Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dom mały jak mieszkanie w bloku (pokoje po 9 m2 salon 20 m2), ale balkony muszą być! Bo przecież lepiej jest wywalić kase w niepotrzebne balkony zamiast dodać 4 m2 na dodatkowy schowek.
.. ten projekt przewija się przez FM ( albo ja już mam deja vu ) z tą spłuczką toalety w oknie i TV pod schodami, samochód ( nierealne wymiary na rzucie ) też będzie jakoś obijany tymi drzwiami. Mega ciasno i niefunkcjonalnie.

... jakoś pewnie się da, jakoś i można pewnie funkcjonować w takim domu ...

oby tylko nikt nie zaglądał przez to okienko z zewnątrz przy wejściu do budynku, bo może się zdziwić :o

Przewiduję tam kilka zmian. Powierzchnia użytkowa jest 90 ale całkowita 150. Co wy chcecie od okna w łazience? To jest małe okienko o góry więc co za problem zamontować spłuczkę? + roleta w oknie? Co do balkonów to jeden od strony szczytowej u mnie wylatuje. Zostaje tylko nad wejściem.

Poza tym o gustach się nie dyskutuje. Ciasne ale WŁASNE. A z mieszkaniem w bloku jest zasadnicza różnica. Wiem co piszę, miałem tą przyjemność ( raczej nie przyjemność) mieszkać w bloku i NIGDY więcej.

I każdy liczy koszty. Ten projekt jestem w stanie zrealizować za około 200 tys. (biorąc pod uwagę wkład własnej pracy przy wykończeniówce) A że nie chcę brać kredytów do końca życia to jest najlepsza opcja.

Stać Cię na dom za 400 tys to buduj i nie krytykuj wyborów innych osób. Tyle w temacie. A pytanie kierowałem do osób które budują lub już mieszkają w tym domku. Jednak sam spam się pojawił.

Edytowane przez Marek88.8

lotpaj – wskazał swoje sugestie dot. strefy wejściowej

elfir – podała świetne rozwiązanie wyrzucenia balkonów i zainwestowani środków finansowych na inne bardziej przydatne cele

ja – wskazałem okienko WC, TV pod schodami i drzwi uderzające w karoserię samochodu.

... i chyba faktycznie to wszystko jw niepotrzebnie

- nie ma tu grama spamu !

• 2 months później...
lotpaj – wskazał swoje sugestie dot. strefy wejściowej

elfir – podała świetne rozwiązanie wyrzucenia balkonów i zainwestowani środków finansowych na inne bardziej przydatne cele

ja – wskazałem okienko WC, TV pod schodami i drzwi uderzające w karoserię samochodu.

... i chyba faktycznie to wszystko jw niepotrzebnie

- nie ma tu grama spamu !

bardzo fajny projekt. mam taki sam i jest super.jedynie 80 cm trzeba zrobić szerszy.

• 3 years później...