ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 28.09.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 depesz- jeśli posiadasz działkę i masz sprecyzowane swoje potrzeby / oczekiwania w stosunku do budynku - zacznij od Projektu ! tj. projektanta / architekta - osoby która profesjonalnie na tym etapie " ogarnie " temat do PnB ( Pozwolenia na Budowę )- mając Decyzję PnB - masz podstawę do realizacji obiektu i zagospodarowania zgodnie z projektem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kat-majo2.pl 29.09.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Dokładnie... Wszystko jest zawsze uzależnione od projektu i materiałów. Musisz cały czas analizować gdzie możesz dostać najtańsze materiały budowlane, czy to w lerła merlen czy w stuk puk. Zawsze musisz mieć rękę na pulsie i wiedzieć gdzie obecnie są promocje. eee? to tak jakby mówić, że aby kupić samochód muszę non stop śledzić który leasing ma najniższe procenty, czy u którego dealera dają lepsze dywaniki. Hmm... Czyli według Ciebie tańsze materiały i narzędzia budowlane w markecie budowlanym stuk puk nie mają znaczenia, bo i tak byś kupił w lerła merlen ? Albo nie kupiłbyś tańszego samochodu, tylko wybrał ten salon, który jest najbliżej Ciebie? Troszkę dziwny tok rozumowania ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 29.09.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Można zamknąć temat. Inwestor już się wybudował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 29.09.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Odnośnie tego czy człowiek wie czego chce , czy mu się tylko tak wydaje :Chyba każdy to zna .http://goshperiences.blox.pl/2008/12/Jak-dobrze-w-Bieszczadach.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.09.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Pewnie w Polsce, ale nie napinam. Może być zasadniczo gdziekolwiek. Dlatego też zasadniczo odpada szukanie przeze mnie miejsca - wolę by komuś to zlecić kto mi znajdzie i załatwi. Natomiast - jeździć na spotkania z kimś kto mi zaprojektuje to co trzeba, raczej wolałbym w obrębie Polski. Kup po prostu gotowy dom. Przeszukaj oferty deweloperów albo z rynku wtórnego, wynajmij inżyniera budownictwa do przetrzepania dokumentacji i do sprawdzenia wybranego domu na miejscu, czy jest w porządku i się wprowadzaj. Nie rozumiem idei budowania sie w sytuacji, w której ciebie to przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.09.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Drogi Depeszu. Rada nr.1 - nie ogłaszaj na wstępie całemu światu, że jesteś owcą gotową i chętną do golenia. Bo za moment nie dość, że będziesz łysy to i goły jak święty turecki. Taki inwestor co "nie chce jeździć na budowę" to kopalnia złota.Jeśli policzyć Twoje metry to wychodzi jakieś 350mkw. A to oznacza, że do wygolenia jest jakieś 700k minimum. Jest o co powalczyć. Idziesz złą drogą Depeszu, złą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.09.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Za 700k tego nie pobuduje tu jest minimum milion, realnie 1,5 mln, ale to chyba nie ma znaczenia mam wrażenie że to zwykły blef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.09.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Za 700k tego nie pobuduje tu jest minimum milion, realnie 1,5 mln, ale to chyba nie ma znaczenia mam wrażenie że to zwykły blef. Dlatego 700 jest do wygolenia - reszta to materiał :) A w kwestii ściemy - to całkiem prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.09.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Dlatego 700 jest do wygolenia - reszta to materiał :) ) Nie załapałem;) Co do ściemy rozumiem że kogoś nie interesują papiery, budowa ale nie wierzę że kogoś nie interesuje działka i okolica (region kraju) gdzie to ma powstać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.09.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 i generalnie ma wywalone Może kochanka chce mieć hacjendę? Gdziekolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.09.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 i generalnie ma wywalone Może kochanka chce mieć hacjendę? Gdziekolwiek? hmmm nie mam kochanki ale jakbym miał to wolałbym ja mieć "pod ręką" a nie gdziekolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.09.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Gdziekolwiek jest dalej od sąsiadów i znajomych Tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.09.2015 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 (edytowane) eee? to tak jakby mówić, że aby kupić samochód muszę non stop śledzić który leasing ma najniższe procenty, czy u którego dealera dają lepsze dywaniki. Witam . Przeczytałem te twoje złote myśli i myślę ,że strugasz glupa przed bracia budowlana FM.Dlaczego już tłumacze.Mając chęci wybudowania swojego domu trzeba kierować się zasadami .Zasadami ,a nie biadoleniem ,że dajcie mi program naprawczy mojego pomysłu,pokażcie wszystko i wszystkich a ją to przeswietlę i ocenie czy mi to pasi czy nie.Skądeś ty się zerwał.???. Wylewasz tu jakieś poglądy nic nie tłumaczące.Jakieś porównania z bajek których jesteś autorem.Wybaczyć mi mój cynizm ale tobie możesz pomoc sam i nie potrzeba ci rad FM.Ta dobra rada.Weź zabawki i zmienił piaskownicę. Tego jeszcze nie grali na FM. Edytowane 30 Września 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KMI 01.10.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Wygląda na masakrycznie dużo załatwiania/organizowania. Dużo bardziej bym wolał pójsć do jednej firmy, pogadać, zapłacić im, a po jakimś czasie wprowadzić się do gotowego domu Nie chce być złośliwy, bo zawsze zakładam że ludzie mają dobre intencje, ale jeśli piszesz że jest Ci w zasadzi wszystko jedno gdzie będzie stał Twój dom, to sorry ale to zwykła ściema. Twoja motywacja w tej chwili jest gdzieś na poziomie pokoju hotelowego - można łatwo go zmienić, wraz z krajobrazem, hotele mają baseny i inne udogodnienia. Myślę że to jest to czego szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts