Tomkowa 15.02.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Ale pięknie!! Niureczko, nie skracaj lampy, bo jest na idealnej wysokości. Po prostu poszukaj żarówek ledowych o jak największej mocy, wielkości zbliżonej do normalnych żarówek. Wtedy będzie zdecydowanie widniej przy zapalonym świetle. Kocyk w czarno-białe pasy wygląda ślicznie i świetnie pasuje Białe tubki pasują, ale namawiam, żeby dać 4 Na obrysie prostokąta, tak jak stół: Edytowane 15 Lutego 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 15.02.2016 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Dziękuję Tomkowa Co do lampy to najpierw faktycznie poszukam dłuższych żarówek zanim skrócę lampę Fajnie, że tuby pasowałyby ale przyznam, że o taki ich ułożeniu nie pomyślałam:no: Myślałam żeby dać je wzdłuż stołu tak żeby można było oświetlić nim cały stół nawet po rozłożeniu. Czy jeśli dam w kształcie prostokąta to nie będzie tak, że w jednym miejscu jest za jasno a w innym- pomiędzy tubami po dłuższym boku prostokąta- za ciemno? Niestety nie wiem jak one świecą i czy takie światło przy samym suficie będzie wystarczające:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 21.02.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Dosyć słabo świecą. Mam 7 szt w małym korytarzu i dopiero taka ilość jako tako doświetla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 21.02.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=346804&d=1455545979 Ale super efekt wyszedł Nie byłam przekonana do obrazków, a teraz mi się podobają - jednak co trzy głowy, o nie jedna:yes: Lampa bardzo pasuje, jest taka nowoczesna i fajnie się zgrała z projektorem. Nie skracałabym jej. Zamiast kulek kupiłabym długie, mocne "grzybki", np. http://superledpoland.pl/555-large_default/zarowka-led-e27-r80-smd-2835-9w-grzybek-biala-ciepla-1181-.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 02.03.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Hej Niureczko Szukając "ekonomicznych" salonowych inspiracji trafiłam do Ciebie. Piękna metamorfoza, gratuluję Fajna baza salonu i dodatki dopełniające całość No i przede wszystkim gratuluję córeczki, niech się zdrowo chowa cała wesoła trójeczka PS. Jak Kruszynka ma na imię? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 03.03.2016 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=346804&d=1455545979 Ale super efekt wyszedł Nie byłam przekonana do obrazków, a teraz mi się podobają - jednak co trzy głowy, o nie jedna:yes: Lampa bardzo pasuje, jest taka nowoczesna i fajnie się zgrała z projektorem. Nie skracałabym jej. Piu fajnie, że podobają ci się obrazki. Na tą chwilę wstawiłam w ramki tapety ale może z czasem coś pozmieniam. Właśnie, co kilka głów to nie jedna- np. moja. Bez porad kilku osób salon nie wyglądałby tak jak teraz:no: Lampa została doposażona w złączki/przedłużki i nowe żarówki bez skracania. Teraz jest chyba wystarczająco jasno. Na razie wstrzymaliśmy się z zamontowaniem oświetlenia nad stół choć jeszcze nie jest to wykluczone. Musimy się jeszcze upewnić czy jest ono potrzebne i czy wtedy przesuwać lampę główną bezpośrednio nad ławę czy nie. Rozważania trwają Hej Niureczko . Szukając "ekonomicznych" salonowych inspiracji trafiłam do Ciebie. Piękna metamorfoza, gratuluję Fajna baza salonu i dodatki dopełniające całość No i przede wszystkim gratuluję córeczki, niech się zdrowo chowa cała wesoła trójeczka PS. Jak Kruszynka ma na imię? Pozdrawiam Letniowiec ciesze się, że podoba ci się metamorfoza jaką przeszedł mój salon-skromnie napiszę, że mnie też się podoba i o wiele lepiej się w nim teraz przebywa i odpoczywa. Mam właśnie nadzieję, że wyszła neutralna baza i kolorowymi dodatkami będzie można odmienić na jakiś czas salon. ps. Malutka ma na imię Ewa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 04.03.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 przyszłam z pozdrowieniami super z tą lampą!! tubek jakoś sobie nie wyobrażam nad stołem ale może być tak jak z Piu... nie widzę tego, a może mi się potem podobać ale nie doradzę... skromnie napiszę, że mnie też się podoba i o wiele lepiej się w nim teraz przebywa i odpoczywa. też jestem trochę dumna z tej przemiany wyszło naprawdę dobrze :yes: wyściskaj maleńką od forumowej ciotki w końcu ona z nami też urządzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 04.03.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Niureczko, salon wyszedł wyśmienicie, ogromna zmiana! Gratuluję Bąbelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 07.03.2016 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Catti, obecny wygląd salonu to w dużej mierze Twoja zasługa to Ty jako pierwsza zainteresowałaś się moim tematem, doradzałaś mi też w temacie kuchni, mam nadzieję, że będę mogła liczyć na Twoją pomoc w innych pomieszczeniach (mam pomysł na korytarz ) co do tubek to decyzja jeszcze nie podjęta, teraz mamy trochę zajęć w związku z pojawieniem się małej no i wkrótce zacznie się praca w ogrodzie więc salon zejdzie na dalszy plan Malutka uściskana, może kiedyś ona będzie komuś doradzać w urządzaniu wnętrz, kto wie? czym skorupka za młodu nasiąknie... pozdrawiam serdecznie zaglądam do twojego wątku i czekam na jakieś nowe wpisy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 07.03.2016 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Niureczko, salon wyszedł wyśmienicie, ogromna zmiana! Gratuluję Bąbelka dziękuję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbych64 07.03.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Pomarańcz możesz zniwelować jasną farbą do wnętrz. Jeżeli chcesz zmian, a nie chcesz wydawać fortuny na farbę to kup białą farbę i barwnik. Cena będzie niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 07.03.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Jasne farby z mieszalnika też mają dobrą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 07.03.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Oj, ja jednak poszłabym w normalną farbę, rodzina zawsze się bawi w barwniki - nigdy kolor nie wyszedł tak, jak chcieli. Pozdrowionka dla córy - mój syn werbuje harem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 07.03.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 co wy z tymi farbami? przecież pokój już pomalowany.... dziękuję Niureczko za przemiłe komplementy u mnie na razie nic się nie dzieje... zalatana jestem przeokrutnie, ale mam na oku szafkę do dolnej łazienki jak ją dorwę, to się pochwalę... fajnie, że masz nowe pomysły znowu coś wymyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkajak 08.03.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 A może przemalujesz te mebelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 22.06.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 świeża dostawa buraczków w prezencie buraczki na zimę 5 kg buraków 2 szklanki cukru 1,5 szklanki octu (w oryginale są 2 szklanki, ale dla nas to za dużo) 4 szklanki wody 1 łyżka soli 10 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu 4 liście laurowe 2 cebule 4 ząbki czosnku 1. buraki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i zetrzeć 2. dodać zgnieciony czosnek i pokrojoną cebulę 3. z pozostałych produktów przygotować zalewę 4. zalać buraki i zostawić na 6-8 godzin (w oryginale na 12, ale kilka godzin wystarcza, co godzinę przemieszać) 5. następnie porządnie odcedzić i nakładać do słoików 6. pasteryzować 10 min 7. sok buraczany wlać do słoików i też zapasteryzować (jest doskonały do barszczu!!!) daj znać kiedyś, czy ci smakowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejkoziol11 23.06.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 I to jest dowód, że aby odświeżyć salon nie trzeba wydawać kupę kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 10.07.2016 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 świeża dostawa buraczków w prezencie buraczki na zimę 5 kg buraków 2 szklanki cukru 1,5 szklanki octu (w oryginale są 2 szklanki, ale dla nas to za dużo) 4 szklanki wody 1 łyżka soli 10 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu 4 liście laurowe 2 cebule 4 ząbki czosnku 1. buraki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i zetrzeć 2. dodać zgnieciony czosnek i pokrojoną cebulę 3. z pozostałych produktów przygotować zalewę 4. zalać buraki i zostawić na 6-8 godzin (w oryginale na 12, ale kilka godzin wystarcza, co godzinę przemieszać) 5. następnie porządnie odcedzić i nakładać do słoików 6. pasteryzować 10 min 7. sok buraczany wlać do słoików i też zapasteryzować (jest doskonały do barszczu!!!) daj znać kiedyś, czy ci smakowały dziękuję ślicznie za przepis, zrobie w tym roku i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 13.07.2016 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Po powrocie z wakacji zabrałam się za przetwory owocowe- porzeczki i agrest już dojrzały. Wyszło tego parę słoiczków, wszystkie owoce z własnej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.07.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Niureczka - może przenieść ci ten temat do Galerii, bo widzę, że wątek stracił swój pierwotny sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts