziej. Więc już mam wnętrze przygotowane pod ciepłą barwę sosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domkama 19.08.2015 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Szczerze mówiąc nie widziałem nigdy czegoś takiego chętnie zobaczyłbym efekt końcowy Obiecuję, że jak się uporamy z tematem - wkleję zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.08.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Japoński dom: http://freshome.com/2013/03/22/contemporary-home-in-japan-integrating-real-trees-in-the-structure/ http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2013/03/Interesting-Interior.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domkama 19.08.2015 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Japoński dom: http://freshome.com/2013/03/22/contemporary-home-in-japan-integrating-real-trees-in-the-structure/ http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2013/03/Interesting-Interior.jpg joliska, widziałam te z konarami i urzekają mnie już całkowicie, ale u nas niestety tylko słupki wchodzą w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TuTomko 20.08.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Fajna sprawa coś takiego;) też chętnie zdjęcia obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 21.08.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 faktycznie świetny pomysł, a ten japoński dom piękny zwłaszcza środek, sama bryła średnio mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 21.08.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Rzecz gustu. Wybaczcie, ale na mnie jako miłośniczki żywych, zielonych ogrodów, te martwe drzewa robią przygnębiające wrażenie. To tak, jak wypchać kota i postawić w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.08.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 leda - z czego masz meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 22.08.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 A wiesz Elfir, że wobec mebli nie mam takich trupich skojarzeń Ani wobec drewna kominkowego. Ostatnio wichura przewróciła nam piękną, starą jabłoń. Nie żeby od razu płakać jak za kotem sąsiadów, który codziennie u nas gościł i czasami nawet nocował, ale jabłoni i jabłek żal nam było bardzo. No i teraz z okien sypialni, tfu cmentarz widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts