Alban 20.12.2015 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 A można tą barierę podczerwieni podłączyć tak żeby zapalała te same oświetlenie co czujnik ruchu na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 20.12.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Można zastosować barierę podczerwieni, jednak ona ogranicza funkcjonalność, do tego cenowo może wyjść drogo.Spójrz np. na produkty Zamel Ledix tutaj masz pokazane jak działa taka oprawa z czujką ruchu i zmierzchu - musisz niestety bardziej się zaangażować i tak jak pisałem wcześniej pogooglować.http://ledix.pl/files/download/Instrukcja%20MOZA%20PT%20230%20V%20czujnik%20PL.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 20.12.2015 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Dzięki kasprzyk, przydatny schemat i opis, ściągnąłem sobie to w pdf. Muszę poszukać czegoś na ten pierwszy stopień, najlepiej coś w linii prostej żeby było. Żeby nie było tak że, przechodzę koło schodów a tu mi oświetlenie się załącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.12.2015 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Z czujką jakakolwiek by była przy pierwszym stopniu zawsze będzie problem jeśli często przechodzisz obok schodów. Sprawę załatwi sterownik np z barierami - fakt drogie rozwiązanie. Można pokombinować np. z czujką mikrofalową umieszczając ją wysoko nad stopniem na którejś pionowej płaszczyźnie ewentualnie jakaś maskownica ograniczająca pole widzenia czujki. Często można znaleźć optymalne miejsce dla czujki na schodach by działała tak jak chcemy niestety metodą prób i błędów ale nie da się tego robić na gotowej instalacji gdzie już są położone przewody. Ostatnio udało mi się jedną czujką mikrofalową objąć schody właśnie tak jak chcesz plus korytarzyk na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 20.12.2015 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 http://forum.atnel.pl/topic10464.html spójrzcie tutaj, ktoś już próbował coś takiego. Ja bynajmniej nic z tego nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.12.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 http://forum.atnel.pl/topic10464.html spójrzcie tutaj, ktoś już próbował coś takiego. Ja bynajmniej nic z tego nie rozumiem. To temat raczej dla majsterkowiczów z pewną wiedzą elektroniczną. HC-SR04 to tylko czujnik, do tego jakiś procesor, kilka części, program itp. jak ktoś lubi się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 21.12.2015 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Taka technologia w tych czasach a nie wymyślili czujki specjalnej na pierwszy trep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 21.12.2015 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Właśnie o takie coś mi chodzi, to kompletuje się samemu czy kupuje się gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.12.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Właśnie o takie coś mi chodzi, to kompletuje się samemu czy kupuje się gotowe? Wpisz w wyszukiwarkę hasło "sterownik schodowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 17.04.2016 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Koledzy już nie długo będę zamawiał towar i zastanawiam się jakiej firmy wziąć skrętke Cat 6 U/UTP nieekranowy. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 23.04.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Skrętka zakupiona 600 metrów, Draka U/UTP PVC KAT6 DRUT NIEBIESKI UC400S 23. Mam nadzieję że będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts