niktspecjalny 27.10.2015 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Dzieńdoberek . Rolada boczkowa w warzywach.I coś na dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.10.2015 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 (edytowane) Powitać.... http://images76.fotosik.pl/19/f5c1a0b58b0ab47f.jpg http://images78.fotosik.pl/18/b399250e3f1f854b.jpg http://images75.fotosik.pl/19/7abc83ddb906d678.jpg http://images77.fotosik.pl/19/3dcff13445ad6fb2.jpg http://images75.fotosik.pl/19/605d123de1187ab2.jpg http://images78.fotosik.pl/19/a5d70637f2792b41.jpg http://images77.fotosik.pl/19/34cc773b1dc3f9d8.jpg http://images77.fotosik.pl/19/bbff120caf7db0f4.jpg http://images75.fotosik.pl/19/4c1fc6cccbe9374a.jpg http://images78.fotosik.pl/19/98b261041bcb3dd6.jpg Do piekarnika ,a jutro pokaz.Jadę na bibkę z kumplami . Edytowane 27 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2015 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 (edytowane) Dzisiaj zapiekanka z pozostałości i kilkanaście pierożków w nieco innej odsłonie zresztą bardzo ciekawej albo sajgonki z równie ciekawym farszem . Edytowane 28 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 28.10.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 uuuuuuraaaaa! jest 5000 na liczniku, patelnie w dłoń i walić w młota, robimy wesoły chałas. urrrrraaaaa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2015 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Wielonickowiec jako pierwszy dostrzegł o co mi kaman.Wielki szacum mu za to mimo wszystko.Do roboty. http://images76.fotosik.pl/23/a72d3eec947e2f18.jpg http://images75.fotosik.pl/23/bb6e7a83061ad1b0.jpg http://images78.fotosik.pl/23/b90d3a74507e2402.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.10.2015 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 http://images78.fotosik.pl/23/b90d3a74507e2402.jpg szybko by znikły bo to jest metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.10.2015 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 dzieńdoberek. Finlandia !!!. Powiedziano mi coś o gumowcach w knajpie.Mam takie same bez sprzączki.Ale do rzeczy bo wodorosty mówią ludzkim głosem. http://images78.fotosik.pl/26/225c27c2ed33c796.jpg Rozróżniamy tłuszcz od we wody .Czyli łopatka we wodzie. http://images78.fotosik.pl/26/f750c1339d919a7b.jpg Do bidzisu śliwka gdybyś zapomniał. Teraz ................................................................................................klimat i: http://images77.fotosik.pl/26/471250abf6d97e04.jpg http://images77.fotosik.pl/26/d8999ca7d6b64db2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.10.2015 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Dzień..........itd. Klimat .............................................i : http://images76.fotosik.pl/27/ec8fee507a75e722.jpg Gwarantuje ,że w tym wieku nie będziesz podatny na alergię o której zresztą piszesz. ........................... Wypadło 31 postów, w tym także takie, które miały w sobie odrobinę kulinariów, ale były zbyt mocno przyprawione dodatkami wywołującymi alergię ............... (błędy poprawiłem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 29.10.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) Witam . Mistrzowie nic nie gotują kompletne zero.Ten co mnie obraził to nawet swój temat olał.Dałem Państwu dwa nowe tematy by udowodnić ,że Temat Przepisy Kulinarne żyje.Myliłem się .Cóż może w Jesiennych Rewolucjach będzie lepiej.Dział potrzebuje witaminy nawet tej krytycznej ale potrzebuje.Jeden ukradł mi temat topiku i topik zasnął.Ale może czas na zmiany . Potrząśnijmy nim i popatrzcie co się będzie działo jak coś napiszę. Bardzo proszę, żeby obudzić się z samozachwytu. Na dwóch forach alkoholowych delikatnie podkreślona zakąska, a może zajrzeć na wedlinydomowe.pl gdzie jest wszystko. Nie reklamuję stron internetowych".pl " mam to w ..."poważaniu". Edytowane 29 Października 2015 przez gubik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.10.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Bardzo proszę, żeby obudzić się z samozachwytu. Na dwóch forach alkoholowych delikatnie podkreślona zakąska, a może zajrzeć na wedlinydomowe.pl gdzie jest wszystko. Nie reklamuję stron internetowych".pl " mam to w ..."poważaniu". Gubik - u tego osobnika niespecjalnie jest to możliwe. On permanentnie samozachwycony, no i nieustannie w innym stanie świadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.11.2015 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Dzieńdoberek. Piękny dzień.Trochę rodzinki zmarzniętej będzie na wieczerzy.Mam zrobić pierogi z serem twarogowym, łososiem i koperkiem.Bigos zmarznięty na tarasie i sałatka jarzynowa po babcinemu.Na deser galaretka z bezpestkowym winogronem i śmietaną.Zapowiada się dobrze.Co na to znawca kulinarny , niejaki Pan gubik 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 01.11.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Dzieńdoberek. Piękny dzień.Trochę rodzinki zmarzniętej będzie na wieczerzy.Mam zrobić pierogi z serem twarogowym, łososiem i koperkiem.Bigos zmarznięty na tarasie i sałatka jarzynowa po babcinemu.Na deser galaretka z bezpestkowym winogronem i śmietaną.Zapowiada się dobrze.Co na to znawca kulinarny , niejaki Pan gubik 2015. Ja, jak najbardziej nic na to. Forum budowlane, jak by było więźba dachowa zmarznięta lub kostka brukowa zmarznięta to zastanawiał bym się bardzo nad odpowiedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2015 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Ja, jak najbardziej nic na to. Forum budowlane, jak by było więźba dachowa zmarznięta lub kostka brukowa zmarznięta to zastanawiał bym się bardzo nad odpowiedzią. Tak trzymaj ,a temat underlined przenieś tam gdzie będziesz się zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.11.2015 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Wczesnoberek . Chwila zadumy http://images77.fotosik.pl/34/a2cb4767d8fb1f68.jpg czy się uda ta galaretka http://images78.fotosik.pl/34/7cce224efca6a300.jpg ale zawsze we dwoje http://images76.fotosik.pl/35/e1275bd9041dfe7d.jpg przy gotowaniu i w życiu.Lepiej smakuje taka galaretka. i taki winogron .http://images78.fotosik.pl/34/8da32cad1f5b64ce.jpg http://images77.fotosik.pl/34/f21986fbe7ab2fe4.jpg http://images77.fotosik.pl/34/0a0c195a9da0bfde.jpg Godne polecenia czyli 2 w 1 suszone i malinowe prosto z krzaka z pieprzem ziołowym i rozmarynem . http://images76.fotosik.pl/35/7ea203fc0125f3cb.jpg Dlaczego sałatka babuni czyli po babcinemu ponieważ jak wracaliśmy od bliskich to ją babcia serwowała.Nie ma w niej majonezu jest za to gotowany groch , ziemniaki , marchewka ,kiszony ogórek , grzybek marynowany , korzeń pietruszki ,śmietana, papryka marynowana to już forma przybrania. http://images75.fotosik.pl/35/550854ec816bdaaf.jpg I znowu 2 w 1 czyli dwa rodzaje cebuli z octem balsamicznym ,olejem rzepakowym od chłopa i sosem słodkim sojowym.Do czego ? Do wędlin .http://images78.fotosik.pl/34/99fdccedbb4e4a72.jpg Korzystając z okazji .chcę zrobić własne salami. http://images77.fotosik.pl/34/dfcf796470141a3a.jpg Zanim herbata i ciasto limitowana wersja.Tak dla przypomnienia. Edytowane 2 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarceliMarek 03.11.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Mam pytanie, co to za galaretka? Kolor jest dość mylący a wygląda bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarceliMarek 03.11.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Mam pytanie, co to za galaretka? Kolor jest dość mylący a wygląda bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2015 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Mam pytanie, co to za galaretka? Kolor jest dość mylący a wygląda bardzo ciekawie. Galaretka jest jagodowa i na fotce widać w jakim stopniu jest jagodowa.Trzecia od lewej i piąta od lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.11.2015 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Dzieńdoberek oj piękny dzieńdoberek. Mam kawał mięsa i kumam co z nim zrobić.Z prezentów nie można rezygnować.Jest czerwone i to żebro.Ma być zupa albo jakieś danie na obiad-kolacje bo wtedy wszyscy będą w domciu. http://images75.fotosik.pl/42/2fc0b7aa58a2243c.jpg Producenci jabłek nie zbieracze w sadowi dostają takie pyszne soki w takich przedziwnych workach z takimi kranikami ,mamy tę korzyść ,że zawsze dostajemy taki prezent.Ze spadów tego nie da się zrobić z nich tylko wino czyli t/z "ciapę". http://images78.fotosik.pl/42/54e31b76daa8ab39.jpg Polecam to danie z tymi składnikami.Proste danie. http://images78.fotosik.pl/42/448221daccd853a5.jpg http://images76.fotosik.pl/43/07f4e8d9aaa4d3ea.jpg Kilka słów wytłumaczenie dlaczego tak znana zupa warzywna,co ma innego.Ma i dlatego ,że do wywaru zostały wrzucone podpieczone-delikatnie chrupiące ,następujące warzywa.1.ziemniak2.kalafior3.marchew4.pietruszka5.seler6.cebulaKoper do zupy świeży koper.Drugie danko wedle uznania i w połączeniu wedle gustu i smaku.Ot takie smaczne kotleciki.Nic w nich dziwnego może to ,że do panierki użyłem jaj przepiórczych do których dodałem kardamonu . http://images75.fotosik.pl/43/ccfbf331e97860d6.jpg http://images76.fotosik.pl/43/881a637744777ec9.jpg http://images75.fotosik.pl/43/e53687b1aa68b7ed.jpg Sok z jabłek dopełnił to proste danie , a oliwki i marynowana papryka je tylko dosmaczyła. Edytowane 4 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.11.2015 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Zapomniałem.............. przyszło mi do głowy kilka pomysłów na tatara. Tatar - potrawa podawana na zimno, której główny składnik jest drobno siekany. Nazwa pochodzi od wojowników tatarskich, którzy siekli na drobno wszystko co się znalazło w zasięgu ich zakrzywionych szabel i w żadnym wypadku nie ma nic wspólnego z końskim mięsem! W oryginalnym wydaniu jest to strugana, siekana albo drobno krojona (ale nie mielona!) polędwica wołowa podawana z surowym żółtkiem, cebulą i wieloma różnymi przyprawami, serwowana najczęściej jako elegancka przystawka. (rzadko jako danie główne) Z upływem czasu powstały jego różne odmiany. Np. tatar z łososia, śledzia, albo nawet z pomidorów czy bakłażanów. Cytowany pomysł bardzo fajny. Uśmiałem się po pachy. Gdy goście lokalu w „ludowej” ojczyźnie pod wódeczkę zamawiali „inwalidę” obrotny kelner musiał wiedzieć, że idzie tu o tatara. (no musiał być inwalidą – ze względu na jedno jajo) J http://1.bp.blogspot.com/-uGeaeCCKWKE/T6OW6yej0GI/AAAAAAAAEC4/Rsiz0rcilWU/s1600/%C5%82oso%C5%9B+z+jajkiem+i+tatarem+1.JPG Z lewej, tatar z łososia na gotowanym jajku. Z prawej - bajcowany łosoś między krążkami pumpernikla. Prosto i estetycznie. Edytowane 4 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.11.2015 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) Dzieńdoberek . Jeśli mam w sklepie łososia to zrobię przystawkę czyli tatara bez polędwicy wołowej.Idę na zakupy. .Pasuje mi tu jeszcze sos tatarski.Będzie także. Mam łososia i mam składniki na sos i jeszcze coś. Zrobię przystawkę dla Małgosi. http://images69.fotosik.pl/1107/4dd8709cd6306f13med.jpg http://images67.fotosik.pl/1272/f42f98b456ec028f.jpg Tatary dla przypomnienia. Edytowane 5 Listopada 2015 przez niktspecjalny zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.