niktspecjalny 06.11.2015 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) Dzieńdoberek. Wszyscy nakarmieni.Przepraszam ale w moim sklepie tylko takie proste składniki dla każdego.Wyszło co wyszło.Nie pamiętam tylko kto samochód wstawiał.:D:D .Zapomniana rocznica ale się przypomniało. .Zanim to nastąpiło : http://images78.fotosik.pl/47/dd71aa234e8079b1.jpg Co może być w fasolce .Może to ,że jest na kąskach cielęcych,że ma swojski boczek wędzony z szalotką ,kiełbasę z dzika co z tego ,że z zamrażalnika ale smaku dodała,sos jako baza jest po pieczeniu cielęciny, pomidory włoskie i polski Jasio mało mączny. http://images75.fotosik.pl/47/4eee29b49fbe90f6.jpg http://images77.fotosik.pl/47/113db8c3e337abc7.jpg http://images75.fotosik.pl/47/2612dc04772f6dfd.jpg http://images76.fotosik.pl/48/98e1a747f2d31fbe.jpg http://images75.fotosik.pl/47/32fffd389c9e787a.jpg Składniki na wesoły wieczór.Niedrogo .Cena na dwie porcje około 20 zł.Czas przygotowania 15 min.Na każdą kieszeń budowlaną.Nie wiem jak pokazać destylat z własnych śliwek węgierek. ,nie mam jeszcze etykietki.Może inny razem. http://images75.fotosik.pl/47/f61d969ae92a1907.jpg Poszarpany Omega3 ,podgrzybek ,czerwona cebulka,małosolny i w kostkę. http://images77.fotosik.pl/47/58b0359fe2c338ad.jpg Wędzony Radamer ,kanapkowy na plaster łososia http://images76.fotosik.pl/48/2ed1d99ff79199b0.jpg Sos tatarski wzbogacony żółtkami i warzywkami.Tatar z łososia na jaju kładziony.Bez pumpernikla ale pod destylat znakomity.. Mała uwaga bardzo ważna w naszym żywieniu. Spożywamy ich ok. 5 razy więcej, niż jest to konieczne dla optymalnego funkcjonowania mózgu. Dlatego jedną z zasad zdrowej diety powinna być równowaga kwasów omega-6 i omega-3. Spożywanie łososi z hodowli nie wpływa na tę równowagę, dlatego nie są tak zdrowe, jak się powszechnie uważa. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/toksyny-w-lososiu-hodowlanym-sa-szkodliwe-dla-zdrowia_41630.html wielkość: mniejsze ryby są młodsze, w związku z tym ich mięso jest bardziej delikatne i mniej zanieczyszczone; http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/toksyny-w-lososiu-hodowlanym-sa-szkodliwe-dla-zdrowia_41630.html Coś w tym jest dlatego proponuje i tu pewne ograniczenia i konkretne źródła zakupu . Czasami posługujemy się terminem byłam /em i kupiłam w zdrowej hodowli ,to może okazać się zgubne .Jak wiem nie wielkość ..........itd ma tu znaczenie http://images75.fotosik.pl/47/6a4b0d9ae434a3aa.jpg http://images76.fotosik.pl/48/fa84da93cc8e8084.jpg Na obiadek z przepisu córci. Tort naleśnikowy z pomidorami szpinakiem i pieczarkami . Edytowane 6 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.11.2015 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 (edytowane) Dzieńdoberek. Niedługo kończą i zapadają w zimowy sen Jesienne Rewolucje by dać miejsca tym zimowym. Póki co w Rewolucjach Jesiennych bo trwają małe co nieco.:stirthepot: .Dlaczego tak proste danie w mych Rewolucjach.Jest znakomitym dodatkiem do spotkań pozarodzinnych.Oto i one.. http://images78.fotosik.pl/58/abc724ec3e23d320.jpg Biała patelnia i ciasto naleśnikowe w 1/2 mleka i 1/2 śmietanki i 1/2 dowolnego piwa.Proporcje łatwe do zapamiętania.Około 1/2 kg mąki słonina w kawałku do smarowania białej patelni..Dlaczego patelnia biała ponieważ dobrze komponuje się z otoczeniem dla naleśników.Do ciasta dodajemy sól i pieprz do smaku.Nie dodajemy grama oleju do ciasta. http://images78.fotosik.pl/58/b6db3b0861015843.jpg Krótko wysmażamy. http://images78.fotosik.pl/58/9a1eab0f2bf48d2d.jpg Salami (w tym przypadku ) ,tarta mozzarella ,tarte świeże pieczarki i drobno siekany czosnek. http://images77.fotosik.pl/59/4c0fa26d4fb11d09.jpg Masło klarowane ,nań czosnek i lekko blanszowany szpinak.Krótko i w odstawkę. http://images76.fotosik.pl/59/055bcdef87d3e392.jpg Masło już normalne 82 % i tarte pieczarki.Mają się wysmażyć z powstałej wody. http://images76.fotosik.pl/59/c7aa5c2e7ecba478.jpg Naczynie żaroodporne wysmarowane tłuszczem i przekładamy warstwami .Zastosowałem tu zasadę prostą "na dzika":yes:, pamiętając ,że w każdej z nich jest mozzarella. http://images78.fotosik.pl/58/d85b4cea665a1bde.jpg http://images77.fotosik.pl/59/5f84088963b4b471.jpg 180 stC czas około 35 min.Piekarnik. W oczekiwaniu na jadło rilakx . http://images77.fotosik.pl/59/f869e7d9edb6320b.jpg https://www.youtube.com/watch?v=XGOeC0456Ds Odkrywam się trochę ale kocham i ją .Słucham kiedy tylko mogę.Jest cudowna.Proszę posłuchać.Można powspominać.Jest ok. http://images75.fotosik.pl/59/99f4dd34be3c7c8d.jpg Płomienie liżące serce kominka i ono w dwóch wersjach.Czyli z i bez. . http://images76.fotosik.pl/59/7bf603785a95e1cb.jpg to jest oryginał - banał - standard bez z. http://images78.fotosik.pl/58/78c83621fda5ed7c.jpg http://images76.fotosik.pl/59/54e98e99dc4d9795.jpg Ta wersja z czyli prosty sos pomidorowy z dodatkiem bambusa. http://images76.fotosik.pl/59/8dcc67fa60aeaf91.jpg Mogę je pić litrami bo mi bardzo smakuje.Niewstrząśnięte z sokiem z limonki i tonik ,doskonały dodatek do toru naleśnikowego. Następnym razem ciekawe śniadanie i równie prosty obiad.Będzie golonka w nowej odsłonie,kiełbasa drobiowa i jajka sadzone na białej patelni podlane piwem i pierożki z prostym przepisem.Czyli Rewolucja jak się patrzy. Edytowane 10 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.11.2015 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 (edytowane) Dzieńdoberek http://images75.fotosik.pl/66/8d8dd93ca84a8426.jpg http://images77.fotosik.pl/65/39cce097ad129aca.jpg Dlaczego pierożki i gołąbki ponieważ są smaczniejsze od steków i zdrowsze.amen Farsz do pierogów.Twaróg od babci Tosi.Makaron własny z placków z tymiankiem z działki (kiedyś wkleję moje zioła w ogrodzie) schnących na pergaminie.Spyrka z pod gardełka i szalotka.Makaron ugotowany ,hartowany pokrojony na drobno do spyrki i szalotki poddany delikatnemu smażeniu.Do twarogu jedno jajo sól pieprz i szczypta cukru.Smak jak zrobicie oceńcie sami czyli znowu 2 w 1. http://images76.fotosik.pl/66/201d4d124b0b5376.jpg Cielęcina i wołowina pół na pół, pieczarki zasmażone na maśle i wrocławska moczona w mleku i śmietanie .Jajo pieprz ,sól i odrobina rozmarynu z działki pod płotem. . http://images78.fotosik.pl/65/6f34dd79495adbc3.jpg http://images76.fotosik.pl/66/50154cf196f32726.jpg 200 stC 50 min bez przykrycia la z liśćmi na wierzchu.Do tego prosty inny sos.Około 3 szt ćwiartki miąższu pomarańczy pomidory bez gniazd nasiennych.Gotujemy do jednolitej masy.Odrobina H2O , sól ,pieprz i cukier.łyżka masła 82 % . http://images76.fotosik.pl/66/a5c54981618c4eae.jpg Kolor ,smak super współgrają.Bez śmietany i bez mąki. http://images75.fotosik.pl/66/0aba90aa0bc2882a.jpg Edytowane 12 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.11.2015 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 (edytowane) dzień.............. Jaja sadzone na roztworze piwa i oleju truflowego.Dwie białe patelnie.Na jednej białej wlewamy roztwór , czyli 4 łyżki piwa i 2 oleju .Na dobrze rozgrzany , połączony , wbijamy jaja.Krótko doprowadzamy do ścięcia by był widoczny glucik (sorki za glucik) czyli nieścięte białko w otoczce z nieściętym żółtkiem . Drugą patelnie białą posypujemy tartą truflą wkładamy ścięte jaja i posypujemy tartą truflą.Zasmaczamy.:yes:.Efekt powinien być podobny. http://images75.fotosik.pl/66/8a9efa7be228ea50.jpg To nie są jaja sadzone.......to są jaja sadzone na i z tartą truflą. Edytowane 12 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2015 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Dzieńdoberek Smutno i trudno pisać po tym co się stało.Życie jest okrutne ale toczy się dalej.Takie małe co nieco.Czyli szybka Rewolucja.Dlaczego szybka , ponieważ ze słoika z torebki jak zarzucał mi jeden forumowicz zresztą niestosownie.Niestety i ta kuchnia słoik-owo - torebkowa jest także wskazana.Pod dyktando gosposi , która w kuchni dla swojej rodziny zrobiłaby dosłownie wszystko.Dlaczego śledź ???. Jest prosty i smaczny.W tym wydaniu zaskakujący. http://images75.fotosik.pl/71/b0d9c62bd5d14589.jpg http://images77.fotosik.pl/71/6448e7d05791198a.jpg Moczony w wodzie z dodatkiem białego wina.Jedna szklanka na litr wody.Powiedziała ,że nie potrzeba zmieniać roztworu jak robimy go tradycyjnie.Raz zalany rzeczywiście nie jest słony.Dodatki jak widać pokrojone w drobna kostkę.Przyznam ,że połączenie dość oryginalne.Powinny być grzybki własne ,a nie pieczarki ale próba.Bez żadnego przekładania.Wymieszała to wszystko razem.Proszę zwrócić uwagę iż nie ma tu cebuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.11.2015 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Polecam także.http://images77.fotosik.pl/71/77fd44a151d41fff.jpg Łyżka masła i woda i kostka rosołowa knorra. Pocięte plastry schabu , ponacinane na gotujący roztwór.Do tego żurawina i opiekane kopytka. http://images78.fotosik.pl/71/2b8245fa058a2c30.jpg Wok z olejem i 2 w 1 w tym konkretnym przypadku frytura w płynie. http://images75.fotosik.pl/71/811d503538b264ca.jpg http://images75.fotosik.pl/71/7c8da5046eef1871.jpg frytki dla przypomnienia blanszowane w wodzie z cukrem kiełbasa pieprzowa własna niedowędzona jak miewa mój wuj.Dlaczego widać na fotce.Pomidory sparzone bez skórki w jogurcie naturalnym sól i pieprz te obok. Edytowane 14 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2015 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Dzieńdoberek . Pizza u konkurencji to mus coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.11.2015 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 http://images76.fotosik.pl/78/09ef338ec5a61d19.jpg http://images78.fotosik.pl/77/6a94bf95190d1842.jpg http://images78.fotosik.pl/77/e5eeac4856921a96.jpg http://images78.fotosik.pl/77/ff7c426f8c938028.jpg Pasztet .....odrobina wieprzowiny (podgardle) , kaczka i królik ,warzywa i cebula ,ugotowane zmielone i do kek-siarek.180 stC czas 1.20 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.11.2015 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Dzieńdoberek. Dlaczego jeszcze w Jesiennych Rewolucjach prosty pasztet , a to dlatego ,że na co dzień go nie robimy.Przypomnę jego prosty przepis,konkretnie na ten prezentowany bo spontanicznie dobrany w składniki. 1.cała kaczka (1.30 kg)2.1/2 kg podgardla wieprzowego3.comber króliczy 46 dkg4.szponder wołowy około 25 dkg5. 37 dkg wątróbki drobiowej6.4 szt. dorodnej marchewki7.pietruszka duża8.seler,por i 4 szt. dużej cebuli9. liść laurowy ,ziele ang. ,gałka muszkatołowa ,10.grubo mielony pieprz i sól 11. papka z tegorocznych suszonych prawdziwków12. 6 jaj (osobno żółtka i ubita piana ) Duży garnek i na jego dno wcześniej wypłukane :-kaczka-podgardle-królik-szponder-marchew i pozostałe warzywa na górę Osobno oczywiście parzymy wątróbkę .Całość uwaga !!! zalewamy 1 szklanka wody dodajemy przyprawy czyli tylko ziele i liść.Minimalny power i gotujemy około 10 h.Studzimy , odkorowujemy od kości i mielimy na grubych oczkach x2 , łącznie ze sparzoną wątróbką.Teraz przyprawiamy solą ,pieprzem ,gałką ,papką z suszonych prawdziwków .Dodajemy żółtka i wyrabiamy.Ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z powstałym farszem.Wysmarowane wcześniej plantą i przesypane bułką tartą kek-siarki wypełniamy powstałym farszem.Pieczemy 180 stC czas 1.30 min. http://images78.fotosik.pl/77/42c902a3468bd2ab.jpg http://images77.fotosik.pl/77/838c405e1ccd14fa.jpg http://images75.fotosik.pl/78/2b266da1a366e205.jpg Sałatka by na talerzu prosty pasztet miał lepszy wygląd. http://images78.fotosik.pl/77/a0baf378b04a7805.jpg Edytowane 16 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.11.2015 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Dzieńdoberek. No i obiecana pizza na granicie z piekarnika elektrycznego.W przygotowaniu.Dlaczego pizza i to w Jesiennych Rewolucjach.Dlatego ,że ciasto jak i farsz lekko niepretensjonalne.W cieście śmietana i mąka kukurydziana .W farszu grzybki moczone i smażone z cebulką jak do krokietów.Mozzarella mokra biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.11.2015 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Dzieńdoberek. Dzisiaj z serii by poprawić sobie humor (Panowie prowadzący ogród zakończyli etap przed zima ....zgroza) "Jesienna Rewolucja czyli przychodzi chłop do domu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.11.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Dzieńdoberek. Dzisiaj z serii by poprawić sobie humor (Panowie prowadzący ogród zakończyli etap przed zima ....zgroza) "Jesienna Rewolucja czyli przychodzi chłop do domu". A tu baba z ogrodnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2015 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 (edytowane) dzieńdoberek Komuś się coś ulało.Przepraszam czemuś .Pan starszy człowiek nie może , przepraszam starszy człowiek i morze ,przyleciał z polityki do gotowania.:D:D.To niestrawność .Coś poradzimy..Coś w tym jest .Gdzie diabeł nie może to gazownika pośle.. Nie uprzedzajmy jednak wypadków. Edytowane 18 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2015 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 (edytowane) http://images75.fotosik.pl/84/1c3f3e8c25a6086e.jpg http://images75.fotosik.pl/84/21fc4840c7486e06.jpg Frytura w płynie , plaster cielęciny bez przypraw i na gorący tłuszcz.To chude mięso poddane wysokiej temp. smakuje wybornie.Nie polecam dla starszych Panów. http://images78.fotosik.pl/83/0ac4d51b09ec0fe3.jpg http://images76.fotosik.pl/84/4d96d53045bf0b70.jpg http://images75.fotosik.pl/84/fc4fc61a8801ad10.jpg Edytowane 18 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2015 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 (edytowane) Do tego momentu wydaje się prosta.Pizza jak pizza.Dlaczego w Rewolucjach.Banalna ale trochę na bogato.Składniki jak widać.Na wyrośnięte ciasto w następującej kolejności. 1. sos pomidorowy własny 2.odrobina mozzarelli 3.rolada boczkowa i kiełbasa pieprzowa http://images77.fotosik.pl/83/fc8b8d26dffdccf6.jpg 4.sparzone pomidory http://images75.fotosik.pl/84/d0ed4c2e71d17aab.jpg 5.melanż suszone prawdziwki i pieczarki z dodatkiem czerwonej cebuli http://images78.fotosik.pl/83/974f3699b8fdb54d.jpg 6.na rant nie ciasto z serem ale sama mozzarella ze szczypiorkiem i w/w grzybki http://images76.fotosik.pl/84/52eddfbe28cf2b01.jpg http://images77.fotosik.pl/83/c6a4ec8ae4c05a95.jpg 7.granitowa płyta i piekarnik do 300 stC http://images77.fotosik.pl/83/bdc0a7f163232784.jpg 8. specjalna zakrywaj-ka ze specjalnego żółtego sera w specjalnej posypce. http://images75.fotosik.pl/84/755445759e62fe56.jpg 9.czas 6 min temp 300 stC http://images78.fotosik.pl/83/14c9b777c6761531.jpg 10.owoce i deser czyli winogrona i lody o smaku ciasteczek http://images76.fotosik.pl/84/6a0d417b16e77804.jpg http://images76.fotosik.pl/84/eef3bd6964a93907.jpg http://images76.fotosik.pl/84/e887b5027e03c780.jpg 11.lody wyrób własny przepis jest już na FM ,brzoskwinie i omasta czekoladowo-truskawkowa z bezą Edytowane 18 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.11.2015 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 O Boże dzieńdoberek. Moderator finlandia mi się przyśnił. w Jesiennych kulinarnych Rewolucjach..Nie to jest jednak powodem by coś smacznego upitrasić.Powód tkwi gdzie indziej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.11.2015 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Dziś coś podwędzimy ,a właściwie już wędzimy czyli babcia wędzarska płonie .Mam kawałek kiełbasy i małą szyneczkę.Dlaczego w Jesiennych Rewolucjach ponieważ zbliżają się smaki Zimowych Rewolucji.Nie będzie obiadu będzie za to półmisek smakowitości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.11.2015 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Dzieńdoberek Najpierw to. http://images77.fotosik.pl/89/47bb45e8436bee8b.jpg http://images75.fotosik.pl/89/8dd6e8a58fe0b110.jpg http://images77.fotosik.pl/89/2b55159ca57fd1de.jpg http://images77.fotosik.pl/89/7a4630a63e828f15.jpg http://images75.fotosik.pl/89/a6b3a793b6b0b56e.jpg http://images76.fotosik.pl/90/8902d51e50307e1d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.11.2015 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 dzieńdoberek. Ugotuje coś dla : On to zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.11.2015 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) Dzieńdoberek :D:D:D Polecam dla ................ów .Ciągle nimi zainspirowany już 96 miesięcy..Niedługo coś ze steka na wesoło. Edytowane 30 Listopada 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.