homecactus 15.12.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Taką ciekawostkę znalazłem http://ciekawe.org/2015/11/30/dom-w-szklarni-najprostszy-sposob-wykorzystania-slonca-do-ogrzania-mieszkania/ Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 15.12.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Wymyśliłem to jakieś 5 lat temu i opisałem na nieaktywnym już forum Cohabitat.netPrzeglądając net znalazłem wówczas ten przypadek co w Twoim linku, ale też kilka innych. Konkretnie myślałem o domu strawbale (z kostek słomy), który znajdując się wewnątrz szklarni (koniecznie z jakimś systemem wietrzenia, albo zacieniania na lato) nie wymagałby zabezpieczania przed wodą ścian i góry. Oddzielenie konstrukcji i funkcji dachu umożliwiałoby bezpieczne stosowanie konstrukcji loadbearing (bez szkieletu) i lekkie pokrycie stropu (kostka słomiana tynkowana gliną, jak na ścianach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kali_fornia 15.12.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Brzmi troche jak dowcip, ale no mozna w sumie i w taki sposob sie bawic, a dom z kostek slomy brzmi jeszcze bardziej zabawnie, no ale czego to ludzie nie wymysla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 15.12.2015 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 A taka skromna budowla wygląda zabawnie i jak dowcip? "El Faro" Saragossa.Kostki słomy i glina. http://henia.com.ar/wp-content/uploads/2015/04/faro.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DannyK 04.01.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Ciekawostka świetna;) czytając dom w szklarni inaczej to sobie wyobrażałem, niż jest to w linku pokazane;) chyba dziwnie bym miał uczucie patrząc z okna przez następne okno;D ale z drugiej strony kusząco to brzmi, że -2 na zewnątrz, a tam +15;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broda11 16.01.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 chcielibyście w czymś takim mieszkać? Te domy są raczej mało trwałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts