Arek74 08.09.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Wszystko wskazuje na to, że od przyszłego tygodnia będziemy musieli podnieść ceny na propan. Do piątku, 11 września obowiązuje cena dotychczasowa. Województwo mazowieckie i łódzkie. 1,23 zł/litr brutto/1,00 zł/litr netto/ Minimalna dostawa - 1 000 litrów. Chyba ostatnie dni na zerknięcie na poziomowskaz i napełnienie zbiornika do pełna. centrumgaz.eu tel. 889 695 029 mail: [email protected] w tym roku bardzo poważną alternatywą jest ogrzewanie na propan, cena jest chyba najnizsza w historii - problem tylko w tym, że nkt nie przewidzi jaka cena będzie za rok, czy pięć - ale ta dygresja w sumie to dotyczy również prądu, gazu ziemnego, węgla...i drewna również w tej cenie to propan jest tańszy od ziemnego w przeliczeniu na wydajność i chyba od węgla również ja niestety mam zbiornik Gaspola, ale mam plan w ciągu kilku miesięcy ich przegnać z mojego podwórka i inwestuję we własną butlę (prawdopodobnnie podziemną) i tankuję gaz gdzie chcę dla porównania, mnie kosztuje litr gazu 2,89 podsumowując, uważam ogrzewanie propanem alternatywą dla kominka czy istnieją wkłady kominkowe w których można grzać propanem i zamiennie drewnem? Edytowane 8 Września 2015 przez Arek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 08.09.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam. O to chodzi Arek 74,ludziom trzeba wcisnąć kit: PC,solary.podajniki,i.t.p. jednak nowa technika tylko do nowych energooszczędnych domów ,w starym będziesz bankrutem po pierwszy sezonie. Wszystko na prund z zaawansowaną automatyką=częste awarie=serwis kosztuje Mogę mieć ciepło i ciepłą wodę,ciepłe posiłki bez prądu,tobie we Wrocku to nie grozi,ale na wsiach czym dalej od Wrocławia tym gorzej z zasilaniem=w razie awarii najpierw wy potem wsie w koło,a na końcu te wieśniaki mieszkający najdalej=zadu..e Mnie nie interesują ceny gazu,prądu,oleju czy węgla=mam zapas drewna na ok.8 lat Oczywiście kominek który posiadam jest super,ale dzisiaj wiem że taką konstrukcję zrobiłbym sam za tą samą sumę tylko w PLN i jeszcze bym go nieco usprawnił Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.09.2015 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 w tym roku bardzo poważną alternatywą jest ogrzewanie na propan, cena jest chyba najnizsza w historii - problem tylko w tym, że nkt nie przewidzi jaka cena będzie za rok, czy pięć - ale ta dygresja w sumie to dotyczy również prądu, gazu ziemnego, węgla...i drewna również w tej cenie to propan jest tańszy od ziemnego w przeliczeniu na wydajność i chyba od węgla również ja niestety mam zbiornik Gaspola, ale mam plan w ciągu kilku miesięcy ich przegnać z mojego podwórka i inwestuję we własną butlę (prawdopodobnnie podziemną) i tankuję gaz gdzie chcę dla porównania, mnie kosztuje litr gazu 2,89 podsumowując, uważam ogrzewanie propanem alternatywą dla kominka czy istnieją wkłady kominkowe w których można grzać propanem i zamiennie drewnem? Ale mi dałeś zagwozdkę.Tylko jak to zapętlić np. w moją instalację ,której nie chciałbym bardzo rujnować ? .Wkład na dwa paliwa to jest alternatywa dla KZPŁW tylko czy zaistniała już na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 09.09.2015 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam.Zaistniała. Można kupić.Ale jak byś miał dać za palenisko 25 tysi to pewnie szukał byś jednak czegoś innegoPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.09.2015 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam. Zaistniała. Można kupić. Ale jak byś miał dać za palenisko 25 tysi to pewnie szukał byś jednak czegoś innego Pozdrawiam. Pokaż to ocenię.Może być link do strony.Pamiętaj ,że alternatywą dla drogiego KZPŁW jest nie mieć go w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.09.2015 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam. Zaistniała. Można kupić. Ale jak byś miał dać za palenisko 25 tysi to pewnie szukał byś jednak czegoś innego Pozdrawiam. No i co zaistniała ale jej nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.09.2015 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 No i cały forest ........Okłamałeś opinie publiczną i ona jest w impasie.Tobie się to nie zdarza..........no z małymi wyjątkami jak bierzesz udział w dyskusji gdzie ...........ojciec dyrektor wiedzie prym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.09.2015 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Forest twojego Brunnera gazowego już u widział ja .Milczysz i słusznie bo nie ma kominka opalanego jednocześnie gazem i drewnem. za 25000 tys zł.Powiedz ,że palnąłeś jak z armaty by podtrzymać twierdzenie .......że kominki nie przeminą.jeśli ludziska mądrze pójdą w izolację , domu to zostanie tylko ognisko ale co wtedy z wami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 10.09.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 I ludzie styropianowe domy wybudują a branża kominkowa się przebranżowi i styro będzie handlowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.09.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Witam. Nie myl opini publicznej z protoplastą pewnego ssaka z rodziny Sciuridae ... Nie podam linka do producenta takiego paleniska obecnego na naszym rynku, bo w tej chwili trwa przebudowa jego strony internetowej ... zarówno tej "dot de" jak i naszej - polskiej. Dla niecierpliwców niech na razie wystarczy hasło "kombifire" ... Pozdrawiam. PS. ... nie pisz nigdy że kogoś okłamałem, bo sie obrażę na forever ... Edytowane 10 Września 2015 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.09.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam.Gazowy Brunner to żaden Brunner ... tylko Bell Fires ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 11.09.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Forest twojego Brunnera gazowego już u widział ja .Milczysz i słusznie bo nie ma kominka opalanego jednocześnie gazem i drewnem. za 25000 tys zł.Powiedz ,że palnąłeś jak z armaty by podtrzymać twierdzenie .......że kominki nie przeminą.jeśli ludziska mądrze pójdą w izolację , domu to zostanie tylko ognisko ale co wtedy z wami. W wielkim błędzie jesteś https://www.youtube.com/watch?v=Jd3fTGYSHyw oglądaj od ok 5:53min. a nawiasem mówiąc coraz więcej "gazówek" się sprzedaje. Ludziska leniwe, drewna nie chce im się "obrabiać". Więcej informacji nt kominków na gaz jak zwykle na naszej firmowej stronie www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowlaniec50 11.09.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Gazowy jest dużo wygodniejszy od kominka na drewno, ale niestety nie ma tyle uroku. Z drewnem jest więcej zabawy a dokładnie sprzątania. Wracając do pierwszego wątku to realną alternatywą dla kominków jest centralne ogrzewanie:) Kominki opalane jednocześnie gazem i drewnem są jednak stosunkowo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.09.2015 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam. Nie myl opini publicznej z protoplastą pewnego ssaka z rodziny Sciuridae ... Nie podam linka do producenta takiego paleniska obecnego na naszym rynku, bo w tej chwili trwa przebudowa jego strony internetowej ... zarówno tej "dot de" jak i naszej - polskiej. Dla niecierpliwców niech na razie wystarczy hasło "kombifire" ... Pozdrawiam. PS. ... nie pisz nigdy że kogoś okłamałem, bo sie obrażę na forever ... Zawsze zagadkowy do końca .Miast napisać ,że komibifaire jako nowość na dwa rodzaje paliwa i gaz i drewno jest w produkcji . Czy to zjawisko w świecie kominkowym będzie mieć PW, a może DGP , a może nic tylko ciepłą obudowę to pociągnięty za język wystrzeliłeś i miałem w to uwierzyć.Skąd miałem wiedzieć ,że strona w budowie.:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.09.2015 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 W wielkim błędzie jesteś https://www.youtube.com/watch?v=Jd3fTGYSHyw oglądaj od ok 5:53min. a nawiasem mówiąc coraz więcej "gazówek" się sprzedaje. Ludziska leniwe, drewna nie chce im się "obrabiać". Więcej informacji nt kominków na gaz jak zwykle na naszej firmowej stronie www To jest reklama czy odpowiedź jako alternatywę dla mnie , dla kominka z PW. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek74 13.09.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 sam pomysł rewelacja ale wciąż dla domów budujących się no i cena wkładu Szooooooooooooooooooooook ale koncepcja fajna, podoba mi się na marginesie, pozdrawiam Unico, szczególnie Pana Waldemara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.09.2015 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Dzieńdoberek . Forest co tam ze stroną w/w ??? .Czekam na wieści. .Będę długo czekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 17.09.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Witam.Leniu jeden ... sprawdź sobie ... przecież dobrze wiesz jaki to producent ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.09.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Witam. Leniu jeden ... sprawdź sobie ... przecież dobrze wiesz jaki to producent ... Pozdrawiam. Dziękuje bardzo .Najpierw mi na gadałeś, a teraz piszesz bym latał i szukał.Co wy takie tajemnicze.Jeden wkleił mi film w którym jest bardzo krótko o tym kominku a drugi podaje strony bez strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts