jarekFTW 13.12.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Witam,szybkie pytanie, 2 miesiące temu miałem wylewany jastrych anhydrytowy kanuffa, producent zapewnia że nie wymaga szlifowania.Ile w tym racji, a ile propagandy, szlifować czy kłaść płytki bezpośrednio na jastrych?Pytanie drugie - kiedy można zacząć kłaść płytki, zapewne gdy poziom wilgotności jastrychu będzie mały, ale jak to sprawdzić?W domu ogrzewanie podłogowe, od stycznia podłączony dopiero piec, w tym tygodniu zacząłem grzać butlą gazową z nagrzewnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 21.12.2015 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Witam, jastrych wysycha po ok. 4 tygodniach, a wiec po 2 miesiącach można mieć pewność, że ma odpowiednią wilgotność. Co do szlifowania, to wylewka anhydrytowa jest praktycznie idealnie gładka po wyschnięciu, ale przed ułożeniem okładziny zewnętrznej (płytek) należy sprawdzić u producenta jakie parametry musi spełniać podłoże i przygotować go zgodnie z wytycznymi producenta płytek. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.12.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 ja nie szlifowałam. Jest równa jak stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 21.12.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Wykonawca polecił mi zagruntować jastrych po wyschnięciu, przed klejeniem płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 22.12.2015 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 ja nie szlifowałam. Jest równa jak stół. Tu nie idzie o to czy jest rowno tylko o to ze podczas schniecia na powierzchni posadzki tworzy sie cieniutka warstwa mleczka anhydrytowego ktora nie jest zwiazana z posadzka . Trzeba to usunac poprzez szlifowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.