Jarek_L 28.09.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam, mam pytanie związane z technicznym przeniesieniem kuchni (a właściwie aneksu kuchennego) z obecnego miejsca bliżej okna (z jednoczesnym przesunięciem ścianki dzielącej salon od sypialni z lewej w celu powiększenia salonu). Oczywiście celem jest zaaranżowanie większego aneksu niż w tej chwili przewiduje projekt. Czy jest to możliwe? W załączniku plan (oryginalny i moja radosna twórczość w paincie) + projekt instalacji wod-kan. Z góry dzięki za pomoc. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_L 01.10.2015 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Witam, jeśli źle się wyraziłem i moje pytanie jest niezrozumiałe dajcie znać, spróbuję doprecyzować. Pozdrawiam, Jarek Witam, mam pytanie związane z technicznym przeniesieniem kuchni (a właściwie aneksu kuchennego) z obecnego miejsca bliżej okna (z jednoczesnym przesunięciem ścianki dzielącej salon od sypialni z lewej w celu powiększenia salonu). Oczywiście celem jest zaaranżowanie większego aneksu niż w tej chwili przewiduje projekt. Czy jest to możliwe? W załączniku plan (oryginalny i moja radosna twórczość w paincie) + projekt instalacji wod-kan. Z góry dzięki za pomoc. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 01.10.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Jak chcesz przestawiać ścianki działowe to się nie krępuj.Jak nośne, to zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_L 01.10.2015 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 darkdarkman: dzięki za odpowiedź, ale nie o to pytałem. Pytałem o możliwość przeniesienia kuchni (czyli doprowadzenie kanalizacji między 4 a 7 m od pionu przy założeniu braku ciągłości ścian od pionu do miejsca doprowadzenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdarkman 01.10.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Możesz przenieść wpust kanalizacyjny przy zachowaniu spadku 2-2,5%Oczywiście rurka też powinna być odpowiednio gruba. Przy tej długości nie schodziłbym poniżej 75mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 01.10.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Może spróbuj pokombinować z takim umiejscowieniem aneksu, żeby instalacje wod-kan dało się poprowadzić przez łazienkę. Przykładowo: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9aac934f2071.png http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aef078414184.png Albo kuchnia i łazienka zamienione miejscami: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05a7c3f328e.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_L 01.10.2015 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 alicya: dzieki za propozycje, o takim rozwiazaniu nie pomyslalem szczegolnie ciekawe to ostatnie (mimo, ze bez dostepu do okna). Nawet chyba bym kuchnie powiekszyl kosztem sypialni (bo tam potrzebne jest w zasadzie tylko lozko, zwykle sypialnie w drugiej czesci mieszkania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.10.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Kuchnia zamknięta,przejściowa i bez okna ja stawiam na układ nr 2 lub moją propozycję http://images67.fotosik.pl/1224/53f8e1aceba0c4f5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_L 01.10.2015 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 kinka: widze, ze zakladasz przeniesienie kanalizacji pod aneks mniej wiecej w to samo miejsce co ja - rozumiem, ze w takim razie da sie to technicznie zrobic? Nota bene propozycja nr 2 tez zaklada przechodnia i bezokienna kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Jarek - żadna z dziewczyn nie jest ani architektem ani instalatorem.A paint jest cierpliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.10.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Technicznie nie pomogę,na pewno jest to wykonalne tu pytanie do fachowców W drugiej opcji Alicyji kuchnia jest przejściowa ale doświetlona,priorytetem było zwiększenie powierzchni salonu i tutaj właśnie tak jest. Moim zdaniem głównym problemem jest ten beznadziejny słup w świetle okna i trzeba go ukryć + zdobyć jak najwięcej miejsca do przechowywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 06.10.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Jeśli to jest jedyna łazienka w mieszkaniu to lepiej żeby wejście do niej było bliżej pozostałych sypialni i niekrepujące czyli bez przechodzenia przez salon. W głębi za łazienką wydzieliłam schowek-spiżarnię, kuchnia bliżej okien, doświetlona przeszkleniem w ścianie sypialni i dość szerokim wejściem. Komu ma służyć ta mała sypiania bez szafy skoro piszesz, że "zwykłe"sypialnie w innej części mieszkania? http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31e7b1c7dfd5.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts