mamik 03.06.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Ana, halooo się dzieje, czy pan architekt strzelił focha, że go poprawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 04.06.2016 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Oooo, hej mamik:) - jak fajnie, że odkopujesz mój wątek:hug: nie piszę bo się nic nie dzieje, choć powinnam Wam napisać, że architekt przyjął moje rzuty, wizualizacje i inne pierdoły i ma robić z nich projekt - czyli zakładam, że przerysowuje:) Nic a nic się nie obraził - zależy mu na zadowolonym kliencie, a ten będzie zadowolony, jak dostanie swój dom:lol2: Sądzę, że do końca czerwca powinien się wyrobić - ma popracować nad bryłą, jakoś ją ładnie ubrać. Zmieniłam wysokie okno w salonie na dwa wysokie, hihi - zobaczymy co z tego wyjdzie;) Napiszę zaraz jak się dowiem:) A na działce cisz i nic się nie dzieje - choć ostatnio rozmawiałam z panem od ogrodów - chyba w międzyczasie zrobimy też projekt ogrodu, bo może część drzew wkopiemy zanim zaczniemy budowę. Tak mi się brzozy marzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.06.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 no to jak się nie dzieje, skoro się dzieje projet ogrodu równolegle z projektem domu - tak żeby zgrać ogród z obrysem domu, ścieżkami i rozmieszczeniem okien żeby widoki ładne były nasadzenia przed budową to wg mnie bardzo dobry pomysł, raz widziałam taką budowę, działka była podzielona, do płotu budowa, za płotem ogród, działka około 1000m, więc nie jakaś ogromna, a dało się, robotnicy za płot nie wchodzili, a po dwóch latach budowy dom był z ogrodem, a nie w polu:D czekamy na c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.06.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 nasadzenia przed budową to wg mnie bardzo dobry pomysł, No jasne, że tak. Ogród rośnie razem z domem, nie masz potem po budowie pustyni koło domu, tylko podrośnięte rośliny, zwłaszcza drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.06.2016 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 No więc tak właśnie planujemy zrobić - poczekam tylko na koncepcję i jak już ją klepniemy, to szukamy projektanta ogrodów. Fajnie z tą działkę z wjazdem od południa, bo główny ogród (i najbardziej zielony) będzie na końcu działki, zatem daleko poza obszarem trasy koparki (tak wierzę) Od frontu pójdą rośliny kwitnące, a te zasadzę, jak dom już stanie, bo czekać na nie nie trzeba. Najtrudniej z drzewami, ale mam nadzieję, że po 3 latach już będzie na co popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.06.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 brzozy szybciutko rosną, możesz nawet ukopać sobie kilku metrowe gdzieś w lasku obok i przesadzić do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.07.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Heloł Ana, wlazłam na stronę projektanta i tam ... No chyba, że ktoś ma mieć taki sam dom, jak narysowałaś Nowa wersja, moim zdaniem, bez porównania lepsza z oknami poszaleliście, ale jest efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.08.2016 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Jestem absolutnie wykończona etapem koncepcji, ale chyba można oficjalnie uznać ją za zakończoną Cud, że architekt przy nas (mnie) nie osiwiał, ale wielkie dla Niego ukłony, bo zrobił tak, jak miało być i jest cudownie pięknie:D Koniec końców stanęło na 3 koncepcjach. Mieliśmy dużą zagwozdkę z oknami w pokoju chłopców - ściana fasadowa jest pod okna 2m, ale w trakcie prac padła sugestia, żeby dodatkowo wstawić okna połaciowe. No i zaczęło się jeżdżenie, szukanie, spotkania. W życiu nie miałam okien połaciowych i nie sądziłam, że z ich wymiarem jest taki problem - jak pasowały na wysokość, to nie pasowały na szerokość. Jak pasowały na szerokość to były tak wysokie, że nic nie zostałoby z poddasza, a tam ma być cała WM i pokój miałby chyba 3,5m. Chciałam połączyć je kołnierzem to znów dolne okna byłyby zbyt krótkie. A jeśli dłuższe to zupełnie nieotwieralne, zatem myłabym je lewitując nad działką.....No horror. Myślałam, że w XXIw zamawiam okna jakie chcę - a tu klops. Stanęło więc na oknach 1,6-2m ale szerokich - chłopcy mają te pokoje od południa, zatem zakładam, że nie będzie tam za ciemno, a znów przy połaciowych od południa mogły by być wręcz prześwietlone. Za to mają wysoką bawialnię z mega wysokimi oknami:) Zmieniliśmy również okno w kuchni na wysokie, przy czym ciut inaczej planuję ustawić kuchnię. Reszta bez zastrzeżeń - jest dokładnie tak, jak chcieliśmy i dla nas (mam nadzieję) wygodnie i funkcjonalnie. Rozważam jeszcze zmianę biegu schodów, bo trochę te biedne dzieci się nachodzą, ale to już później. Póki co mamy jeszcze zadecydować o kolorystyce elewacji - ja jestem za wersją 2, mąż za wersją 1;) (niestety dach w kolorze czekolady, bo tak przepisy każą) wersja 1: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/OPCJA1B_zpsi9zxiut1.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/OPCJA1a_zpsztj7dr5z.jpg wersja 2: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/OPCJA3b_zpsmpekza0j.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/OPCJA3a_zpsfadpies8.jpg rzut parteru: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/LK_1301_TECHNICZNYrzutparteru-1_zpstlvr9vnn.jpg rzut piętra: http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/LK_1301_KONCEPCJArzutpitra-1_zpswbhbcuwn.jpg Ze spokojem czekamy teraz na rozrysowanie na działce i bierzemy się za planowanie ogrodu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.08.2016 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Wersja 2 jak dla mnie. Piękny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 05.08.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ana, jak dla mnie za dużo jest ozdobników na elewacjach np. podpory okapów (a może zrezygnować z okapów szczytowych? ), więc jeden kolor będzie lepszy, czyli wersja 2. Biegu schodów nie zmieniaj, tak jest dobrze, bo przez salon nie będą ganiali Wejście masz od południa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 05.08.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Gratuluję projektu! Dla mnie wersja nr 2, w pierwszej za dużo się dzieje Intryguje mnie "parasol" w bawialni - to kręcone schody? Świetnie rozwiązane ułożenie sypialnia-łazienka-garderoba-pralnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.08.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Cudowny dom będzie warto było tak długo czekać, a do tego funkcjonalny szyty na Waszą miarę.. Dla mnie elewacja nr 2 . Profeska że najpierw sprawdziliście jakie okna możliwe do wykonania a potem zostały wrysowane bo najgorzej jest tak że wyobraźnia ponosi papier wszystko przyjmie i na etapie realizacji jest problem. Za projektem ogrodu na tym etapie jestem za niwelacja terenu czy np oczko system nawadniania sama jestem na tym etapie i gdybym zrobiła wcześniej to koparkowy nie musiałby odwiedzać mnie tyle razy.... Kiedy zamierzacie ruszać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.08.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Jedna znajoma ma wejście z sypialni bezpośrednio do łazienki i bardzo na to narzeka, bo w nocy spłukiwana woda w toalecie ją budzi. Mówi, że teraz łazienka albo z wejściem z przechodniej garderoby, albo z osobnego korytarzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.08.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Gratuluje ! Co do wyboru elewacji, rownież jestem za 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.08.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 spiżarki nie będziesz miała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.08.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Jedna znajoma ma wejście z sypialni bezpośrednio do łazienki i bardzo na to narzeka, bo w nocy spłukiwana woda w toalecie ją budzi. Mówi, że teraz łazienka albo z wejściem z przechodniej garderoby, albo z osobnego korytarzyka. Ja mogę powiedzieć z własnego doświadczenia mnie nie budzi może to drzwi lub tak twardo śpię, lub krótsze rury kanalizacyjne jak to na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.08.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 kto po nocy do kibla chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.08.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 kto po nocy do kibla chodzi? Baba w ciąży! Elewacja numer 2, nie wyłamię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.08.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Baba w ciąży! Elewacja numer 2, nie wyłamię się no tak to jedyny wyjątek na samej końcówce nie wytrzymywałam do rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.08.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) elewacja nr 2 do kibla w nocy ten, kto zje arbuza na kolację Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts