fotohobby 17.10.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 (edytowane) Może trochę konsekwencji. Założył Pan rekuperację do wentylacji i ogrzewanie które do tego nie pasuje, ale za to jest drogie i mało komfortowe. To jak to jest? Założyłem wentylację dla świeżego powietrza i odzysku 400zl z ogrzewania, które jest komfortowe i bezobsługowe. Ale to nie temat wątku. W temacie było ile oszczędzi sie na "angliku", wiec ustaliliśmy - 2000 zł, uwzględniając układ rozmrażania 1500. Dziękuję. Edytowane 17 Października 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.10.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Po przeróbkach będzie działać, tylko... dlaczego mam przy okazji nie zachęcać do kupowania najlepszych i polskich? Jestem, podobnie jak Marek pasjonatem i cholernie się cieszę, że wśród producentów znalazł się pasjonat. z pasją kradnę zdjęcia z internetu a potem zamieszczam je tak by wyglądały na moje dzieło.. http://www.bricozone.be/fr/vmc-pac-clim/t-auto-construction-dune-vmc-ventilation-double-flux-26628.html :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.10.2015 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 coulignon, mylisz się! Brzęczek zbudował go w 1991 roku i wyrzucił go na śmietnik za swoją budą w 2010. W tym samym roku przyjechał do Warszawy pewien francuz i próbując dostać się do muzeum Powstania Warszawskiego natrafił na dziwne wysypisko śmieci wśród blaszaków. Zaintrygowała go drewniana skrzynia z żelastwem w środku. Wziął na pamiątkę z Polski.A we Francji specjaliści wyjaśnili mu że to pierwszy na świecie, prototypowy rekuperator budowanu prawdopodobnie przez samego Tomasza Brzęczkowskiego, który promował budownictwo pasywne lata świetlne przed Niemcami z Darmstadt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.10.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 nie 1991 tylko 1989 roku. Poza tym wszystko się zgadza. Jako ciekawostkę należy dodać że francuscy profesorowie jak już pojęli z czym mają do czynienia, popłakali się ze wzruszenia a jeden z nich w uniesieniu zaczął wykrzykiwać jedyne polskie słowa jakie zna: "kur...a ja pi...lę". A wszytko na cześć naszego skromnego Tomasza z Bartyckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.10.2015 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Mea culpa - ten model był rzeczywiście z 1989 roku, a pierwszy projekt pojawił się w styczniu 1982 roku jak idąc ulicą poślizgnął się i głową przyłoił w lufę czołgu T-80 stojącego na chodniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.10.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Czołg stał przy kinie Moskwa - ktoś nawet zrobił zdjęcie z tego wydarzenia. Ponoc jest sławne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.10.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 ja pitolę ale komedia . to jest znacznie lepsze niż kabaret. zrobiliście fajny kawał opowieści dziwnej treści za który dziękuję , uśmiałem się setnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.10.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Brzęczkowskiemu nie przeszkodzi to zamieścić po raz kolejny tych zdjęć. Jakoś facet nie ma zahamowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.10.2015 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 nie 1991 tylko 1989 roku. Poza tym wszystko się zgadza. Jako ciekawostkę należy dodać że francuscy profesorowie jak już pojęli z czym mają do czynienia, popłakali się ze wzruszenia a jeden z nich w uniesieniu zaczął wykrzykiwać jedyne polskie słowa jakie zna: "kur...a ja pi...lę". A wszytko na cześć naszego skromnego Tomasza z Bartyckiej. Te zdjęcia były w fabryce ELGE - gdzie uruchamiano produkcję central w 1991. A to jest wymiennik z 1991 roku, który zastąpił blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.10.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Te zdjęcia były w fabryce ELGE - gdzie uruchamiano produkcję central w 1991. Natomiast to zdjęcie zostało wykonane w laboratorium firmy. Proszę zwrócić uwaga na dbałość o szczegóły. Starano się jak najbardziej zbliżyć do rzeczywistych warunków pracy centrali. W tych celach, kosztem 3 milionów EUR, odtworzono w hali laboratorium , strych przecietnego francuskiego domu. Kubełek stojący pod reku to koszt 30 000 EUR - wyskalowany została przez Miedzynarodowe Biuro Miar I Wag w Sevres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.10.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) I co, że ktoś użył zdjęcia z instalacji z roku 1989 czy 1990 po kilkunastu latach? Jeszcze w 1999 montowaliśmy we Francji Edytowane 21 Października 2015 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.10.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Francuski złodziej reku.... Odrażające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.10.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 I co, że ktoś użył zdjęcia z instalacji z roku 1989 czy 1990 po kilkunastu latach? Jeszcze w 1999 montowaliśmy we Francji [ATTACH=CONFIG]334746[/ATTACH] No fantastycznie! 1999 rok i bus ma białe tablice rejestracyjne które były wydawane dopiero od roku 2000. Podróże w czasie i przestrzeni by Brzęczkowski;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.10.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Rok czy dwa lata temu chyba to samo zdjęcie było z podpisem że to niby w Londynie. Ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.10.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Szwajcarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.10.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Tomaszu McFly!Opowiedz nam o podróżach w czasie! Prosimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.10.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Tomaszu McFly! Opowiedz nam o podróżach w czasie! Prosimy!Mam podejrzenie graniczące z pewnością, że naszemu kontrowersyjnemu bohaterowi wszystko się popierdzieliło. Lata 80 z 90, te zaś z latami 2000 +. Totalna kołomyja. W sumie, jak mu to w trzymaniu śrubokręta nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.10.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Sąsiad kiedyś uświadomił mi moją niemłodość zadając pytanie: Czy ty też mówiąc "10 lat temu" masz na myśli lata 90-te? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 21.10.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.10.2015 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Tomaszu McFly! Opowiedz nam o podróżach w czasie! Prosimy! Pamiętam, że kilka lat temu, starałem się Panu wytłumaczyć, że najlepsze jest ogrzewanie elektryczne niecentralne i wentylacja z odzyskiem ciepła. Dotarło do Pana coś z moich starań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts