niktspecjalny 13.10.2015 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 (edytowane) Dzieńdoberek . Moje Rewolucje jesienne coraz bardziej przypominają prostotę kulinarną ,którą powinny zawierać tak jak sugerowałem.Jakże przy tym staje się wymowna ich naturalna forma i truizm.Nawiasem mówiąc, ekscentryzm powoli opanowuje mój prosty topik .W to mi graj i jest mi niezmiernie miło..Dla równowagi pokażę dorsza po grecku takiego mojego.Ale za jakiś czas.Widok z naszego apartamentu i to co powstaje w jego pobliżu jest i daje jeszcze większą inspiracją do prostego kulinarnego zacięcia. http://images68.fotosik.pl/1252/2ad88052bff8acd2.jpg http://images70.fotosik.pl/1251/6f5ea7d8eb7a9b57.jpg Ten oscypek wykorzystam do dorsza. Edytowane 13 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 13.10.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Ado prawówki mam, ale warto zaserwować coś realnego smacznego i prostego, np. chleba naszego powszedniego. http://s4.postimg.org/y139y9a19/sniadanie1.jpg http://s14.postimg.org/xi3wdpqhd/sniadanie2.jpg http://s7.postimg.org/v8yj0mpfv/sniadanie3.jpg http://s12.postimg.org/59vwgr1tp/sniadanie4.jpg Władco Ty to potrafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.10.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Trochę zazdrość miesza moje doznania "smakowe".Nie, nie ze względu na wędlinę.Ślinię się na sam widok tego noża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 13.10.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 A ja obstawiam, że pieczywo to francuskie mini tosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 13.10.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Uzupełnieniem prostoty i smaku jest sos czosnkowy taki na chłopską nutę. http://s18.postimg.org/3z2zesp6h/sniadanie5.jpg http://s3.postimg.org/m543qot8j/sniadanie6.jpg Tak jestem pewna. Często w trakcie wspólnych śniadań na zawodach zajadamy się nimi. Francuzi jedzą tego tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.10.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Wszystkie mini tosty świata za ten nóż. A co mi tam - wszystkie salami świata (w tym węgierskie) też za ten nóż. To mi wygląda (nóż) na tradycyjną metodę zawijania i kucia - tam jest około 10 warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 13.10.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 (edytowane) Trochę zazdrość miesza moje doznania "smakowe". Nie, nie ze względu na wędlinę. Ślinię się na sam widok tego noża. Poszperam w internecie w sprawie noża, bo jak zwracasz uwage to coś jest na rzeczy. Wszystkie mini tosty świata za ten nóż. A co mi tam - wszystkie salami świata (w tym węgierskie) też za ten nóż. To mi wygląda (nóż) na tradycyjną metodę zawijania i kucia - tam jest około 10 warstw. Czyli tak jak myślałam, idę poczytać. Edytowane 13 Października 2015 przez ada_marcin Wszystkie mini tosty świata za ten nóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 13.10.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Z tym nożem to wyższa szkoła jazdy. Jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2015 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Dzieńdoberek . Moje Rewolucje jesienne coraz bardziej przypominają prostotę kulinarną ,którą powinny zawierać tak jak sugerowałem.Jakże przy tym staje się wymowna ich naturalna forma i truizm.Nawiasem mówiąc, ekscentryzm powoli opanowuje mój prosty topik .W to mi graj i jest mi niezmiernie miło..Dla równowagi pokażę dorsza po grecku takiego mojego.Ale za jakiś czas.Widok z naszego apartamentu i to co powstaje w jego pobliżu jest i daje jeszcze większą inspiracją do prostego kulinarnego zacięcia. http://images68.fotosik.pl/1252/2ad88052bff8acd2.jpg http://images70.fotosik.pl/1251/6f5ea7d8eb7a9b57.jpg Ten oscypek wykorzystam do dorsza. Wracając do dorsza bo mi ucieka.Perm powiedział aby kolubryn nie wstawiać li tylko rzeczowo w poście się prezentować.No to niech tak pozostanie.Dobry pomysł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2015 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 (edytowane) doberek http://images66.fotosik.pl/1252/ca2a283d1dba627a.jpg http://images66.fotosik.pl/1252/698cb6dafb484c39.jpg http://images70.fotosik.pl/1251/ac948137c16bcf82.jpg http://images66.fotosik.pl/1252/48dc1577810c0b13.jpg Polecam także Jesienne Rewolucje czyli śniadanie w zamknięciach..Nóż jednowarstwowy z ostrzałka Fiskars http://www.nakrywamy.pl/upload/produkty/fiskars/functional%20form/5%20ciemny/new/No%C5%BCe%20kuchenne%20Fiskars%20FF%20ciemny%20blok%209.jpg http://www.ogrodniczy.com.pl/img_midi/FISKARS-Ostrzalka-do-nozy-Roll-Sharp-Functional-Form.jpg Edytowane 13 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2015 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 (edytowane) Doberek http://images69.fotosik.pl/1252/a227b1c232c0bd1e.jpg http://images69.fotosik.pl/1252/d9b1f438bf9ec608.jpg http://images69.fotosik.pl/1252/199c54bbf9fccec5.jpg http://images69.fotosik.pl/1252/c318e622be4ab33c.jpg Wiadomo na czy mięsiwo kładzione ."Rudy rudy rydz mam na rydza smaczek":lol2: http://images69.fotosik.pl/1252/8f54e5471d45699f.jpg Edytowane 13 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Z tym nożem to wyższa szkoła jazdy. Jest... Życie ze smakiem, ręcznie wykonany w limitowanym nakładzie 3000 sztuk , 10ta edycja i rocznica, stal i miedź, 32 warstwy, dzieło sztuki a zarazem idealne narzędzie kuchenne http://s3.postimg.org/e33ozdblv/shun.jpg http://s27.postimg.org/6r6bve1bn/shun2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.10.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 ......... dzieło sztuki a zarazem idealne narzędzie kuchenne Pewnie bosko wyważone ................ Zazdrość nie pozwala mi nic więcej napisać - autocenzura ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Pewnie bosko wyważone ................ Zazdrość nie pozwala mi nic więcej napisać - autocenzura ????? Kilkakrotnie lepiej jak osobowość pana p. http://s10.postimg.org/npwzwvo49/shun3.jpg ps rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.10.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Kilka lat temu, zafundowałem sobie:http://www.portform.pl/data/include/cms/PORTOWA-KAWIARENKA/PK_artykul_nozewusthof_classic_2013.jpg tyle, że w wersji IKON (bez ochrony na palce). Dość nietypowy, bo 18cm - dla okazjonalnego i amatorskiego gotowania, jak dla mnie sprawuje się dobrze - nie idealnie, bo ............(autocenzura). 16 są dla mnie zbyt małe a 20 już sprawiała kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Kilka lat temu, zafundowałem sobie: http://www.portform.pl/data/include/cms/PORTOWA-KAWIARENKA/PK_artykul_nozewusthof_classic_2013.jpg tyle, że w wersji IKON (bez ochrony na palce). Dość nietypowy, bo 18cm - dla okazjonalnego i amatorskiego gotowania, jak dla mnie sprawuje się dobrze - nie idealnie, bo ............(autocenzura). 16 są dla mnie zbyt małe a 20 już sprawiała kłopoty. Bardzo dobre noże, nie jestem pewny na 100% ale Chef P. je użytkuje w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2015 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Dobly .Więc tak............... coś rozmywa się niechybnie . http://images67.fotosik.pl/1251/db08e29dc4c3e5ff.jpg http://images67.fotosik.pl/1254/6b642a7315f748d5.jpg http://images69.fotosik.pl/1253/11ce00164743686e.jpg W milczeniu owiec jest przewaga.Idę dorsza sposobić .:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.10.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Bardzo dobre noże, nie jestem pewny na 100% ale Chef P. je użytkuje w pracy. Bo to Mercedes - ale nie np. Lamborghini Roadster VENENO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2015 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Dobly .Więc tak............... coś rozmywa się niechybnie . http://images67.fotosik.pl/1251/db08e29dc4c3e5ff.jpg http://images67.fotosik.pl/1254/6b642a7315f748d5.jpg http://images69.fotosik.pl/1253/11ce00164743686e.jpg W milczeniu owiec jest przewaga.Idę dorsza sposobić .:D:D Nie wiem czy nie za dużo dorsza do szczypiorku. http://images66.fotosik.pl/1253/3b9f709945178148.jpg http://images66.fotosik.pl/1253/8ac065f750294b4a.jpg http://images69.fotosik.pl/1253/fa7e94d821587c93.jpg :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2015 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Bo to Mercedes - ale nie np. Lamborghini Roadster VENENO Jagnięcine czy starą capinę jednakowo rozbierze. Tak więc nóż godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.