Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeśienne Rewolucje czyli ...


Recommended Posts

Dzieńdoberek .

 

Moje Rewolucje jesienne coraz bardziej przypominają prostotę kulinarną ,którą powinny zawierać tak jak sugerowałem.Jakże przy tym staje się wymowna ich naturalna forma i truizm.Nawiasem mówiąc, ekscentryzm powoli opanowuje mój prosty topik .W to mi graj i jest mi niezmiernie miło.:yes::D.Dla równowagi pokażę dorsza po grecku takiego mojego.Ale za jakiś czas.Widok z naszego apartamentu i to co powstaje w jego pobliżu jest i daje jeszcze większą inspiracją do prostego kulinarnego zacięcia.

http://images68.fotosik.pl/1252/2ad88052bff8acd2.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/1251/6f5ea7d8eb7a9b57.jpg

 

Ten oscypek wykorzystam do dorsza.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ado prawówki mam, ale warto zaserwować coś realnego smacznego i prostego, np. chleba naszego powszedniego.

 

http://s4.postimg.org/y139y9a19/sniadanie1.jpg

 

http://s14.postimg.org/xi3wdpqhd/sniadanie2.jpg

 

http://s7.postimg.org/v8yj0mpfv/sniadanie3.jpg

 

http://s12.postimg.org/59vwgr1tp/sniadanie4.jpg

 

Władco Ty to potrafisz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Uzupełnieniem prostoty i smaku jest sos czosnkowy taki na chłopską nutę.

 

http://s18.postimg.org/3z2zesp6h/sniadanie5.jpg

 

http://s3.postimg.org/m543qot8j/sniadanie6.jpg

 

Tak jestem pewna. Często w trakcie wspólnych śniadań na zawodach zajadamy się nimi. Francuzi jedzą tego tony.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę zazdrość miesza moje doznania "smakowe".

Nie, nie ze względu na wędlinę.

Ślinię się na sam widok tego noża.

 

Poszperam w internecie w sprawie noża, bo jak zwracasz uwage to coś jest na rzeczy.

 

Wszystkie mini tosty świata za ten nóż.

A co mi tam - wszystkie salami świata (w tym węgierskie) też za ten nóż.

To mi wygląda (nóż) na tradycyjną metodę zawijania i kucia - tam jest około 10 warstw.:yes:

 

Czyli tak jak myślałam, idę poczytać.

Edytowane przez ada_marcin
Wszystkie mini tosty świata za ten nóż...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek .

 

Moje Rewolucje jesienne coraz bardziej przypominają prostotę kulinarną ,którą powinny zawierać tak jak sugerowałem.Jakże przy tym staje się wymowna ich naturalna forma i truizm.Nawiasem mówiąc, ekscentryzm powoli opanowuje mój prosty topik .W to mi graj i jest mi niezmiernie miło.:yes::D.Dla równowagi pokażę dorsza po grecku takiego mojego.Ale za jakiś czas.Widok z naszego apartamentu i to co powstaje w jego pobliżu jest i daje jeszcze większą inspiracją do prostego kulinarnego zacięcia.

http://images68.fotosik.pl/1252/2ad88052bff8acd2.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/1251/6f5ea7d8eb7a9b57.jpg

 

Ten oscypek wykorzystam do dorsza.

 

Wracając do dorsza bo mi ucieka.Perm powiedział aby kolubryn nie wstawiać li tylko rzeczowo w poście się prezentować.No to niech tak pozostanie.Dobry pomysł.:yes:.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

doberek

 

http://images66.fotosik.pl/1252/ca2a283d1dba627a.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1252/698cb6dafb484c39.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/1251/ac948137c16bcf82.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1252/48dc1577810c0b13.jpg

 

Polecam także Jesienne Rewolucje czyli śniadanie w zamknięciach.:yes::D.Nóż jednowarstwowy z ostrzałka Fiskars

http://www.nakrywamy.pl/upload/produkty/fiskars/functional%20form/5%20ciemny/new/No%C5%BCe%20kuchenne%20Fiskars%20FF%20ciemny%20blok%209.jpg

 

http://www.ogrodniczy.com.pl/img_midi/FISKARS-Ostrzalka-do-nozy-Roll-Sharp-Functional-Form.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z tym nożem to wyższa szkoła jazdy. Jest...

 

Życie ze smakiem, ręcznie wykonany w limitowanym nakładzie 3000 sztuk , 10ta edycja i rocznica, stal i miedź, 32 warstwy, dzieło sztuki a zarazem idealne narzędzie kuchenne

 

http://s3.postimg.org/e33ozdblv/shun.jpg

 

http://s27.postimg.org/6r6bve1bn/shun2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kilka lat temu, zafundowałem sobie:

http://www.portform.pl/data/include/cms/PORTOWA-KAWIARENKA/PK_artykul_nozewusthof_classic_2013.jpg

 

tyle, że w wersji IKON (bez ochrony na palce).

 

Dość nietypowy, bo 18cm - dla okazjonalnego i amatorskiego gotowania, jak dla mnie sprawuje się dobrze - nie idealnie, bo ............(autocenzura).

16 są dla mnie zbyt małe a 20 już sprawiała kłopoty.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kilka lat temu, zafundowałem sobie:

http://www.portform.pl/data/include/cms/PORTOWA-KAWIARENKA/PK_artykul_nozewusthof_classic_2013.jpg

 

tyle, że w wersji IKON (bez ochrony na palce).

 

Dość nietypowy, bo 18cm - dla okazjonalnego i amatorskiego gotowania, jak dla mnie sprawuje się dobrze - nie idealnie, bo ............(autocenzura).

16 są dla mnie zbyt małe a 20 już sprawiała kłopoty.

 

Bardzo dobre noże, nie jestem pewny na 100% ale Chef P. je użytkuje w pracy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobly .Więc tak............... coś rozmywa się niechybnie .

 

http://images67.fotosik.pl/1251/db08e29dc4c3e5ff.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/1254/6b642a7315f748d5.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/1253/11ce00164743686e.jpg

 

W milczeniu owiec jest przewaga.Idę dorsza sposobić .:yes::D:D:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dobly .Więc tak............... coś rozmywa się niechybnie .

 

http://images67.fotosik.pl/1251/db08e29dc4c3e5ff.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/1254/6b642a7315f748d5.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/1253/11ce00164743686e.jpg

 

W milczeniu owiec jest przewaga.Idę dorsza sposobić .:yes::D:D:D

 

Nie wiem czy nie za dużo dorsza do szczypiorku.

 

http://images66.fotosik.pl/1253/3b9f709945178148.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1253/8ac065f750294b4a.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/1253/fa7e94d821587c93.jpg

 

:yes::D:D:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...