elpapiotr 15.12.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Też tak uważam.Ty idziesz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.12.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Jeżeli tgs ma faktycznie łóżko ,tak jak pisal , miedzy kinkietami to chyba jest bezcelowe właczanie kinkietów przy łózku jeżeli może zgasic światło głowne... Nigdy się z takim czyms nie spotkałem. Można zrobić to schodowymi albo bistabilnie - efekt ten sam Najmniej zainteresowany wątkiem jest autor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 15.12.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Można zrobić to schodowymi albo bistabilnie - efekt ten sam Najmniej zainteresowany wątkiem jest autor No nie zupełnie ten sam efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.12.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 a czym się różni ? Pomijam ułożenie klawiszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 15.12.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 a czym się różni ? Pomijam ułożenie klawiszy W tym konkretnym przypadku czy w ogóle? Dobra pytanie retoryczne, w tym konkretnym przypadku, jeśli zasilanie jest takie jak pisze autor wątku, to za pomocą bistabilnych da się sterować tak by z miejsca 1,2,3 dało się włączyć i wyłączyć oświetlenie główne jak i kinkiety pojedynczo co jest niemożliwe przy użyciu schodowych i krzyżowych do tego da się zachować funkcję żyły ochronnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.12.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 ok tylko że ta opcja jest według mnie bezsensu i dlatego nie biore tego pod uwagę. Bo w tym wszystkim chodzi aby była oświetlona droga łożko - drzwi i to spełnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 15.12.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 ok tylko że ta opcja jest według mnie bezsensu i dlatego nie biore tego pod uwagę. Bo w tym wszystkim chodzi aby była oświetlona droga łożko - drzwi i to spełnia... Wielu rzeczy nie bierzesz pod uwagę, tego że każde gniazdko jest sprowadzone do rozdzielnicy też a i jesteś pewien że da się zrobić to o czym piszę a nie podpuszczam Cię np.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 16.12.2015 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 ta opcja jest według mnie bezsensu i dlatego nie biore tego pod uwagę - a co ty chcesz pokazac więcej i w jakim celu to już twoja sprawa i w to nie wnikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 16.12.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 2 osobne zasilania aby w momencie wyłączenia jakiegoś bezpiecznika było drugie żródło swiatła i mozliwoś wyłaczania swiatła głownego przy łóżku i przy wejściu - tak mi się wydawało ze to ma sens. Dwustronne zasilanie w mieszkaniówce i o ile zrozumiałem oba zasilania załączone "na kupę". Przecież to rozwala wszelakie obliczenia zabezpieczeń SWZ i przekrojów przewodów. Amatorszczyzna. Brak odpowiedzialności. Tylko ja się nie spotkałem żeby klient chciał mieć "wszystkie bajery" , Jak wykonałem jedną w zyciu instalacje to właśnie tak zrobiłem . Weź się chłopie zdecyduj, czy wypowiadasz się jako doświadczony fachowiec, czy jako wykonawca jednej instalacji. A najlepiej daj sobie w ogóle spokój, bo jesteś niebezpieczny dla otoczenia. Jak kiedyś przeczytałem Twoją radę że nie należy łączyć uziemienia odgromowego z ochronnym, to napad śmiechu mało mnie nie zabił. Że o bezpiecznych 230V nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 16.12.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Remiks inna działka - powiedz mi jak połaczyłes rurę kominową z twoją masą akumulacyjną kominka ? Dołożyłeś rurę stalowa i wylałeś na to szamot czy w inny sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 16.12.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Krzcel ja tutaj wystepuje jako NIKT a nie pomazaniec Boży. Teraz NIC nie rozumiesz i przedtem nic nie zrozumiałeś. Jesteś kalką elpapiotr... niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 16.12.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Remiks inna działka - powiedz mi jak połaczyłes rurę kominową z twoją masą akumulacyjną kominka ? Dołożyłeś rurę stalowa i wylałeś na to szamot czy w inny sposób ? Fakt nie na temat;-) Cegła szamotowa, wycięty otwór większy od rury ok 1cm fazowany tak by rura nie wpadała uszczelnienie z maty z włókien ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 16.12.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 ale to zrobiłeś z cegieł płaszczyznę i wtedy wyciąłes ten otwór - a nie było problemu z fugami. Ja mam taki jeden dylemat. Robię kominek przez parter i pietro. Mase akumulayjną też robię na piętrze i teraz nie wiem czy przepuszczać spaliny przez masę, czy mi się jednak rura wychłodzi do 150-200 stopni i będzie zbedna ? Bo jeżeli zrobię na wyrost to będę musiał rozebrać a jak nie zrobie i będzie 300 stopni to będę musiał dobudować. Rura stalowa wśrodku będzie miała 5 metrów i zgaduj. Robiłes jakies badania w tym kierunku ? Jak stwierdziłeś ile stopni wypuszczasz w komin bo dla mnie to jest kluczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 16.12.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Przypominam, że jest to dział Elektryczność - instalacje i oświetlenieZnawcę kominów proszę do odpowiedniego działu forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 16.12.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 elpapiotr ma rację to nie miejsce na taką dyskusję. W związku z tym grend zapraszam na priv albo np. Taki sobie ceramiczny w dziale kominki chętnie odpowiem mimo że strasznie się tutaj wymądrzałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts