Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeśienne Rewolucje czyli ...


Recommended Posts

Jesienna śniadaniowa rewolucja na tarasie. Jesień mam, taras jest , rewolucja np. parówka w panierce z majonezu i krakersów jest, tylko pada...

 

http://s2.postimg.org/72u9l3wgp/jesienne_rewolucje_i_pada.jpg

 

http://s14.postimg.org/sioqdn9yp/jesienne2.jpg

 

http://s14.postimg.org/vqt7qow8h/jesienne3.jpg

 

Zaleje parówki czystym octem do jutra, będa bardziej rewolucyjne.

 

 

ŁAŁ!!! Czekam na jesienne rewolucyjne tarasowe parówki.

 

 

 

ps ha ha ha

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieńdoberek.

 

http://images68.fotosik.pl/1231/376b4a75705e782c.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/1231/897a11645eb05c5f.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1231/f15fc7c1f7458d05.jpg

 

a śniadanie ,a jajecznica ,a parówki.;).Jajecznica na kęskach z wędzonego żeberka, taka tu moda i szczypior.

 

 

 

http://images70.fotosik.pl/1229/96222c54dbb4fd41.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1231/7ac428dc11fccdec.jpg

 

Time odmierza topliwość sera wędzonego w parówkach tym razem z mleka od owcy .Zegar sam wybierałem.

 

http://images70.fotosik.pl/1229/5326efbfcc1e5873.jpg

http://images69.fotosik.pl/1231/067119cf71c7a84a.jpg

 

Ze względu na córcie bo w błogosławionym stanie zażyczyliśmy sobie jaja dobrze ścięte.;)

http://images66.fotosik.pl/1231/e8ae67882b41ad23.jpg

 

Skromny obiad.Popatrzcie na klimat ogóra , fasolki szparagowej bez łyka (no fantastyczna).Frytki z odmiany tej ...........rewelacja.Panierowane żeberko i sznycel z tartym oscypkiem tym razem krowim.

 

http://images68.fotosik.pl/1231/bec4125a54616d91.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1231/1455fbd6959a423a.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1231/896b5490019f1226.jpg

 

Małosolny czosnkowy.Rewelacja.

 

http://images69.fotosik.pl/1231/0e3737caa21a48c0.jpg

 

Odpoczynek i do"moherowy raj".Watra cud natury.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To prawda. :p:p:p

 

Wiesz przynajmniej dlaczego???. Dlatego ,że nie wiedziałem kim jesteś dla Muratora nie dla FM a dla Muratora.Poważna kobieta i jak popatrzyłem na zdjęcia to mnie przytkało.:) .Wiem na czym stoję , a zaczynam stać coraz mocniej.Moje oczy ujrzały co chciały.:p;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mój ty smutku... Jak teraz żyć z tym odkryciem? :p

Wybacz .........nie da się ale łagodnie , przyjaźnie.............. kto chcącemu zabroni.;)

http://images68.fotosik.pl/1246/d7a2cdb213b405c0.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/1246/3c18c21c09f36b82.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/1245/a7fb254920d8221f.jpg

 

1.dobre ale zimne

2.kromka chleba cebulowego z oscypkiem i cebula czerwona grillowana

3.wiadomo co, jeszcze bez ciasta naleśnikowego i bez tartego oscypka wedzonego

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek .

 

Liście opadają , na tarasie datury mi zmarzły ,trawniki za to cudnie się zazieleniły , winogron wisi i czeka na zbiór ,a Rewolucja Jesienna nadal trwa.Jakiś swobodny obiadek z dwóch dań ale nieco odbiegający od standardów obiadowych dobrze pasujący i mieszczący się w ramkach moich Jesiennych Rewolucji :yes:;):D..................:stirthepot: .Uśmiechnijcie się dziś jest tez dzień.

 

Mam pierożki z mozzarellą,bazylią i pomidorami.W planach barszcz czerwony......... nie zabielę go.Białą kiełbasę surową , moją zamrożoną , chcę rozmrozić i zapiec z czosnkiem i cebulą w białym wytrawnym winie i miodzie.Najpierw podsmażę ją na patelni z cebulą i czosnkiem wyjmę i włożę do naczynia żaro , by potem dodać miód i zebrać smaki ze smażenia wytrawnym białym winem.Jest pomysł.Ziemniaki chyba ze szczypiorkiem i śmietaną.Rwana sałata nie lodowa czy kapusta pekinka oczywiście w winegrecie.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zanim coś zrobię takie tam rewolucje na talerzu z Zakopanego i okolic .

 

 

http://images69.fotosik.pl/1247/65a6d6f635c7faf5.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1250/5f26d061033d5a7c.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/1248/df0217fb85eb3c1a.jpg

 

Pstrąg miał być lekko grilowany z masłem ale wyszedł nieco za delikatny.Ktoś wspominał o wielorybach .Pokażę je może bez cenzury bo jak widać w ubliżaniu nie mają sobie równych nie prezentując się przecież tu na FM.Mniejsza o to.Ładny dzień , gotować czas zacząć.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek

http://images70.fotosik.pl/1248/23106275277d5513.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/1251/db08e29dc4c3e5ff.jpg

 

http://images68.fotosik.pl/1250/23c8c38b180f5671.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/1248/ffb77dbe4b46b94d.jpg

 

Najpierw były grzyby ,potem moje najdroższe co mam i cenię bardzo , a następnie Gubałówki grill i kiełbasa z musztardą.Kocham ją nad życie i chciałem jej kupić ale baca nie chciał sprzedać.:).Rewolucja tego dnia była bardzo obfita i skończyła się wspaniałą kolacja w apartamencie.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek.

 

Piękne danie , piękną Rewolucję Jesienną, powinna przedstawiać czasami piękna kobieta.;) .Jedną mam , a nawet dwie.;) Tylko jak je uprosić?;)talerz i na nim coś zjadliwego,gustownie -nawet śmiesznie podanego , to jeszcze nie wszystko.Musi być jeszcze to piękno ,bo cóż np. na targach samochodowych znaczą samochody bez hostess - Pań podkreślających piękno.;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ŁAŁ!!! Czekam na jesienne rewolucyjne tarasowe parówki.

 

 

 

ps ha ha ha

 

Ado prawówki mam, ale warto zaserwować coś realnego smacznego i prostego, np. chleba naszego powszedniego.

 

http://s4.postimg.org/y139y9a19/sniadanie1.jpg

 

http://s14.postimg.org/xi3wdpqhd/sniadanie2.jpg

 

http://s7.postimg.org/v8yj0mpfv/sniadanie3.jpg

 

http://s12.postimg.org/59vwgr1tp/sniadanie4.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek.

 

Zaplanowałem na dzisiaj delikatnego fileta z dorsza po grecku i coś co go lekko zaskoczy.;):)

 

Dorsz, co za zbieg okoliczności. Jest juz prawie gotowy.

 

Idealne danie na jesień http://s14.postimg.org/dzj29g029/dorsz_jesienna_pora.jpg, jak i na cały rok.

 

I zupa krem z selera.

 

http://s14.postimg.org/c94mlp7wx/dorsz_jesienna_pora2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...