Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie od 0 a 1000 pomysłów

jomico

Recommended Posts

Witam,

Mieszkanie 60m, stan deweloperski.Zaczynamy od początku, tzn. oddanie za rok, ale zależy mi, żeby wszystko zaplanować wcześniej.

Problem mam z wejściem do sypialni (środkowy pokój) wejście bardzo długie, jak je można mądrze wykorzystać?

W załączeniu plan, będę bardzo wdzięczna za sugestie.

Może podam więcej szczegółów, bo naprawdę na Was liczę :)

1. Pokój dziecka - tu problemów nie mam - deski podłogowe jasne, styl skandynawski, namiot tippi, łóżko białe, meble białe + plakaty.

2. Sypialnia - właśnie ogromny problem jak wykorzystać długie wejście. W sypialni chciałabym łóżko z tyłu z zabudową, tak aby maxymalnie wykorzystać miejsce.

3. Salon z aneksem - Kuchnia biała Ikea plus drewniany blat. Ściana z kuchnią chciałabym, aby była z cegły czerwonej. Stół + krzesła - białe z drewnem.

4. Salon - biblioteczka na całą ścianę

5. Łazienka - styl skandynawski też

Przechwytywanie.jpg

Edytowane przez jomico

Postaram się planować pokojami. Pokój dziecka odpuszczam, bo mniej więcej mam i tu pomysłów mi raczej nie brakowało. Za to miejsca tak ;-)

SYPIALNIA

Podobają mi się sypialnie z taką obudową łóżka z szafek zamykanych. Coś jak na 2 zdjęciu, ale w kolorystyce 1 - połączenie drewna na dole plus biały na górze. Myślę, że łóżko 140 x 200, wtedy zostaje 85 cm w sumie na dwa słupki, połączone od góry szafkami. Zda to egzamin?

o, taka zabudowa jak na 3 zdjęciu

sypialnia 1.JPG

sypialnia 2.JPG

sypialnia 3.JPG

Edytowane przez jomico