Mareks77 26.10.2016 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 (edytowane) To nie ma znaczenia.Odpowiedziałem na Twoje twierdzenie że "NIE MAJĄ PRAWA ODMÓWIĆ"Dla pustej działki musisz postawić choć blaszaną budę i określić to na wniosku, a do wolnostojącej R-betki zatkniętej na kiju 'G' Ci według nich nie przysługuje.. Możesz się powoływać na przepisy i walczyć jak Don Kichot z wiatrakami a i tak pozostają przy swoim. Edytowane 26 Października 2016 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.10.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Przy pustej działce - wbiłem palik, powiesiłem rozdzielkę z zabezpieczeniami, poprowadziłem kabel od tej rozdzielki do złącza pomiarowego, pracownik OSD przyjechał i powiesił licznik w złączu pomiarowym na granicy działki.Wszystko.Teraz rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.10.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Tak w Tauronie, Energa, PGE, ale w Enea już tego nie zrobisz.Teraz zrozumiałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.10.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Jakiś zacofany Rejon, jak widać.A mówi się, że Prawo Energetyczne jest ogólnopolskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resqres 03.11.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Witam, Podepnę się pod temat bo nie chce nowego zakładać a pytanie mam związane. Otóż jak wygląda sprawa z podłączeniem licznika po wykonaniu przyłącza? W umowie miałem datę wykonania przyłącza na połowę przyszłego roku ale już teraz zostało ono wykonane. W tej samej umowie mam zapis że po wykonaniu przyłącza mam miesiąc czasu na zawarcie z nimi umowy o dostawę prądu czyli już teraz musiałbym zrobić tymczasową skrzynkę do odbioru tego prądu. Jako, że na zimę nie potrzebuję prądu chciałbym dopiero z tym ruszyć wiosną. Czy mogę z tym poczekać do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 03.11.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 przeczytaj w umowie, są jakieś kary umowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resqres 03.11.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Myślisz ,że w takim przypadku mnie karami umownymi potraktują? Faktura za wykonanie przyłącza opłacona więc mogliby darować mi te 4 miesiące szczególnie ,że pośpieszyli się w wykonaniem przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 03.11.2016 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 wiesz co, jak podłączałem gaz to były jakieś kary umowne, jeśli do danego terminu nie podłącze "odbioru" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 08.11.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 W umowie jest tak, że jest data do kiedy ZE ma wykonać Swoją czynność i data do kiedy ty musisz wykonac Swoją (podpisać umowę na kompleksową obsługę). Mi też licznik podłączyli wcześniej, ale umowe podpisałem w ostatnim momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek_kos 10.11.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Ale w czym problem. za 4 miech zapłacisz około 35 zeta opłat stałych, a jak naliczą kary może być więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 16.11.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 W umowie miałem datę wykonania przyłącza na połowę przyszłego roku ale już teraz zostało ono wykonane. W tej samej umowie mam zapis że po wykonaniu przyłącza mam miesiąc czasu na zawarcie z nimi umowy o dostawę prądu czyli już teraz musiałbym zrobić tymczasową skrzynkę do odbioru tego prądu. Sprawę dat i związanych z tym terminów proszę wyjaśnić z Rejonie Energetycznym. Są one wiążące, jeżeli nie było aneksu do umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts