Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiary wanny naro?nej

Recommended Posts

Ja mam wannę 150 x 150 więc troszkę większą od Twojej ale dla nas taka jest optymalna. Troszkę czasu zabiera napełnienie ale nam to nie przeszkadza a poza tym nie musisz nalewać wanny do pełna to będzie szybciej :wink: A i jeszcze jedno w mniejszej wannie może być niewygodnie.

Zone

130x130 do bardzo mała wanna więc raczej jeśli już wymieniać to na większą. Używałem zarówno wanny naroznej jak i zwykłej - prostej. Dużo praktyczniejsza jest wanna zwykła. A jeśli już narozna to tylko asymetryczna. Jak się chce umyć wannę narożną to niestety trzeba do niej wejść, albo mieć strasznie długie łapki :wink: :D

Pozdrawiam

obecnie w kamienicy mam wannę 150x150.problem z umyciem owszem jest.Ale jeżeli posiadasz małego dwu trzyletniego niesfornego brzdąca to sprubuj go złapać w takiej wannie gdy ucieknie na półkę i w kąt łazienki

na czym polega problem z umyciem? :wink:

mam właśnie trzyletniego, niesformego brzdąca, ale mnie pocieszyłaś :lol:

a tak przy okazji jaka jest wysokość Twojej wanny z zabudową, bo moja jest dość wysoko - mniej więcej do uda...

zone - aby umyć wannę muszę wchodzić do środka.Natomiast moja córka nie należy do usłuchanych dzieciaków i gdy przy kąpieli uciekła mi na półkę wanny i dalej na jej brzeg to ciężko było mi ją sięgnąć i zdarzyło się tak że sięgając ją poślizgnęłam się na mokrych płytkach i prawie ukąpałam się cała. Na szczęście dzieciaki rosną i te problemy mijają. A wysokość wanny to chyba ok.60 cm.Jak wrócę do domu to zmierzę. Pozdrawiam

A czy użytkownicy wanien 150x150 używają ją iako jedno- czy dwuosobową? Chcemy wygodną wannę do korzystania w parze ;) czy taki rozmiar wystarczy?

Czemu narożna asymetryczna?

Asymetryczna jest węższa i przez to nie trzeba do niej wchodzić aby ją umyć.

Pozdrawiam

...

A na pierwsze moje pytanie kto zna odpowiedź? Czy do wanny 150x150 zmieszczą się w miarę komfortowo dwie osoby?

pozdr.

Kurcze czy z wanny korzystasz pierwszy raz ? Jak osoby są małe to zmieści się nawet wiecej niż 2 szt. :wink: Jak duże to i z jedną będzie kłopot. No i rozmiar wanny oczywiście zależy również od tego co chcesz w tej wannie robić :D

Pozdrawiam