karolek0188 30.08.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Witam na dniach został wymieniony piec c.o. drew-met 28kw z dwoma pompkami na ogrzewanie grzejników i na bojler. i mam pytanie gdy grzeje wodę użytkową na sam bojler to jednoczenie mam ciepłe kaloryfery. powrót z bojlera jest połączony z rurą powrotną od kaloryferów. i prawdopodobnie tą drogą nagrzewają się kaloryfery. jak zrobić by w tej chwili w lato kaloryfery nie były gorące niżej zdjęcie z moją instalacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 30.08.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 masz za pompami zawory zwrotne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 30.08.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Zakręć powrót z grzejników, lecz jak słusznie zauważył BrodowskiG, przy niepracującym centralnym, (przy wspólnym powrocie) powinieneś mieć na powrocie z centralnego zawór zwrotny.=== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek0188 30.08.2015 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 aha czyli jak to powinno wyglądać, mogłby ktos dorysowac do tego rysyunkuczyli na rurze powrotnej potrzebny jest zawór.. ale jak go zamkne to zwiekszy się cisnienie? i moze byc bum? jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 30.08.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 załóż zwykły zawór gdziekolwiek na obiegu grzewczym, tak żeby nie odciąć naczynia wzbiorczego i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts