Elfir 05.08.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 kto po nocy do kibla chodzi? Ja i mąż. Nie sikamy do łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.08.2016 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Ja i mąż. Nie sikamy do łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.08.2016 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Hahahaa. .U mnie tylko mąż sika w nocy a ja śpię jak zabita więc mi nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.08.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 pytanie czy robi to w łazience na drugim krańcu korytarza czy za ścianą? Bo drzwi przesuwne słabo tłumią dźwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.08.2016 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Elfir - mógłby nawet sikać w sypialni - naprawdę - mogę spać przy tramwajach i bombardowaniu - nic mi nie przeszkadza jak śpię Ale zjadło mi całego posta ostatnio, kurcze...zatem po kolej: Moniss - ozdobniki są ograniczone do minimum - wszystkie z inicjatywy architekta i nie zgodził się na ich usunięcie. I dobrze - nam się podobają, choć przeprawa, żeby pozbyć się części z nich była wyjątkowa:rolleyes: Ale najważniejsze, że udało się zrobić taki dom, jak chcieliśmy - zarówno wewnątrz, jak i zewnątrz. Aaa...i na elewacji mamy 4 kolory:P - wjazd jest od południa, z czego po ostatnich dniach powyżej 32st mega się cieszę. Działka jest wystarczająco duża żeby znaleźć miejsca w pełnym słońcu:) - schody chętnie zmienię, mimo, że to będzie wymagało przestawienia komina - mam nadzieję, że mogę taką zmianę wprowadzić na etapie budowy? Wejście na schody będzie vis a vis stołu jadalnianego - salon pozostanie nasz, za to góra będzie wiele przytulniejsza:) http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/Heweliusza-zmiana%20schodoacutew-parter_zps4807boed.jpg http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/Heweliusza-zmiana%20schodoacutew-pitro_zpspg5tna1r.jpg Niechaj - schody w bawialni prowadzą na antresolę - oba te pokoje będą wysokie do kalenicy i w jednym - możliwe, że będzie podest pod materac, ale niekoniecznie z kręconymi schodami - możliwe, że z drabiną Bejaro - plan jest, żeby ruszyć za 2 lata najwcześniej, zatem czasu na ogród i wnętrza mam mnóstwo - dlatego tak ze wszystkim wystartowaliśmy, bo jak śledzę projekty ludzi, którzy zgłaszają się do mnie po wnętrza, to jestem przerażona:eek: Dlatego daliśmy sobie czas, żeby wszystko ze spokojem ogarnąć i kilka razy ze spokojem przespać się z tymi pomysłami:) Emila - spiżarki nie będzie - mieszkamy w mieście, zapraw nie robię i u mnie spiżarnia byłaby po miesiącu wielką graciarnią Mamy niewielkie pom. gospodarcze obok małej łazienki i to wystarczy na psią karmę i kilka półek. Dziękuję Wam pięknie za wybór elewacji nr 2:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.08.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Ana, świetny projekt, zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz. Pierwszy zupełnie mi nie pasowal, choć niby też w tym samym stylu, a jednak bez ładu i składu Czy na pietrze będą dwa tarasy? Kotłownia dostępna z pralni? Nie byłoby lepiej z korytarza? Czym będziecie ogrzewać? Bawialnia będzie oddzielona od sąsiadującego pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.08.2016 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Mamik - na piętrze tylko 1 główny taras - dostępny z korytarza i bawialni, albo tylko z bawialni.Pralnia dostępna jest również z korytarza:)Pompa ciepła + ogrzewanie i chłodzenie podłogowe. Bawialnia jest jeszcze niewiadomą - jeśli zamieszka z nami studiująca córka męża powstanie pełna ściana między tymi pokojami. Jeśli nie - to wstawię między nimi szerokie dwuskrzydłowe drzwi - na codzień będą mogli korzystać z obu pomieszczeń, a na wypadek gości - jedna część będzie pokojem gościnnym.Początkowo pokój na parterze miał mieć funkcję gościnnego, ale wyrzuciłam z salonu ekran i kolumny i pokój gościnny stał się kinem domowym:) Oczywiście przespać się tam będzie można również, ale pewnie po nocnym seansie:lol2: Stąd drugi pokój z funcją gościnnego na piętrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.08.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Pralnia tak, ale kotłownia nie. Czy nie lepiej wchodzić do kotłowni z korytarza, a nie z pralni? jeszcze o schodach - jeśli możecie, to ja bym zmianę wprowadziła do projektu od razu, zmiana niby niewielka, ale z tego co widzę minimalnie zmienia się położenie kominka, czyli też chyba komina na dachu i fundamentu pod kominek. Otwór w stropie na schody będzie przesunięty, więc pytanie, czy na strop to nie wpłynie. To drobiazgi, ale skru już wiecie, że będzie inaczej, lepiej mieć to w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.08.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 A, no i łazienka przełożona, piony będą inaczej szły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.08.2016 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Może i racja Mamik...ale ja chyba nie przeżyję już tej rozmowy - z 3 koncepcją była już afera, mimo, że za nią płaciliśmy:(ech...co ma być, to będzie - jak Scarlet O'Hara pomyślę o tym jutro:) W ostateczności schody zostaną tak jak są w projekcie:) Całą instalację projektuje mąż, więc chyba się dogadamy:) Aaa...kotłownia - a po co tam wchodzić? A poważnie - jest wejście przez pralnię, czyli z korytarza - mały metr dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 07.08.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Ana, spać przez te Twoje schody nie mogłam Przede wszystkim współczuję przeprawy z architektem, nie chcę się rozpisywać, bo wątek nie o tym. Jeśli jesteście zdecydowani zmienić schody, to mimo wszystko zrobiłabym to z projektantem, bo będzie to miało wpływ na konstrukcję, więc jesli przy realizacji wyjdą jakieś problemy (kolizja, brak rozwiazanych detali), to lepiej jeśli za cały projekt odpowiada jeden projektant - wiadomo o co chodzi;) Czy jednak po zmianie nie straci na atrakcyjności salon? Teraz jest otwarta przestrzeń, po przeniesieniu łazienki będzie wysoka ściana - wydaje mi się, że to może być ciężkie w odbiorze. A może nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.08.2016 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Pełna ściana nie - nie dorysowalam - będzie barierka między ściana łazienki a pokojem. Z drugiej strony w pierwotnym ułożeniu salon jak na dłoni i wszyscy wchodzący go mijają.....Ech...nie wiem nie wiem nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 07.08.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Z drugiej strony w pierwotnym ułożeniu salon jak na dłoni i wszyscy wchodzący go mijają..... Ech...nie wiem nie wiem nie wiem... też racja, nie każdemu to przeszkadza, dla mnie rzeczywiście byłby to minus:eek: może dałoby się odwrócić bieg nie przestawiając łazienki, żeby optycznie przestrzeni nie zamykać, a wchodzić w drugą stronę? Może schody jeszcze raz "złamać", czyli zrobić dwa spoczniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.08.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Patrzyłaś na te schody w 3d? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.08.2016 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Emila tak- jest ok. I jedne i drugie wizualnie tak . Mamik - też o tym pomyślałam....Na razie urabiam męża żeby zadzwonił do architekta, bo mnie z pewnością zabije:lol2:. Trzymajcie kciuki.Jeszcze jeden argument przemawia za zmiana - muszę zmieścić gdzieś dwa wielkie kosze psów. Idealnie byłoby pod schodami w miejscu kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.08.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Nie ma nic gorszego niż inwestor zwlekający z wnoszeniem poprawek i bojący się rozmawiać z architektem.Zmiany nanosić jak najwcześniej, bo potem tylko projektant jest "zdenerowany", że kilka dni pracy poszło na marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.08.2016 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Y hmmm...albo po zatwierdzonej koncepcji zgłasza uwagi i po kolejnej zatwierdzonej znów chce zgłosić... Z drugiej strony za każdą nowa płacę więc mogłabym i z 5 robić. Ale wsciec się można...ja też się wściekam jak mam robić klientowi 5 wersję kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.08.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Kibelek lepiej zrób w lustrzanym odbiciu, żebyś miała blisko do pionów kanalizacyjnych z kibelkiem, bo chyba teraz kibelek jest na antresoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.08.2016 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Dzięki Emi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.08.2016 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Rozmieszczenie sanitariatow na ten moment dowolne-mysle że przy projektowaniu instalacji będziemy to ustawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts