geerbil 07.11.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Witam Przeczytałem wiele wątków o wełnach ( marki, parametry, grubości) ale brakuje mi jednoznacznej odpowiedzi czy warto kupić tanią wełnę w markecie.Ostatnio w wszystkich dużych marketach pojawia się wełna znanych i mniej znanych producentów w magicznej cenie 5,96zł m2. Biorąc pod uwagę cenę w markecie około 6zł m2 15cm wełny 0,044, a kupić w dobrej cenie w hurtowni 11zł m2 wełny 0,039 to licząc znacznie taniej wyjdzie mi wełna z marketu i zrobienie izolacji grubszej. Tylko czy produkt z marketu jest w ogóle warty zakupu? Czy ktoś z was ma doświadczenie z marketową wełną ? Czy taka wełna po kilku /kilkunastu latach dalej będzie wełną czy tylko wiórami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 07.11.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Układałem na stropie Supermatę, Profitmatę, Unimatę ze sklepu oraz Optimatę z marketu. Różny materiał w różnych miejscach i sytuacjach. Producent ten sam. Krótko porównując konsystencję: materac, kołdra zimowa, kołdra letnia, wata. To nie tylko kwestia parametrów, ale również możliwości szczelnego ułożenia. Wata w ogóle nie trzyma kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 09.11.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 odpuść sobie materiał z marketu - dopłać troszkę i weź markowy ze składu budowlanego lub bezporednim transportem od producenta jeśli spełniasz minimum logistyczne... Jeśli kupujesz wełnę to zwróć uwagę na to żeby była w miarę świeża = nie leżała rok pod chmurką na składzie. Z tańszych Climwool mogę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geerbil 09.11.2015 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 No właśnie szukam taniej wełny do garażu który nie będzie ogrzewany, dlatego cena jest ważna a niej najlepsze parametry. Nad domem jeszcze się zastanawiam nad czymś lepszym. Co sądzicie o tej wełnie? http://www.obi.pl/decom/product/Superglass_We%C5%82na_mineralna_150_mm_rolka_6_m2/6048177 MatixL co się dzieje z wełną która trochę leżała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moratorek 09.11.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Jak robiłem u siebie poddasze to wełnę właśnie z obi miałem i jak narazie nie mam na co narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geerbil 09.11.2015 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Jak robiłem u siebie poddasze to wełnę właśnie z obi miałem i jak narazie nie mam na co narzekać Taką samą miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.11.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 To nie sam fakt sprzedazy czegos w markecie robi z tego gorszy produkt. Ale fakt, ze markety w wiekszosci sprzedaja produkty o "dobrym stosunku jakosci do ceny." Po polsku tani bo badziewny. W super hurtowni tez taki produkt mozna kupic. Na zmowienie sciagnał. Pieniadz nie smierdzi. Kup jedna paczke (nie majatek). Zwaz, rozwin, zobacz jak wyglada, czy jest regularna, czy sie dobrze docina itp. itd. Potem zrob to z jakims konkretnym produktem markowym. Lambda napisane na opakowaniu to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 12.11.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 zleżała na składzie wełna nie osiąga już parametrów deklarowanych przez producenta ( zawilgocenie materiału = spadek lambda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 12.11.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 zleżała na składzie wełna nie osiąga już parametrów deklarowanych przez producenta ( zawilgocenie materiału = spadek lambda) Na skladzie polezy 3 lata. W dachu musi powisiec "30". A tam tez nie ma idealnych warunków, troche wilgoci ma sie w nie prawo znalezc. Wiec zlezeniem bym sie specjalnie nie przejmowal dopoki nie była zalana woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 12.11.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 głównie o to mi chodziło że leży często pod chmurką i moknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts