mest 20.09.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Mam problem z zaworem bezpieczeństwa, otóż cały czas puszcza wodę i nie wiem dlaczego. Mam w instalacji zainstalowany reduktor, który jest ustawiony na około 2,5 Bara następnie jest filtr a za nim zawór zwrotny. Od tego idzie rura do zasobnika, przed wejściem tej rury jest podłączona rura do listwy bezpieczeństwa, czyli naczynie przeponowe, manometr, zawór bezpieczeństwa, odpowietrznik. Wczoraj po wejściu do domu na podłodze była woda,patrzę na manomemtr koło naczynia i wskazywał prawie 6 barów, dlatego zawór bezpieczeństwa puścił wodę. Patrze na reduktor a tam normalnie 2,5Bara, Fakt, że woda w tym czasie się nagrzewała, ale bez przesady z 38* do 43* nie jest aż tak dużo, więc dlaczego ciśnienie tak wzrosło? Dzieje się tak od około 2-3tyg. wcześniej nic podobnego nie miało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 23.09.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Jakie naczynie, jak ustawione (ciśnienie, przy jakich warunkach)? Zasobnik widzę 200L? Trochę dziwne że wcześniej było OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 23.09.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Może reduktor się zepsuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 23.09.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Mam podobny problem. Po telefonicznej konsultacji mój hydraulik zalecił wymianę tego zaworu bezpieczeństwa. Twierdzi, że te dostępne w handlu często się psują i ogólnie są niskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.09.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Sprawdź ciśnienie w naczyniu przeponowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 02.12.2015 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Jakie naczynie, jak ustawione (ciśnienie, przy jakich warunkach)? Zasobnik widzę 200L? Trochę dziwne że wcześniej było OK... Naczynie jak dobrze kojarzę 5L. Nie pisałem wcześniej bo przez jakiś czas było ok. Od dwóch tygodni nadal to samo. Nie wiem jakie jest ciśnienie w naczyniu. Natomiast przy zaworze bezpieczeństwa i naczyniu jest manometr, pokazuje ok 4 bary, niekiedy ponad i tylko podczas grzania wody. Na reduktorze w tym samym czasie ciśnienie bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 07.12.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 No to sprawdź to ciśnienie w naczyniu!!! Jest tam od spodu wentylek i do niego podepnij manometr od pompki . Pamiętaj tylko aby w tym czasie naczynie było odpięte od instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 13.12.2015 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie instalacja wygląda w ten sposób, czy ten manometr co jest nad naczyniem nie pokazuje tego samego jakbym wkręcił manometr od dołu? Poza tym jak odłączę naczynie od instalacji to ciśnienie raczej spadnie, czy się mylę? Edytowane 13 Grudnia 2015 przez mest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 28.12.2015 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Wczoraj załatwiłem sobie kompresor i zmierzyłem ciśnienie butli, było 0, ale na szczęście woda nie kapała przez wentyl więc chyba naczynie nadaje się do użytku. Napompowałem do 1,5 bar tak jak było napisane na tabliczce znamionowej. Ustawiłem wyższą temp. żeby zaczęło grzać i na razie nic nie cieknie, zobaczymy po paru dniach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts