wojar777 16.11.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Witam wszystkich forumowiczów.Posiadam dom wybudowany w latach 90. Planuję dołożyć dodatkowe źródło ciepła jakim będzie kominek. Kominek a znajdować się na piętrze i je ogrzewać. Plan domu jest następujący: dwa duże pokoje po 25m^2 każdy ( mają zostać połączone w jeden salon) i w nim planuję podłączyć kominek pod przewód kominowy. Dodatkowo chciałbym rozprowadzić ciepło do korytarza, łazienki i dwóch pokoi po drugiej stronie domu. Łącznie ok. 100m^2 .Jestem laikiem w tejże dziedzinie stąd pytania do osób znających się na tym fachu. Jaką moc kominka polecacie? Jakaś konkretna firma godna polecenia? Czy to wg zda egzamin ? Parter domu będzie ogrzewany piecem miałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 18.11.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Nie jestem fachowcem ale człowiekiem po "przejściach" kominkowych dlatego coś mogę powiedzieć. Miałem wkład kominkowy francuski ~ 2,5tyszł, nic nie warty, tak jak wszystkie w cenach podobnych. Sprzedałem bez żalu za 1tys zł. Co może być warty wkład za takie pieniądze, jeżeli drzwiczki mojego kominka kumulacyjnego kosztują ~ 2 tysie. Oblicz ile chcesz przeznaczyć na tę inwestycję i zacznij pytać w firmach ale musisz wiedzieć co chcesz i wybij sobie z głowy tanie rozwiązania bo takich nie ma. Polecam Piotra Baturę(znajdziesz na forum), konkretny, fachura nie z tej ziemi a najważniejsze zacznij używać szukajki i czytaj. Rozważyłbym zakup dobrej kozy zamiast pakować się wydatki rzędu 10 i więcej tys bo w zamian będziesz miał po jakimś czasie dosyć wszelkich tanich kominków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula Nowak 20.11.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Poniżej czego nie robić. Wykonawca Komarpol Bielsko Biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.11.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Poniżej czego nie robić. Wykonawca Komarpol Bielsko Biała A w ilu wątkach to jeszcze napiszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snowstorm 21.11.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 kominek na piętrze? nie zazdroszczę taszczenia drewna na piętro...ale może jeszcze jesteście młodzi i kręgosłupy i stawy macie młode i zdrowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.11.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Poniżej czego nie robić. Wykonawca Komarpol Bielsko Biała Bo w Bielsku Białej, idzie się do Kućmierza po kominek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts