darek2009 11.10.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Czy używacie oryginalnych polecanych przez producenta filtrów do rekuperatora? Czy można użyć czegoś tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.10.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Poszukaj w najbliższej pasmanterii owaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.10.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Czy używacie oryginalnych polecanych przez producenta filtrów do rekuperatora? Czy można użyć czegoś tańszego? Oczywiście w popularnym portalu aukcyjnym wpisz : wkład filtracyjny Do wyboru - dotniesz do kasety i wymienisz ja kupiłem na m2 i jest ok za 30 zł mam wkłady już od 4 lat..wymiana co 3mc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.10.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Oczywiście w popularnym portalu aukcyjnym wpisz : wkład filtracyjny Do wyboru - dotniesz do kasety i wymienisz ja kupiłem na m2 i jest ok za 30 zł mam wkłady już od 4 lat..wymiana co 3mc. Pozdrawiam Owata kosztuje 3-4zł za m2, a to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 11.10.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Liwko, wiesz jaką gramaturę stosujesz? Miałbym pewnie dostęp do ociepliny poliesterowej, ale w gramaturach od 50 do 150g/m2 i nie wiem którą wybrać. Nie mam tego jak obejrzeć, bo leży na odległym magazynie. Pierwszy raz kupiłem włókninę filtracyjną z allegro, wygląda jak taka ocieplina, tylko właśnie kwestia gramatury... Po napuszeniu ma około 1cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.10.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Liwko, wiesz jaką gramaturę stosujesz? Miałbym pewnie dostęp do ociepliny poliesterowej, ale w gramaturach od 50 do 150g/m2 i nie wiem którą wybrać. Nie mam tego jak obejrzeć, bo leży na odległym magazynie. Pierwszy raz kupiłem włókninę filtracyjną z allegro, wygląda jak taka ocieplina, tylko właśnie kwestia gramatury... Po napuszeniu ma około 1cm grubości. Na filtrach (wydruk na włókninie ) jest informacja EN 779 i klasa najlepiej sprawdzają się G4 http://www.camfil.co.uk/Filter-technology/Specifications-and-Regulations/EN-779/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.10.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Liwko, wiesz jaką gramaturę stosujesz? Miałbym pewnie dostęp do ociepliny poliesterowej, ale w gramaturach od 50 do 150g/m2 i nie wiem którą wybrać. Nie mam tego jak obejrzeć, bo leży na odległym magazynie. Pierwszy raz kupiłem włókninę filtracyjną z allegro, wygląda jak taka ocieplina, tylko właśnie kwestia gramatury... Po napuszeniu ma około 1cm grubości. Po prostu sam przetestuj. Wiadomo że im wyższa gramatura, tym mniej syfu przeleci i szybciej się zapcha. Każdy filtr, jaki by nie był, będzie lepszy od braku filtra w wentylacji grawitacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts