Remiks 17.11.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Ja bym doradził taki w którym podkładać nie trzeba i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.11.2015 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 A soM takie... Baturka soM i to bezobsługowe moze Pani o taki np. chodzi. .....Wkład firmy Brunner z serii HKD Pelletmodul skonstruowano w taki sposób, aby umożliwić, bez dodatkowych zmian, palenie drewnem w dwóch postaciach: polan i pelet. W skład urządzenia wchodzi zbiornik roboczy na pelety. zajmują*cy powierzchnię około 70x70 cm, który może być oddalony około 2 m od kominka, ślimakowy mechanizm posuwu granulatu, automat sterujący i oczywiście specjalnie skonstruowany wkład. Zbiornik roboczy ma pojemność 90 lub 166kg i przy normalnej eksploatacji wystarcza na 5-7 dni. Można jednak zautomatyzować funkcję napełniania zbiornika przez zainstalowanie czujników poziomu granulatu w zbiorniku i podłączenia go do składu głównego, który może znajdować się np. w piwnicy. Automat w połączeniu z termostatem, który znaj*duje się w pomieszczeniu, doskonale „wie", kiedy zacząć, a kiedy skończyć palenie dzięki specjalnemu oprogramowaniu o nazwie „fuzzi logic". Dzięki temu oprogramowaniu urządzenie bardzo stabilnie utrzy*muje temperaturę w pomieszczeniu, nie dopuszcza*jąc do zbyt dużych jej wahań. Warto wspomnieć, że urządzenie - w zależności od potrzeb – samo moduluje ilość wytwarzanej energii cieplnej; moc wynosi od S do 25 kW. Automat zapłonowy pozwala na bezobsługową pracę, bo dzięki niemu urządzenie w odpowiednim czasie samo rozpala ogień w palenisku. Mechanizm ślimakowy, podający pelety ze zbiornika do pale*niska, składa się z dwóch zsynchronizowanych ze sobą podajników, które dla bezpieczeństwa oddzielone są od siebie zaworem kulowym. Wkład piecowy ma w dolnej części umiejscowiony otwór, przez który do paleniska dostaje się granulat; przez ten otwór również wdmuchiwana jest odpowiednia ilość powietrza potrzebnego do spalania. Warto podkreślić, że dzięki unikalnej konstrukcji paleniska i odpowiedniemu doprowadzeniu powietrza udało się osiągnąć atrakcyjny, duży i piękny płomień. Niezależnie od tego wkład wyposażony jest w dru*gie wejście powietrza, które chroni szybę przed zabrudzeniem oraz „dba" o właściwy poziom CO2. Pracę całego systemu koordynuje EOR, czyli elektro*niczny sterownik, który reguluje, procesem spalania oraz przekazywania wytworzonej energii. EOR jest nowoczesnym sterownikiem, który wyposażony jest w szereg czujników, pozwalających na podjęcie wła*ściwych decyzji....... To w końcu jest takie cudo czy ktoś głupoty opisał??? Wujek Googla po wpisaniu "automatyczny kominek bezobsługowy" wskazał jako pierwsze takie cudeńko 2 w 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 21.11.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Witam jakiej firmy najlepiej wybrać wkład kominowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.11.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Witam jakiej firmy najlepiej wybrać wkład kominowy ? To ciekawe pytanie. Posłużę się popularnym porównaniem motoryzacyjnym, pytasz jakiej marki samochód kupić tak ale ciężarowy, osobowy, może sportowy i można by tak wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 21.11.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 he no można chodzi mi dokladnie z jakiej firmy wkład najlepiej kupić i tylko do ogrzania powietrza w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.11.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 He...Seguin, Godin, Chazelles, Fabrilor, Supra, Cebud, Hark, Romotop, Flamingo, Schmid, Palazzetti, Kratki Pl, Brunner, Eurokom (kolka marek), Ekkom (kolka marek), Parkaneks (kilka marek), Wentor (kilka marek), Unico, Arysto, Spartherm, Robiren, Makroterm, Kokoszka Lotz, Kawmet, Kornak, Iwona Pellets, Castelmonte, Montegrappa, Wodtke, Edilkamin, Nordica, MCZ, Lechma, Lubpol, Hajduk, Bef, Leda, Hoxter, Hitze, KFD, Nordflam, Austroflam, Stuv, Bodartgoney, Jide, Thorma, Charnwood, Uniflam, Kombud, Jotul......... To połowa firm, z jakich wkład najlepiej kupić do ogrzania powietrza w salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 22.11.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Sporo he mi poleca gość z Varmy żeby se kupić ma ktoś kominek z tej firmy i może coś o nim powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.11.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Witam. Ja mogę powiedzieć ... nie ma takiej firmy ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 22.11.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Jak nie ma jak jest wpisz se http://www.varm.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.11.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Witam.he ... ale to Varm a nie żadna Varma ... he ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 22.11.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Nie napisalem Varma tylko Varmy pomyłka dobra ktos cos może powiedzieć o tej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 22.11.2015 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Nie napisalem Varma tylko Varmy pomyłka dobra ktos cos może powiedzieć o tej firmie VARM to KOBOK pod inną nazwą, u mnie nazywa się to CHOPOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 24.11.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Witam jakiej firmy najlepiej wybrać wkład kominowy ? Jeżeli chodzi o Lechmę to nie mają dobrych wkładów do 5tyś, powyżej nie wiem, o nowych wkładach z nową normą też nie wiem jak to jest ale stare nie powalają konstrukcją. Ja mam Lechmę 190PL (PW) konstrukcja prosta i spartolona, wystarczy na rysunki spojrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 24.11.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Dzięki jeszcze ktoś coś może doradzić z tymi wkładami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaloo 12.01.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Wszystko zależy od rodzaju wkładu jaki chcesz kupić. SPAMJa mam wkład z firmy Hajduk i jestem zadowolony. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez panfotograf SPAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts