Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

...starczy CI słów ???

Gość zepsuję Wam niedzielę...

Recommended Posts

Przed chwilą mówili w wiadomościach, że PiS ma w planie zgłosić projekt ustawy przywracającej karę śmierci. Czas najwyższy.

Badania potwierdzają, że to nie wysokość kary jest czynnikiem odstraszjącym potencjalnego przestępcę przed popełnieniem czynu zabronionego.

Takim czynnikiem jest natomiast - nieuchronność kary.

Tak więc przede wszystkim ważna jest sprawność organów ścigania.

A to jak ukarać takiego ............ to już jest inna kwestia.

Wowka! Jaka nieuchronność kary. To nigdy nie nastąpi. Co jak co, ale wykrywalność morderstw jest chyba wysoka. I co? Niech będzie wykrywalność 99 % to i tak taki oszołom pomyśli, że załapie się na ten 1 %. Nigdy nie nastąpi moment, że 100% przestępców poniesie karę. Takie ględzenie obrońców życia doprowadza mnie do pasji. Szybciutko zmieniliby zdanie, gdyby im coś takiego potwornego przytrafiło się.

I jeszcze jedno pytanie: kto te badania potwierdza? Normalni ludzie. Dlaczego nie mówi się o badaniach w których te gnoje mówią o tym, że gdyby była kara śmierci to nie popełniliby zbrodni. Nie przepadałem za Kaczorami. Zaczynam ich chyba lubić.

Jednak nie starcza słów........

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawe jest w Polskim prawie ( znam to z autopsji ) , że ofiara jest traktowana jako potencjalny prowodyr zdarzenia.

Co tu dużo dywagować, Unia Unią a przydało by sie wprowadzić Prawo Szariatu.

I na każdym rogu ulicy pieniek.

Widzieliście " Symetrię " ???

Gość zepsuję Wam niedzielę...

"Ania mieszkała w Jarkowie, niewielkiej wsi położonej kilkanaście kilometrów od Kołobrzegu. Najstarsza z rodzeństwa, spokojna i inteligentna. Rodzina była z niej dumna, gdy postanowiła zdawać na Akademię Medyczną w Warszawie. Chciała zostać lekarzem." [Gazeta Wyborcza]

4 zdania. Dwadzieścia kilka słów. Po kimś, kto mógł zrobić tyle dobrego w swym życiu.

Gazety się rozpiszą, że to wina złego wychowania, ciężkiego dzieciństwa. Skąd taki pomysł. Będą dociekać "dlaczego ???" Będą dociekać "jak to możliwe ???" A tu nie ma celu. Tu nie ma nic, poza tragedią.

Nieobecni nigdy nie mają racji.

Trochę makabryczne, ale:

Skoro trafili na pierwsze strony mediów, to zobaczymy, który z palantów następny będzie chciał uczcić swoje urodziny bądź imieniny i jak.

Dlaczego dawniej sie o tyakich przypadkach nie mówiło - żeby nie było naśladownictwa wśród idiotów.

Wowka, a najnowsze badania wcale nie dowodzą, że nieuchronność, tylko nieuchronność połączona z wysokością kary.

Mam nadzieję, że nie chcesz wysłać idiotów, którzy zrobili sobie "prezent", na prace społeczno użyteczne np. do Pogotowia Opiekuńczego.

Żyjemy w pięknym kraju, mamy rzecznika praw obywatelskich, mamy polcję i wymiar sprawiedliwości itd itp ale żyjemy również w kraju "latających siekier", bandytów którzy wykonują "karę" śmierci od ręki słowem "degrengolada".

Propowałbym na początek:

- powołwnie "rzecznika praw zabitych" aby na rzecz rodziny ofiary scigał aż do śmierci morderców a po smierci sprzedał ich zwłoki do celów naukowych a pieniądze oddał rodzinie ofiary.

- usunięcie z kodeksu karnego "pobicia ze skutkiem smiertelmym", śmierć ofiary to morderstwo, najwyższy wymiar kary i nie chodzi tu o aspekt wywołania strachu czy wychowania mordercy chodzi o to aby morderca nie powtórzył tego czynu nigdy! Jeśli sprawców było wielu to kara taka sama dla wszystkich!!!!!!!!! którzy wzięli udział i nie dzielic "włosa na czworo" ten to uderzył 2 razy a tamten tylko parzył a ona tylko dopingowała, wszystkim "obecnym" JEDNAKOWO!

Tylko do tego trzeba ludzi odważnych a nie "gadułów" i pseudo naukowców z wiedzą opartą na tezach od których "cywilizowany " świat odszedł. Państwo ma podstawowy obowiazek chronić obywateli żyjących zachowyjących zasady moralne, żyjących zgodnie z prawem a "tępić" wszystkimi dostępnymi środkami łamiących prawo i zasady moralne!

niestety w naszyn pieknum kraju baaaaaaaaardzo daleko do takiego stanu rzeczy.

Chciałem być odważny, jak mi łoś co 2 dni wycieraczki w ósemki robił, ale odpuściłem.

1) Niska karalnośc czynu, w zasadzie szystko w tym kraju jak trzeba nisko karalne jest.

2) W NFZ-cie pieniądze się kończą (chociaż ściągalność lepsza niż w roku 2003, a kontrakty niższe podpisali).

3) Trzeci filar zakupiony z CU nie obejmuje świadomego uczestnictwa w aktach przemocy.

3) Trzeci filar zakupiony z CU nie obejmuje świadomego uczestnictwa w aktach przemocy.

a skad ty takie rzeczy wiesz??????? Ja pamietam, ze mam ten III filar w NN, ale zeby pamietac warunki umowy?

Podziwiam serdecznie!

A tak swoja droga, to moze pomyslec o tym, zeby te wycieraczki posmarowac jakims zracym swinstwem?

Pozdrawiam

ma

ma wycieraczki jeno z paczke kosztują, a jak jakiś głupek w zamian za żrące na łapach zrobi ci różyczkę na dachu (ładna szmatka nasączona rozpuszczalnikiem nitro), to zrobisz takie oczka :o , jaki ładny kwiatek.

A pamiętam, bo mi dodatkowo kazali się ubić śmiertelnie przy uprawianiu ekstrem sportów, bo renty płacić nie chcą :( .

...... Wowka, a najnowsze badania wcale nie dowodzą, że nieuchronność, tylko nieuchronność połączona z wysokością kary.

Mam nadzieję, że nie chcesz wysłać idiotów, którzy zrobili sobie "prezent", na prace społeczno użyteczne np. do Pogotowia Opiekuńczego.

Kroyena- nie przeginaj proszę z wnioskami.

Gdyby te dwa ...... wiedziały, że zostaną złapani i poniosą za to karę to być może nie popełnili by tego czynu. I to byłoby prawdopodobnie obojętne czy sankcją byłaby kara śmierci, dożywocie, czy 25 lat.

Prasa donosi, ze jeden z nich prawdopodobnie już raz zabił (także w pociągu) i jeden raz usiłował..... Uszło mu to bezkarnie.. ...

Więc pewien swojej bezkarności powtórzył ...

I dlatego po pierwszym takim czynie należało "skutecznie wyeliminować" w dowolny fizyczny sposób osobnika aby nie mógł powtórzyć zbrodni. Zbieramy owoce liberalizacji prawa i to tyle. Jak myślicie kto mam przeszkadza ustanowić w Polsce prawo chroniące "NORMALNEGO SZAREGO POLAKA"?

Gościu ty się nie bój, ty się zaloguj.

Podatki płacisz, a znich na diety i nowe samochodziki dla posłów circa 1 200 kPLN. A to że palanty dziewczynę w pociągu załatwiły to im dynda, ich rodziny pociągami nie jeżdżą za to do wiosny dietki sobie wezmą i po drodze NFZ zafunduje nam Argentynę.

A ty Szary Polaku może będziesz głosował mądrzej, chociaż w swej niewykształconej masie zgodnie z rozkładem Pareto to będzie konstruktywny rząd LPR i narodowych krawatów na ukos.

Dziewczynie to nie pomoże. Policja i tak więcej pieniążków nie dostanie, a jeżeli nawet, to i tak ich widać nie będzie, a na resztę to po prostu szkoda słów :cry: .

I tak się kończą oszzcędności robione na edukacji. Czym skorupka za młodu (bezkarnością w szkole) tym na starość.... :evil:

Przed chwilą mówili w wiadomościach, że PiS ma w planie zgłosić projekt ustawy przywracającej karę śmierci. Czas najwyższy.

W obliczu obecnego zdziczenia obyczajów jestem ZA.

taaa, i "wykończymy wszystkich obrzydliwców" :o

a jeśli przy okazji kogoś niewinnego - jego pech.

co do sugestii, że przestępcy się ZASTANOWIĄ, jeśli zobaczą nad ich główką wiszący topór prawa, śmiech mnie ogarnia potęzny. ZASTANOWIĄ??? POMYŚLĄ??? co Wy? nie mają przecież mózgów....

a jeśli jednak wpadną ne tę myśl - to tylko ich podnieci :x

yemiołka nie bój, jakby PiS mógł potem odszczekać to by wyborcom zaoferował pierwsze w Unii refendum co do wystąpienia z niej. Ale by im podskoczyły notowania 8) .

KS nie zrobią bo by nas kulturalna Ewropa wykleła.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Pomyśl, jakby Tobie kazali identyfikować Ciało dziecka, które jechało zdawać egzaminy.

Wolałabyś KS, czy żeby jeden z drugim idiotą sobie podniecające prezenty robili?

Kroyena, przedstawiasz obrazy od, których wszystkim matkom krew z głowy odpłynęła.

Wiem, powiesz, taka rzeczywistość, ja jestem za KS, a właściwie nie nazwałabym tego karą, ale eleminacją jednostek niebezpiecznych, nawet jeśli dotyczy to osób chorych psychicznie albo ostatecznie "Lot nad kukułczym gniazdem"