Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prąd na budowe

Recommended Posts

To nie ma znaczenia.

Odpowiedziałem na Twoje twierdzenie że "NIE MAJĄ PRAWA ODMÓWIĆ"

Dla pustej działki musisz postawić choć blaszaną budę i określić to na wniosku, a do wolnostojącej R-betki zatkniętej na kiju 'G' Ci według nich nie przysługuje..

Możesz się powoływać na przepisy i walczyć jak Don Kichot z wiatrakami a i tak pozostają przy swoim.

Edytowane przez Mareks77

• 2 weeks później...

Witam,

Podepnę się pod temat bo nie chce nowego zakładać a pytanie mam związane.

Otóż jak wygląda sprawa z podłączeniem licznika po wykonaniu przyłącza? W umowie miałem datę wykonania przyłącza na połowę przyszłego roku ale już teraz zostało ono wykonane. W tej samej umowie mam zapis że po wykonaniu przyłącza mam miesiąc czasu na zawarcie z nimi umowy o dostawę prądu czyli już teraz musiałbym zrobić tymczasową skrzynkę do odbioru tego prądu. Jako, że na zimę nie potrzebuję prądu chciałbym dopiero z tym ruszyć wiosną. Czy mogę z tym poczekać do wiosny?

W umowie miałem datę wykonania przyłącza na połowę przyszłego roku ale już teraz zostało ono wykonane. W tej samej umowie mam zapis że po wykonaniu przyłącza mam miesiąc czasu na zawarcie z nimi umowy o dostawę prądu czyli już teraz musiałbym zrobić tymczasową skrzynkę do odbioru tego prądu.
Sprawę dat i związanych z tym terminów proszę wyjaśnić z Rejonie Energetycznym.

Są one wiążące, jeżeli nie było aneksu do umowy.