Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeśienne Rewolucje czyli ...


Recommended Posts

Dzieńdoberek .

 

Moje Rewolucje jesienne coraz bardziej przypominają prostotę kulinarną ,którą powinny zawierać tak jak sugerowałem.Jakże przy tym staje się wymowna ich naturalna forma i truizm.Nawiasem mówiąc, ekscentryzm powoli opanowuje mój prosty topik .W to mi graj i jest mi niezmiernie miło.:yes::D.Dla równowagi pokażę dorsza po grecku takiego mojego.Ale za jakiś czas.Widok z naszego apartamentu i to co powstaje w jego pobliżu jest i daje jeszcze większą inspiracją do prostego kulinarnego zacięcia.

http://images68.fotosik.pl/1252/2ad88052bff8acd2.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/1251/6f5ea7d8eb7a9b57.jpg

 

Ten oscypek wykorzystam do dorsza.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  Władca Przysmaków napisał:
Ado prawówki mam, ale warto zaserwować coś realnego smacznego i prostego, np. chleba naszego powszedniego.

 

http://s4.postimg.org/y139y9a19/sniadanie1.jpg

 

http://s14.postimg.org/xi3wdpqhd/sniadanie2.jpg

 

http://s7.postimg.org/v8yj0mpfv/sniadanie3.jpg

 

http://s12.postimg.org/59vwgr1tp/sniadanie4.jpg

 

Władco Ty to potrafisz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  Władca Przysmaków napisał:
Uzupełnieniem prostoty i smaku jest sos czosnkowy taki na chłopską nutę.

 

http://s18.postimg.org/3z2zesp6h/sniadanie5.jpg

 

http://s3.postimg.org/m543qot8j/sniadanie6.jpg

 

Tak jestem pewna. Często w trakcie wspólnych śniadań na zawodach zajadamy się nimi. Francuzi jedzą tego tony.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  sSiwy12 napisał:
Trochę zazdrość miesza moje doznania "smakowe".

Nie, nie ze względu na wędlinę.

Ślinię się na sam widok tego noża.

 

Poszperam w internecie w sprawie noża, bo jak zwracasz uwage to coś jest na rzeczy.

 

  sSiwy12 napisał:
Wszystkie mini tosty świata za ten nóż.

A co mi tam - wszystkie salami świata (w tym węgierskie) też za ten nóż.

To mi wygląda (nóż) na tradycyjną metodę zawijania i kucia - tam jest około 10 warstw.:yes:

 

Czyli tak jak myślałam, idę poczytać.

Edytowane przez ada_marcin
Wszystkie mini tosty świata za ten nóż...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  niktspecjalny napisał:
Dzieńdoberek .

 

Moje Rewolucje jesienne coraz bardziej przypominają prostotę kulinarną ,którą powinny zawierać tak jak sugerowałem.Jakże przy tym staje się wymowna ich naturalna forma i truizm.Nawiasem mówiąc, ekscentryzm powoli opanowuje mój prosty topik .W to mi graj i jest mi niezmiernie miło.:yes::D.Dla równowagi pokażę dorsza po grecku takiego mojego.Ale za jakiś czas.Widok z naszego apartamentu i to co powstaje w jego pobliżu jest i daje jeszcze większą inspiracją do prostego kulinarnego zacięcia.

http://images68.fotosik.pl/1252/2ad88052bff8acd2.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/1251/6f5ea7d8eb7a9b57.jpg

 

Ten oscypek wykorzystam do dorsza.

 

Wracając do dorsza bo mi ucieka.Perm powiedział aby kolubryn nie wstawiać li tylko rzeczowo w poście się prezentować.No to niech tak pozostanie.Dobry pomysł.:yes:.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

doberek

 

http://images66.fotosik.pl/1252/ca2a283d1dba627a.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1252/698cb6dafb484c39.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/1251/ac948137c16bcf82.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1252/48dc1577810c0b13.jpg

 

Polecam także Jesienne Rewolucje czyli śniadanie w zamknięciach.:yes::D.Nóż jednowarstwowy z ostrzałka Fiskars

http://www.nakrywamy.pl/upload/produkty/fiskars/functional%20form/5%20ciemny/new/No%C5%BCe%20kuchenne%20Fiskars%20FF%20ciemny%20blok%209.jpg

 

http://www.ogrodniczy.com.pl/img_midi/FISKARS-Ostrzalka-do-nozy-Roll-Sharp-Functional-Form.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  ada_marcin napisał:
Z tym nożem to wyższa szkoła jazdy. Jest...

 

Życie ze smakiem, ręcznie wykonany w limitowanym nakładzie 3000 sztuk , 10ta edycja i rocznica, stal i miedź, 32 warstwy, dzieło sztuki a zarazem idealne narzędzie kuchenne

 

http://s3.postimg.org/e33ozdblv/shun.jpg

 

http://s27.postimg.org/6r6bve1bn/shun2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kilka lat temu, zafundowałem sobie:

http://www.portform.pl/data/include/cms/PORTOWA-KAWIARENKA/PK_artykul_nozewusthof_classic_2013.jpg

 

tyle, że w wersji IKON (bez ochrony na palce).

 

Dość nietypowy, bo 18cm - dla okazjonalnego i amatorskiego gotowania, jak dla mnie sprawuje się dobrze - nie idealnie, bo ............(autocenzura).

16 są dla mnie zbyt małe a 20 już sprawiała kłopoty.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  sSiwy12 napisał:
Kilka lat temu, zafundowałem sobie:

http://www.portform.pl/data/include/cms/PORTOWA-KAWIARENKA/PK_artykul_nozewusthof_classic_2013.jpg

 

tyle, że w wersji IKON (bez ochrony na palce).

 

Dość nietypowy, bo 18cm - dla okazjonalnego i amatorskiego gotowania, jak dla mnie sprawuje się dobrze - nie idealnie, bo ............(autocenzura).

16 są dla mnie zbyt małe a 20 już sprawiała kłopoty.

 

Bardzo dobre noże, nie jestem pewny na 100% ale Chef P. je użytkuje w pracy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobly .Więc tak............... coś rozmywa się niechybnie .

 

http://images67.fotosik.pl/1251/db08e29dc4c3e5ff.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/1254/6b642a7315f748d5.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/1253/11ce00164743686e.jpg

 

W milczeniu owiec jest przewaga.Idę dorsza sposobić .:yes::D:D:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  niktspecjalny napisał:
Dobly .Więc tak............... coś rozmywa się niechybnie .

 

http://images67.fotosik.pl/1251/db08e29dc4c3e5ff.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/1254/6b642a7315f748d5.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/1253/11ce00164743686e.jpg

 

W milczeniu owiec jest przewaga.Idę dorsza sposobić .:yes::D:D:D

 

Nie wiem czy nie za dużo dorsza do szczypiorku.

 

http://images66.fotosik.pl/1253/3b9f709945178148.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1253/8ac065f750294b4a.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/1253/fa7e94d821587c93.jpg

 

:yes::D:D:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...