sajmon1973 19.09.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Witam Mam ciemne mieszkanie. Zależy mi, aby je rozjaśnić, zwłaszcza pokój i kuchnię, ale inne pomieszczenia też. Czy możecie podzielić się swoimi osobistymi pomysłami i doświadczeniami, które pomogły Wam rozjaśnić mieszkanie? Dodam, że w przedpokoju mam ciemną, lakierowaną boazerię. Czym ją pomalować, aby ją rozjaśnić: farby, bejce? pozdrawiam Edytowane 19 Września 2015 przez sajmon1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 19.09.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Witam Mam ciemne mieszkanie. Zależy mi, aby je rozjaśnić, zwłaszcza pokój i kuchnię, ale inne pomieszczenia też. Czy możecie podzielić się swoimi osobistymi pomysłami i doświadczeniami, które pomogły Wam rozjaśnić mieszkanie? Dodam, że w przedpokoju mam ciemną, lakierowaną boazerię. Czym ją pomalować, aby ją rozjaśnić: farby, bejce? pozdrawiam bejce implikują zdarcie lakieru z boazerii. Jeśli boazeria w dobrym stanie to sugerowałbym biały sufit , ale wymalowany lateksem z taką posypką jak na pasach zebry na ulicy i kierunkowe halogenki nań . Sądzę że ciemna boazeria przestanie razić . Można też zainwestować w taśmy led umieszczone między boazerią a podłogą. Ogólnie za mało informacji : rysunek nawet odręczny byle w proporcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.09.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 zedrzec lakier i pomalowac bejca wybielająca lub białą farbą akrylową. http://www.archtrend.pl/img/Wnetrza/www.klikk.no/3-metamorfozy_przed_i_po_klikk_no.jpg http://bi.gazeta.pl/im/e4/e7/10/z17724644Q,Metamorfoza-przedpokoju.jpg http://www.archtrend.pl/img/Wnetrza/www.klikk.no/2-metamorfozy_przed_i_po_klikk_no.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 20.09.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Bez zdjęć nie jest łatwo podpowiedzieć, jak takie mieszkanie "rozjaśnić". Rzeczywiście pierwsza myśl - pomalować na biało boazerię. Sama boazeria niestety też najczęściej pomniejsza optycznie wszelkie korytarze/przedpokoje, więc ja bym się jej pozbyła, powiesiła bardzo duże lustro, pokombinowała z oświetleniem. Na pewno nie możesz dzielić wizualnie podłogi jakimiś dywanikami czy malować sufit na ciemniejszy odcień, niż ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DannyK 23.09.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Najprostsza rzecz, to podziałać kolorem, przemalować na biało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Selsey 24.09.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Tutaj kłania sie przede wszystkim jasny kolor ścian oraz podłogi,do którego warto dopasować również inne meble,tak aby całe mieszkanie było bardziej przestronne,urządzone w tych "pozytywnych" barwach. Np biały kolor sufitu plus do tego kojąca szarość na ścianach wraz z dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 24.09.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Na pewno jakieś jasne, ciepłe kolory, choć biel może być za zimna. ja na pewno najpierw rozważyłabym zmianę koloru ścian i oświetlenie. Bez zdjęć trudno stwierdzić. Choć to też zależy możliwości finansowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts